Zwróć uwagę przy adopcjach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 20, 2005 1:01 Zwróć uwagę przy adopcjach

Sporo osób zajmuje sie adopcjami kotów i dobrze
Ale są rzeczy na które powinni zwracać uwagę a pisanie każdemu na PW może być krępujące
dlatego chcialam założyć wątek albo się pod jakiś podpiąć ze swoimi uwagami
proszę się też dopisywać ze swoimi może to zbierzemy w jakąś całość

moja pierwsza uwaga to: (może to już nie te czasy ale ja jestem przeczulona)

Zwracajcie szczególną uwagę na osoby chcące adoptować CZARNE koty
chodzi o to żeby wykluczyć satanistów
zawsze informujcie że odwiedzicie kota w nowym domu i proponujcie podpisanie umowy adopcyjnej
to powinno zniechęcić

nic na to nie poradzę że mam takie skojarzenia gdy ktoś poszukuje czarnej kotki/kota
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie lis 20, 2005 1:06 Re: Zwróć uwagę przy adopcjach

a ja jako "adoptująca" chciałabym zwrócić uwagę na maxymalną szczerość wobec osób chcących adoptować kota.. ja wiem ze wszystkie koty sa cudne i kochane i chęć wyadoptowania kota za wszelką cene niekiedy bierze górę.. ale... czasami naprawde warto powiedzieć szczerze o kocie wszystko,o charakterze.. o stanie zdrowotnym.. bo wtedy unika się niemiłych rozczarowań itp..
Gość

Post » Nie lis 20, 2005 1:10 Re: Zwróć uwagę przy adopcjach

Anonymous pisze:a ja jako "adoptująca" chciałabym zwrócić uwagę na maxymalną szczerość wobec osób chcących adoptować kota.. ja wiem ze wszystkie koty sa cudne i kochane i chęć wyadoptowania kota za wszelką cene niekiedy bierze górę.. ale... czasami naprawde warto powiedzieć szczerze o kocie wszystko,o charakterze.. o stanie zdrowotnym.. bo wtedy unika się niemiłych rozczarowań itp..

fakt
ale nie wszystko się wie
bo np. gdy wychodzi herpes lub grzybica lub niestety FIP to osoba wyadoptowująca może nie mieć o tym żadnego pojęcia

a charakter: moim zdaniem o kocie nie wie się niczego dopóki nie trafi do docelowego domu
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21