po długiej nieobecności na forum, powróciłam, aby znaleźć tutaj nowego przyjaciela dla mojej kotki Grzanki. Przeglądanie ogłoszeń nic nie dało, bo nie mam pojęcia, którego kota wybrać. Pomyślałam więc, że łatwiej mi będzie opisać, jakie warunki mogę zapewnić kotu, a może ktoś z forum właśnie ma takiego kota, który by się u nas dobrze czuł.
A więc - co oferuję?
Jesteśmy rodziną 2+1+1, czyli dwoje dorosłych, dziecko (8-miesięczne) i kotka (6-letnia). Mieszkamy w mieszkaniu w bloku. Nasza kotka jest niewychodząca, szczepiona, choruje na astmę. Prawdopodobnie wkrótce przeprowadzimy się do domu z ogródkiem i wtedy możliwe, że koty byłyby wychodzące, jeśli się na to odważymy, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy.
Oferujemy w miarę spokojny dom (bo dziecko jednak czasem hałasuje), pełną miskę (karma RC albo Hills), czystą kuwetę, opiekę weta. Nie ukrywam, że czasu dla kota mam mało i że często nasza kotka spędza czas sama w domu - stąd też decyzja o dokoceniu - bardziej dla niej niż dla nas. Chciałabym, zeby koty się zaprzyjaźniły i żeby Grzance nie doskwierała samotność, kiedy my wychodzimy.
Reasumując - nie ma dla nas znaczenia płeć, umaszczenie, wiek kota. Ważne jest dla nas, żeby był odrobaczony i nie był nosicielem kocich chorób zakaźnych, a także żeby był przyjazny w stosunku do innych kotów. W stosunku do dzieci też fajnie jakby był przyjazny albo przynajmniej obojętny

W razie pytań proszę o wiadomość. Jeżeli ktoś z Was uzna, że ma kota, który by był u nas szczęśliwy, dajcie znać. Umowę adopcyjną oczywiście chętnie podpiszemy.
Pozdrawiam!
Aha, zapomniałam napisać - mieszkamy w Czeladzi.