*Kocia Dolina* - Dwa CuDeŃkA czekają na swoich człowieków!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 13, 2006 8:11 *Kocia Dolina* - Dwa CuDeŃkA czekają na swoich człowieków!

Węgielki są z wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=43281
Mają obecnie około 4 tygodni, do nowych domów będą mogły pójść za 3-4 tygodnie ;) A oto maluszki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

*Pafnucy to największa maruda i zarazem największa ciamajda ;) Kotek rozbraja swoją niezdarnością i swoim "o co chodzi?" spojrzeniem, jest wyjątkowo słodki!
Obrazek

*Pankracy jest największym niejadkiem z całej gromadki, uwielbia zwiedzać mieszkanie i lubi chodzić za człowiekiem, krok w krok.
Obrazek

*Patinka pomimo, że jest panienką - je więcej niż jej bracia, jest również troszkę od nich większa ;) Panienka jest bardzo pewna siebie, niczego się nie boi i na pewno wyrośnie na księżniczkę :)
Obrazek

Zastrzegam, że nie mam 100% pewności, czy dobrze rozróżniłam kociaki... one są tak do siebie podobne, że mogę się jedynie domyślać, który jest na danym zdjęciu :twisted: W rzeczywistości mam kilka sposobów ;)
Ostatnio edytowano Pon cze 05, 2006 18:07 przez dronusia, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Sob maja 13, 2006 8:49

Węgielki są przesłodkie, ale przyznam, że też przy ich kolorze czasem z rozróżnieniem mogą być problemy :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob maja 13, 2006 10:37

Na rozróżnienie - nietoksyczna farba (spożywcza) w różnych kolorach na różne łebki. :lol: :lol:

Dronusia, musisz mieć oczy dookoła głowy i dziesięć par rąk. :lol:
Niezła zabawa.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob maja 13, 2006 11:14

Wiesz Agnieszko, ja już czasem nie wiem gdzie biec, za co łapać, którego szukać :twisted: Faktycznie jest małe zamieszanie z takimi pluszaczkami ;) Żeby nie było żadnych nieprzyjemnych wydarzeń (typu wejdę za lodówkę i już nie wyjdę) to kiciusie śpią w dużym wysokim kartonie, tam mają swoje posłanie - wtedy są bezpieczne, a ja wiem gdzie są. Po jedzeniu i siusianiu natomiast idziemy wspólnie pobiegać po mieszkaniu w celach różnych (szerokich i podłużnych) :D Takie maluszki to ogromna radość i wiele przyjemności (ale fajna stopa! Można ugryźć? :twisted: ) jednak również duży obowiązek, jakby nie było nakarmić co parę godzin trzeba, żeby nam pulpeciki dobrze rosły :lol: Ja podziwiam domki tymczasowe, które mają szósteczkę (albo i więcej) takich szkrabików :lol: :lol: :lol:

PS. Z tą farbą będę musiała wypróbować :) A może by tak rozjaśniać i na rudo? :twisted:
Obrazek

dronusia

Post » Sob maja 13, 2006 12:11

Na rudo :twisted:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro maja 17, 2006 16:41

Węgielki prosiły, abym w ich imieniu zapytała, czy widać na horyzoncie dobre domki dla nich? :twisted: Dziubaski rosną jak na drożdżach, szaleją po całym domu i bardzo donośnie płaczą jak za długo zwlekam z przygotowywaniem im mleczka :twisted: Komu słodziaczka? :D
Obrazek

dronusia

Post » Śro maja 17, 2006 18:37

Podnoszę - czarnuszki przecudne. Poza tym - bierzcie póki takie szkraby. Wiem, co to radość z takich maluchów. U nas jest prywatna taka dwójeczka :lol:
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Czw maja 18, 2006 22:04

