Kielce - kocia mama nie ma gdzie wrócić, błagamy o pomoc !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 19, 2015 20:53 Kielce - kocia mama nie ma gdzie wrócić, błagamy o pomoc !!!

Kocia rodzina mieszkała sobie na placu gdzie mieszczą się różne firmy i hurtownie. Dobra duszyczka dokarmiała koteczki ale jak to najczęsciej bywa reszta ludzi przeganiała. Złapalismy koteczkę do sterylizacji, żeby za chwilkę znów z brzuchem nie chodziła. Maluchy pojechały z mamusią i chwilowo mieszkają w lecznicowej klatce.
Cała rodzinka jest dosć mocno przerażona. Z mamusią zobaczymy jak będzie, jesli wyrazi chęć na kontakt z człowiekiem to trzeba jej koniecznie domku szukać.
Maluszki muszą znalezć jakies domki bo nie wyobrażam sobie, że trzeba będzie je znów wypuscić na tym przeklętym placu. Tym bardziej, że wsród maluszków są trzy dziewczynki, które za chwile też będą rodzić :strach:
Bardzo proszę o pomoc dla koteczków. Maluszki szybciutko się oswoją tylko trzeba im dać szansę.
Są trzy koteczki i jeden kocurek (ten z białym pyszczkiem). Kociaczki są w wieku ok 2,5-3 mies, zdjęcia na razie kiepskie - bardziej poglądowe.
Rodzinka zdrowa bez oznak żadnej choroby, wesołe, rozbrykane. Mamusia ma wyłysienie na klatce piersiowej najprawdopodobniej od kleszcza. Pani doktor sprawdzi to dokładnie kiedy kotka będzie w narkozie. Na razie nie ma sensu dodatkowo stresować koteczki, która nie dosć że sama się boi to jeszcze stara się bronić maluszki.

Kotki chwilowo mieszkają w gabinecie weterynaryjnym w Górnie k/Kielc. Tel kontaktowy do Pani doktor Beaty 604235671

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lip 03, 2015 20:20 przez fiona.22, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pt cze 19, 2015 20:59 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Kociaki pilnie potrzebują pomocy :!:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt cze 19, 2015 21:47 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Ilona, podaj może link do tego wątku w głównym, bo ciężko tu trafić.

Gratuluję uporu - ostatniego kociaka złapaliśmy tylko dzięki Tobie ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt cze 19, 2015 23:03 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Kociaki hop do góry :kotek: trzymam kciuki za domki!

moniczkaa1975

Od: Czw lis 03, 2011 22:58

Post » Sob cze 20, 2015 18:09 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Zdjęcie jeszcze z czwartku
Obrazek

A te fotki dostałam od Pani doktor

Cała brygada
Obrazek

A tutaj z mamusią

Obrazek

Widać, że maluszki maja się swietnie :D

Z ostatnim kociakiem (główny bohater pierwszego zdjęcia) rzeczywiscie nie było prosto i w tym akurat przypadku mój upór okazał się słuszny i dzięki temu cała rodzina jest w komplecie ale sama nic bym nie zrobiła :wink:

Wczoraj zrobiłam parę ogłoszeń na najpopularniejszych stronach ale na razie cisza :cry: mam nadzieję, że zdążymy znaleć kociakom jakies lokum zanim skończy im się czas :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob cze 20, 2015 18:33 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Kto pomoże kiciulkom?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob cze 20, 2015 20:04 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Rozesłałam wiadomosć o koteczkach do wszystkich znajomych, może ktos cos lub znajomi kogos... :201494

Z ogłoszeń na razie zero odzewu :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob cze 20, 2015 20:14 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Jeszcze się doczekamy na odzew z ogłoszeń ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Sob cze 20, 2015 20:56 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

A mają wydarzenie na Facebooku? Świetne są miziaki, ale ja teraz nie dam rady:(
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Sob cze 20, 2015 20:57 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

To znaczy nie dam rady ich wziąć do siebie!
Obrazek

joanna521

Post » Sob cze 20, 2015 23:28 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Pomocy dla kotków.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie cze 21, 2015 15:16 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Jedna koteczka poszła do domku w Ćmińsku bedzie w przyszłosci wychodząca ale na razie ma być w domu dokąd się nie oswoi i nie będzie ciachnięta. Oby tak się stało, dom daleko od drogi przy lesie ale wiadomo, że róznie może być.
Jest chętna pani na druga koteczkę tez z opcja wychodzenia i sterylki, podobno dobrzy ludzie.

Do mnie dzis dzwoniła baba z tej samej miejscowosci z ofertą domku dla mamusi i kocurka ale warunki jakie oferowała by.ły nie do przyjęcia. Mieli kocurka ale był stary i gdzies poszedł,chyba zdechł. Mieli tez kotkę z małymi ale wyprowadziła gdzies dzieci i sama też już nie przychodzi więc generalnie jakas masakra.

Od razu zadzwoniłam do pani dr, żeby to sprawdzić czy to nie ta sama ale na szczęcie okazało się, że nie.

Domki nie są szczytem marzeń ale miejmy nadzieję, ze nie będzie bardzo żle i kociaki się zadomowia i nic im się nie przytrafi, niestety w tym przypadku to nie ja jestem osobą decyzyjną więc nie mam za duzo do gadania.
Pomagam jedynie szukać domków ale wiadomo jak to wygląda w praktyce :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie cze 21, 2015 21:04 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Oby kotki były ciachnięte o czasie...

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon cze 22, 2015 7:44 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Dobrze, że coś się znajduje! Żeby tylko dopilnowali sterylki... Trzymam kciuki za domki dla pozostałych kociąt :-)
Obrazek

joanna521

Post » Pon cze 22, 2015 11:57 Re: Kielce - czy kocia rodzina wróci na ulicę ? Pilnie dt/ds

Ilonko, dostałam mmsa od Ciebie.
Będę podrzucać wątek. Tyle tylko mogę :( .
Trzymam kciuki za domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: .

Sama mam w tej chwili kocurka, który przybłąkał się wiosną i któremu szukam domu...
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

[następna]