rudy przystojniak szuka domu :) - Trójmiasto

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 26, 2005 21:26 rudy przystojniak szuka domu :) - Trójmiasto

Oddam rudego kotka (samiec). Urodzony 26 kwietnia br. Zadbany i odrobaczony, na dobrej karmie (Royal Canin, Iams), nauczony czystości (kuweta):). Jest przyjazny i bardzo towarzyski. Na razie przebywa w domu z matką (którą mam od jej urodzenia) :p.

Kontakt: Ania R. tel. 501 328 231, ania-ru@wp.pl, Rumia

foto:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=25658573
Anka!

Post » Nie cze 26, 2005 21:29

a dlaczego matka urodzila i czy bedzie sterylizowana po odchowaniu malucha...
aha malec powinien miec 12 tygodni zeby mozna go bylo oddac...
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Nie cze 26, 2005 21:53

Matka urodziła bo została 'dopuszczona'. Jest trzyletnim dachowcem ale zadbanym i wychodzącym na dwór. Mam ją od jej urodzenia - urodziła mi się w domu, poprzednio miałam jej matkę. Kotka prawodopodobnie będzie wysterylizowana po oddaniu kociąt, ale nie wiem jak to ma sie do mojego ogłoszenia. W sumie urodziła 4 kociaki, zatrzymuje 2, 2 są do oddania. Ojciec czwórki oczywiści NN (z pewnością rudy bo kocięta są rude), gdyż jak już wspomniałam kotka wychodzi.
A co do 12 tygodni tak piszą chyba tylko w książkach, weterynarze mówią 8, mi też się wydaje, że jest to odpowiedni wiek, bo widze po moich kociętach, że są wystarczająco duże na oddanie, a matka już się z nimi po prostu męczy. Same już jedzą od dawna i załatwiają do kuwety, nie śpią z matką i nie piją od niej, więc nie widze powodu, żeby je dłużej zatrzymywać.
Gość

Post » Nie cze 26, 2005 21:59

Anonymous pisze:Matka urodziła bo została 'dopuszczona'. Jest trzyletnim dachowcem ale zadbanym i wychodzącym na dwór. Mam ją od jej urodzenia - urodziła mi się w domu, poprzednio miałam jej matkę. Kotka prawodopodobnie będzie wysterylizowana po oddaniu kociąt, ale nie wiem jak to ma sie do mojego ogłoszenia. W sumie urodziła 4 kociaki, zatrzymuje 2, 2 są do oddania. Ojciec czwórki oczywiści NN (z pewnością rudy bo kocięta są rude), gdyż jak już wspomniałam kotka wychodzi.
A co do 12 tygodni tak piszą chyba tylko w książkach, weterynarze mówią 8, mi też się wydaje, że jest to odpowiedni wiek, bo widze po moich kociętach, że są wystarczająco duże na oddanie, a matka już się z nimi po prostu męczy. Same już jedzą od dawna i załatwiają do kuwety, nie śpią z matką i nie piją od niej, więc nie widze powodu, żeby je dłużej zatrzymywać.

hmmm. zostala dopuszczona i nie wiesz do kogo tak??
jaaaasne
a w schroniskach to za malo jest kociakow bezdomnych tak?? musisz produkowac kolejne??
a moge wiedziec po co ja dopuscilas??
co sie stalo z jej matka??
czy kotka byla badana na obecnosc bialaczki i fiv??

a co do wieku to weci nie maja bladego pojecia (sama sie tym przekonalam) i wydaje mi sie ze jednak hodowcy, ktorzy pewnie pisali te ksiazki, wiedza lepiej bo zajmuja sie tym na co dzien...

a to o co pytam ma tyle do adopcji ze tu ludzie niechetnie biora kociaki od rozmnazaczy...
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie cze 26, 2005 22:00

kotka zmarła na raka! mozesz przestać zadawać kolejne debilne pytania?!
Gość

Post » Nie cze 26, 2005 22:06

Anonymous pisze:kotka zmarła na raka! mozesz przestać zadawać kolejne debilne pytania?!

sluchaj nie obrazaj mnie bo moge zrobic to samo i bedzie nieprzyjemnie.
przykro mi ze kotka zmarla na raka (sutek??). ale doprowadzanie do urodzin kociat podczas gdy wiele jest potrzebujacych sierot jest nieodpowiedzialne i prowadzi bezposrednio do tego ze kocitta bezdomne - ze schronisk nie znajda domo.

