Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 16, 2015 11:45 Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

Witam.
Szukam domu tymczasowego dla kocurka okolo 7-8 mies. Mieszka między domami, kolo placu zabaw. Jest mega ufny, strasznie miziasty. Pozwolił mi zajrzec do pyszczka, uszu, oczu. Oczy lekko zachodzą blonkami, może być zarobaczony. Nie wykazuje żadnych objawów chorobowych. Biega, bawi się i wpycha na kolana. Boję się, że w końcu wpadnie pod samochód a obok jest ruchliwa ulica, albo wpadnie w ręce jakichś dzieci, bo bardzo lgnie do mojej córki i dzieci ogólnie, więc będzie się nadawał do domu z dziećmi. Ja nie mogę go wziąć, bo mam 3 koty, z czego jeden jest w trakcie leczenia w łazience i nawet nie mam gdzie odizolować kocurka :( Zresztą z 4 mąż by mnie eksmitował :/ Serce mi się kroi jak codziennie biegnie do mnie z podniesionym ogonkiem i robi wszystko żeby tylko go głaskać a potem muszę go tam zostawić :(
Może jest ktoś w pobliżu, kto weźmie małego na dt. Moge go dowiezc na Śląsku. Kotek jest bialo-bury, drobny. Trzeba by go wykastrowac. Ile będę w stanie to pomogę, chociażby oglaszac go i szukać mu ds. Mam filmy i zdjęcia, podeśle w razie czego na maila bo z telefonu nie potrafie dodać.

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Czw kwi 16, 2015 12:09 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

Nie pomogę, ale podniosę :!:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw kwi 16, 2015 13:59 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

przysiądę, żeby nie uciekło
będę pytać
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob kwi 18, 2015 11:11 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

Kurczę podniosę tylko, bo nie mam jak pomóc :(
Wzięłabym na tymczas, ale ja z Krk i nie mam jak dojechać...
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Sob kwi 18, 2015 11:15 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

Sheila86 pisze:Kurczę podniosę tylko, bo nie mam jak pomóc :(
Wzięłabym na tymczas, ale ja z Krk i nie mam jak dojechać...

transport zawsze można zorganizować
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Sob kwi 18, 2015 11:26 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

Jeżeli tak, to nie ma problemu u nas miejsce się znajdzie. Co prawda jest rezydent (kastrowany, zaszczepiony i odrobaczony) i my jeszcze nigdy nie tymczasowaliśmy, ale na początek możemy kotki odseparować w razie problemów (2 pokoje - szał :P). Dodatkowo możemy odrobaczyć i odpchlić, bo na to środki się znajdą - gorzej ze szczepieniami, bo tu musiałby kocio poczekać do przyszłego miesiąca niestety.

Ogólnie z TŻtem rozmawiamy już o tym ładnych parę tygodni i chcielibyśmy bardziej się zaangażować w tymczasowanie (bo niestety póki co nie mamy możliwości wziąć więcej kotków na stałe) i jakąś pomoc dla kitensów. Napisałam do 2 fundacji, ale 0 odzewu, być może dlatego, że jesteśmy jeszcze "zieloni" w temacie, nie wiemy co jak i z czym a możemy zaoferować jedynie miejsce w domu na pewien czas, pełną michę i czystą kuwetę. Dużo to może nie jest, ale dla kocidła, który przebywa na zewnątrz i faktycznie mogłoby mu się coś stać jest to zawsze jakieś rozwiązanie. Możemy też pomóc w szukaniu nowego domku poprzez umieszczanie zdjęć i ogłoszeń.
.

Sheila86

Post » Sob kwi 18, 2015 13:43 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

Ja jestem w Krakowie średnio raz w miesiącu :D ... także z dowiezieniem kotka nie byłoby problemu, a jemu milion razy lepiej by było w domu, bo to jest typowo domowy kot :D

malutka_8

Post » Sob kwi 18, 2015 14:57 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

malutka_8 pisze:Ja jestem w Krakowie średnio raz w miesiącu :D ... także z dowiezieniem kotka nie byłoby problemu, a jemu milion razy lepiej by było w domu, bo to jest typowo domowy kot :D

Ok to zaraz napiszę do Ciebie na priv i jakoś się umówimy.
.

Sheila86

Post » Sob kwi 18, 2015 21:42 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

Dziękuję za pomoc, ale udało mi się znaleźć dt a może i DS u mojej przyjaciółki :) :) :1luvu: Jutro kotek jedzie do niej :)

malutka_8

Post » Nie kwi 19, 2015 4:53 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

pomogę w kastracji - zdenerwowany może znaczyć :(
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie kwi 19, 2015 7:14 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

malutka_8 pisze:Dziękuję za pomoc, ale udało mi się znaleźć dt a może i DS u mojej przyjaciółki :) :) :1luvu: Jutro kotek jedzie do niej :)

Super, że kotek znalazł domek! Mam nadzieję, że uda się na stałe :) Cudny jest!
.

Sheila86

Post » Nie kwi 19, 2015 9:52 Re: Potrzebny DT dla kocurka - Mega miziak! swietochlowice

Wspaniale że udało się kotkowi znaleźć dom :ok: A kocurek cudny!! I całe szczęście że już bezpieczny :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07