[Szczecin] Oddam kotke norweska

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 19, 2015 7:46 [Szczecin] Oddam kotke norweska

Oddam dorosłą kotkę norweską w dobre ręce.
Kotka ma ok 6 lat. Kotka niestety jest uczuleniowcem, i z tego powodu co jakis czas musi dostac zastrzyk sterydowy, oraz musi byc na karmie weterynaryjnej HILLS D/D .
Kotka jest sliczna, ale ze wzgledu na uczulenie wymaga większej troski niż przecietny kot. I duzo serca.
Jest to dorosly kot, ma swoje przyzwyczajenia, np piasek w kuwecie lubi drobny i sprzatany praktycznie na biezaco.
Nie toleruje sie z innymi zwierzakami, dlatego moze trafic jedynie do domu bez innych kotow. kotka jest wysterylizowana.

Z kotem idzie:
kuweta zamykana
2 miseczki
woreczek karmy

Kotke moge dowiezc na terenie Szczecina i Polic w godzinach popotludniowo-wieczornych.

PS KRetynka ktora mi pisze wiadomosci o karalnosci sprzedazy kotow nierodowowych - kota oddam ZA DARMO. Dostalam ja po starszej osobie, bez jakichkolwiek papierow, czy w twoim durnym lbie taka sytuacja wogole moze zaistniec?? Moge ja uspic i wtedy twoje zj... sumienie bedzie spokojne ??

Autorka postu otrzymuje ostrzeżenie - Regulamin forum pkt 2. e
Następnym razem proszę nieporozumienie wyjaśniać za pośrednictwem PW z zachowaniem obowiązujacych zasad kultury. .
Jeśli otrzymane PW było obraźliwe czy w inny sposób łamało regulamin forum, proszę je zgłosić.

Wpis pozostaje niezmoderowany.
Dla zainteresowanych adopcją kota. N/K.
Ostatnio edytowano Śro maja 20, 2015 15:52 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 2 razy
Powód: dodałam ostrzeżenie

lupilu

Od: Pon mar 16, 2015 12:47

Post » Wto maja 19, 2015 10:29 Re: [Szczecin] Oddam kotke norweska

lupilu pisze:
PS KRetynka ktora mi pisze wiadomosci o karalnosci sprzedazy kotow nierodowowych - kota oddam ZA DARMO. Dostalam ja po starszej osobie, bez jakichkolwiek papierow, czy w twoim durnym lbie taka sytuacja wogole moze zaistniec?? Moge ja uspic i wtedy twoje zj... sumienie bedzie spokojne ??

Mocne wejście i takie wzbudzające sympatię. :mrgreen:
Opanuj się człowieku.
Podłożę się jako ta druga kretynka i napiszę ,że usypianie zdrowych zwierząt (alergia nie zalicza się do motywów) jest karalne. Wet i właściciel .
Usypienie kota obciąży nie kretynki sumienie tylko twoje.

A tak w temacie inszym.
Wklej fotki kota. Napisz coś o jej charakterze do ludzi. Napisz też jakie wymagania stawiasz domkowi.
Kotka rozumiem ,ze prócz kastracji ma pakiet szczepień zrobionych.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 19, 2015 22:07 Re: [Szczecin] Oddam kotke norweska

Czy to jest ta sama kotka, co w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=168083 ?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Śro maja 20, 2015 5:41 Re: [Szczecin] Oddam kotke norweska

Tak, to ten sam kot. Szczesliwie po nowej serii zastrzykow narazie jest OK nie zalatwia sie poza kuweta, jest grzeczna. Nie wiem niestety na jak dlugo, to byl kolejny wet i kolejny pomysl na leczenie, narazie skuteczny. Prawde mowiac caly czas sie waham czy ja oddac, moze jednak nam sie ulozy

lupilu

Post » Śro maja 20, 2015 5:44 Re: [Szczecin] Oddam kotke norweska

ASK@ pisze:
lupilu pisze:

Opanuj się człowieku.
Podłożę się jako ta druga kretynka i napiszę ,że usypianie zdrowych zwierząt (alergia nie zalicza się do motywów) jest karalne. Wet i właściciel .

A tak w temacie inszym.
Wklej fotki kota. Napisz coś o jej charakterze do ludzi. Napisz też jakie wymagania stawiasz domkowi.

Poprostu to takie polskie bylo i urzednicze. Z zalozenia czlowiek jest zlodziejem albo cwaniakiem, osoba ktora wkleila mi te bzdury nie pomyslala ze moze ja nie kombinuje jak sprzedac nierodowodowego kota, tylko odrazu zalozyla ze jestem cwaniakiem. Wk... mnie to stad moj dopisek. Nieobchodzi mnie ze moze ma takie doswiadczenia, bo pol spoleczenstwa mozna wymordowac bo ma sie zle doswiadczenia.

lupilu

Post » Śro maja 20, 2015 7:36 Re: [Szczecin] Oddam kotke norweska

myamya pisze:Czy to jest ta sama kotka, co w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=168083 ?

W obecnym watku nie piszesz całej prawdy o kocie. Lekceważąco pomijasz problemy z nią związane.
A w wątku przytoczonym nie udzielone zostały odpowiedzi na postawione pytania. Szczególnie pytania Blue i pytania o rodzaj badań przemilczałaś.
Chcąc wyadoptować kota powinnaś napisać wsio zdgodnie z prawdą. Wkleić wyniki badań, leki jakie zapodano. Napisć co behawiorysta powiedział i zalecił.
Inaczej podrzucasz kukułcze jajo ew domkowi.
Bo z wątku wynika ,ze problemy są głębsze niż "tylko" alergia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 20, 2015 11:36 Re: [Szczecin] Oddam kotke norweska

lupilu pisze:
ASK@ pisze:
lupilu pisze:

Opanuj się człowieku.

A tak w temacie inszym.

Poprostu to takie polskie bylo i urzednicze. Z zalozenia czlowiek jest zlodziejem albo cwaniakiem, osoba ktora wkleila mi te bzdury nie pomyslala ze moze ja nie kombinuje jak sprzedac nierodowodowego kota, tylko odrazu zalozyla ze jestem cwaniakiem. Wk... mnie to stad moj dopisek. Nieobchodzi mnie ze moze ma takie doswiadczenia, bo pol spoleczenstwa mozna wymordowac bo ma sie zle doswiadczenia.

sprzedać nierodowodowego kota nie chcesz, ale za to chcesz komuś wcisnąć chorego kota nie pisząc całej prawdy...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro maja 20, 2015 14:41 Re: [Szczecin] Oddam kotke norweska

Rece i inne czesci ciala opadaja. Tak sie sklada ze po serii zastrzykow kotka zachowuje sie dobrze, nie zalatwia sie poza kuweta, wet nowy jest dobrej mysli i twierdzi ze na regularnych zastrzykach + karmie bedzie tak dalej. To co, mam pisac ze miala zachowania jakie miala?

lupilu

Post » Śro maja 20, 2015 15:45 Re: [Szczecin] Oddam kotke norweska

Tak, bo w sytuacji stresowej (zmiana domu i opiekuna) problemy mogą wrócić.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw maja 21, 2015 7:51 Re: [Szczecin] Oddam kotke norweska

O tym że kot może zle reagowac na zmiane to oczywistym jest za poinformuje. Kazdy kot najstabilniejszy nawet moze zle zareagowac na zmiane.

lupilu