a czy pytanie o badanie na bialaczke jest debilne to nie wiem - ludzie ktorzy beda chcieli wziac kotka moga ci je zadac..

moim zdaniem jestes nieoddpowiedzialna.
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie cze 26, 2005 22:06

mało to dzieci w domów dziecka? rodzicie musieli cie urodzić? zastanów sie nad swoimi pytaniami. jak chcesz podyskutować to zapraszam na gg albo telefon. mam kociaki, szukam dla nich dobrego domu, co w tym złego? mam nadzieje, że znajdzie sie jakiś wyrozumiały człowiek, który mnie zrozumie i zechce zapewnić opieke rudemu :).
Gość

Post » Nie cze 26, 2005 22:07

mało to dzieci w domów dziecka? mama musiała cie urodzić? zastanów sie nad swoimi pytaniami. jak chcesz podyskutować to zapraszam na gg albo telefon. mam kociaki, szukam dla nich dobrego domu, co w tym złego? mam nadzieje, że znajdzie sie jakiś wyrozumiały człowiek, który mnie zrozumie i zechce zapewnić opieke rudemu :).
Gość

Post » Nie cze 26, 2005 22:07

Anonymous pisze:mało to dzieci w domów dziecka? mama musiała cie urodzić? zastanów sie nad swoimi pytaniami. jak chcesz podyskutować to zapraszam na gg albo telefon. mam kociaki, szukam dla nich dobrego domu, co w tym złego? mam nadzieje, że znajdzie sie jakiś wyrozumiały człowiek, który mnie zrozumie i zechce zapewnić opieke rudemu :).

to ja poprosze o numer gg
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie cze 26, 2005 22:11

jeśli kociaki nie znajdą, domu, zatrzymam je, nie oddam do schroniska.
gg: 8860633, wyżyj sie miłośniczko kotów, moze ci ulży :p
Gość

Post » Nie cze 26, 2005 22:16

po pierwsze dzieci to co innego - nie dziwi mnie ze rodzice chca miec SWOJE dziecko a nie jakiegos pijaka albo mlodej dziewczyny ktora przypadkiem urodzila.

a to czyjego ktos bedzie mial kota nie ma akurat zanczenia - chyba ze chodzi o rasowe - ale to nie ten przypadek...

poza tym ludzie maja prawo wyboru - twoja kotka nie - ma instynkt ktory ja pcha do rozmnazania...

ty bezmyslnie rozmnazasz koty nierasowe. nie wiadomo po co bo nie masz nawet dla nich zapewnionych domkow, ktore chcialy akurat koty od tej kotki (swoja droga tego tez nie rozumiem...)

nie mam zamiaru tu z toba dyskutowac. jestes nieodpowiedzialna. nie obchodza cie koty ktore cierpia (bo nie dasz domu jakiemus biedakowi ze schroniska tylko rozmnazasz po jakas cholere swoja kotke...)

a dla ulatwienia dodam ze jak sie kotke dopuszcza to wie sie do jakiego kocura(popytaj hodowcow). twoja zaszla w ciaze przypadkiem.
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie cze 26, 2005 22:22

kotka jest na antykoncepcji - śmiało, objedź mnie, że to może nie higieniczne czy bóg wie jakie, raz nie dostała bo postanowiliśmy mieć kolejne kociaki, tyle że przed ciążą miałam już na nie chętnych (takich pewnych). Teraz gdy są do oddania oni sie wypieli i juz ich nie chcą, dlatego szukam nowych ludzi, ktorzy chceli by jej. Nie bede z toba dyskutowac bo cokolwiek nie napisze jest wg ciebie złe. Zostawiam swoje ogłoszenie innym, zainteresowanym kociakiem, nie tylko krytyką.
Gość

Post » Nie cze 26, 2005 22:27

z covu doszłyśmy do porozumienia. kociak ciągle szuka domu. pozdrawiam :)
Gość

Post » Nie cze 26, 2005 22:35

Anonymous pisze:z covu doszłyśmy do porozumienia. kociak ciągle szuka domu. pozdrawiam :)

niom wyjasniamy sobie pewne sprawy :lol:
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie cze 26, 2005 22:39

okazało się, że nie jestem paskudną rozmnażaczką ale odpowiedzialną posiadaczką kotów, ktorej zależy na szczęściu maluchów i kotów ogółem :)
Ania!

[następna]