Jejku, jak ten czas szybko leci ;) Kociaczki rosną jak na drożdżach, jak do nas trafiły (tj. 5.05) miały około 3 tygodni, to by znaczyło, że teraz mają już z 5 tygodni 8O Takie duże już z nich bobaski :twisted: Dzieciaczki szaleją, brykają i dają naprawdę dużo radości ;) Wszystkie bez wyjątku korzystają już z kuwety 8) Komu kawałek nieustającej radości zamkniętej w czarnym futerku? :lol:
Obrazek

dronusia

Post » Czw maja 18, 2006 23:34

dronusiu.... moze niech wszsyscy sie dowiedza na cos ktos skazal te slodycze gdy mialy 3 tyg-czyli umialy juz niezdarnie chodzic, mialy otwarte szeroko oczka, bawily sie juz ze soba i umialy glosno krzyczec... Dzieki tej ostatniej umiejetnosci zyja. Dzieki niej i dzieki dronusi.
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon maja 22, 2006 21:06

No więc tak... Węgielki nam się rozmnożyły :D Są obecnie 4 :lol: Byliśmy dziś w schronisku i właśnie przywieźli malucha znalezionego na ulicy, biegał sam po jezdni... długo nie trzebabyło mi mówić, że on w schronisku sam sobie rady nie da... Jest może około tygodnia starszy od naszych Węgielków, teraz śpią wszystkie razem wtulone w siebie, z daleka nie odróżnię który to ten nowy, jest również caluuuutki czarny. Ino troszkę większy ;) Mam nadzieję, że już bardziej nam się maluchy nie rozmnożą :twisted:

A oto najnowszy nabytek:
Obrazek

WSZYSTKIE KOCIAKI SĄ KUWETKOWE, Trzy z nich mają obecnie 5 tygodni, jeden (ten nowy) ma około 6 tygodni. Kociaki zaczęły już same jeść - zbliża się więc moment, w którym będziemy mogli powoli wyadoptowywać maluszki. Czy jest ktoś chętny na Węgielka? :)
Obrazek

dronusia

Post » Wto maja 23, 2006 15:01

Dokumentacja dotycząca dzisiejszych zabaw ;) Występują: 3 Węgielki, 1 Węgielka i 1 Bibi :D

Obrazek

dronusia

Post » Wto maja 23, 2006 17:16

Małe rozrabiaczki i psotki :twisted: Nadziwić się nie mogę skąd te kociaki mają tyyyyyle enrgii :)
Dronusiu, a domki jakieś na horyzoncie się pojawiły?

mokkunia

Post » Wto maja 23, 2006 18:09

OoOOooo to jednak ktoś do naszego wątku zagląda 8O Witaj Mokkuniu :lol: A apropo domków, to owszem! Są dwa na horyzoncie, Pafnucy pojedzie na 99% do Wrocławia, natomiast dla nowego Węgielka vel. Paseczka szykuje się domek w Toruniu, jest jeszcze osoba zainteresowana z Lublina ;) Problemem mógłby być jednak transport, tak więc nie wiem czy z tym domkiem wypali :roll: Jedynym Węgielkiem, którego nikt narazie nie zechciał jest Patinka... panienką nikt się nie interesuje nie wiedzieć czemu :roll:

Komu śliczniastą panienkę z cudownym charakterem, mruczastą, kuwetkową i słodką jak mało co na tym świecie? :D
Obrazek

dronusia

Post » Wto maja 23, 2006 18:16

No pewnie, że zagląda, nie pierwszy raz z resztą :)
Trzymam kciuki za domki cały czas :ok:
Może ogłoszenie w Anonsach dla koteczki by umieścić?

mokkunia

Post » Wto maja 23, 2006 18:22

A ja wiem skad malychy maja tyle energii..;> :twisted: :twisted:
od ich wspanialej wybawicielki :lol: :lol: :lol:

cudne wegielki :love:
Obrazek

jUlEk&aNiA

Od: Śro lut 08, 2006 14:40

[następna]