[W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 10, 2015 10:24 [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

Poszukuje domków, choćby tymczasowych dla piątki kociaków. Kociaki właśnie zostały wyprowadzone przez matkę. Nie widziałam ich na żywo, tylko na zdjęciach zrobionych telefonem przez karmicielkę zaraz po tym jak je po raz pierwszy zobaczyła ( wyszły 8.04 ) . Obiecała zrobić lepsze zdjęcia aparatem. Z tego co widać i mogę się domyślać kociaki mają min 6 tygodni. Wydają się dosyć duże, ale należy wziąć pod uwagę, że mamusia jest też drobniutka ( nie ma jeszcze roku i też taka jej uroda). 4 pewnie będą czarne ( teraz są bardziej dymne, jak to kociaki ) , a piaty bury może z białym.

Kociaki urodziły się w okolicy ulicy Apenińskiej, gdzie łapałam w ubiegłym roku. Podejrzewaliśmy, to czarne coś to musi być koteczka. Złapaliśmy ją 19.03 …. i okazała się karmiąca. Oczywiście szybko została wypuszczona. Kociaków nie udało się namierzyć, jestem prawie pewna, że okociła się w sklepie Stokrotka i tylko trzymałam kciuki by kierownicy tego sklepu nie odwalili jakiegoś głupiego numeru w stylu wezwanie SM do zabrania samej kotki bądź samych kociaków. Koteczka nie dała mi szansy by ją wykastrować : za młoda, za zimno, a potem … za późno. Wygląda na to, że okociła się w lutym (!!!).

W ubiegłym roku w tej okolicy były co najmniej 4 mioty . 2 mioty poszły „na zmarnowanie”, myśle, że przeżyły tylko 2 koty ( mamusia i złapany już kocurek, oczywiście miał delikatny kk). Starsze koty jeszcze jakoś sobie radzą w tej okolicy, ale kociaki znikają (sama widziałam rozjechane przez samochody, niestety tam wszędzie są parkingi, uliczki osiedlowe). Późniejsze 2 mioty zostały odłowione – jeden po akcji Alvey z dorcia ( kociaki w kontenerze ) , drugi starszy miot był awaryjnie odławiany z powodu ostrego kk.

Ja wiem, że tu wszyscy zakoceni. Ale jest początek sezonu i może u kogoś po zimie zwolniło się miejsce.
Potencjalnemu DT pomoge finansowo w utrzymaniu kociakow.
Obrazek
to jest kulka z kociakow
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 24, 2015 10:36 przez annakk, łącznie edytowano 1 raz

annakk

Od: Pt gru 07, 2012 23:04

Post » Pt kwi 10, 2015 21:55 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

podnieść jedynie mogę
:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto kwi 14, 2015 13:52 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

o, tu też są kulki, bardzo dobrze. trzymam kciuki :201461

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto kwi 14, 2015 22:09 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Do wyboru do koloru... czarnego z jednym wyjątkiem.
Pilnie potrzebują domu!
Mam ogromną nadzieję, że szybko ktoś zaoferuję im dom,
choćby tymczasowy, byle były już bezpieczne.
To jeszcze maluszki, zaledwie kilku tygodniowe :(

Szarfielsa

Od: Nie lip 27, 2014 10:38

Post » Śro kwi 15, 2015 8:42 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Lapiemy jutro.
Dzisiaj proba generalna reakcji kociakow na spadajaca klatke. Poniewaz miejscem lapania jest ogrodzony ogrodek karmicielki, pomyslalam, ze klatke rozstawie juz dzisiaj rano. Karmicielka ma karmic pod klatka i obserwowac co sie dzieje. Mamuska moze nie chciec wejsc, bo zostala na ta klatke juz raz zlapana. A ja mam zagwozdke na ile kociakow pod klatka czekac . Marzeniem byloby 5 na raz, ale mysle , ze jak wejda 3 , to zamkne klatke i bede innego dnia robic dogrywke, bo pewnie po tym zamieszkaniu jakie tam urzadzimy matka zabierze reszte i nie bedzie sensu kontynuuowac.
Pierwsi chetni na kociaki sa, ale nie na wszystkie i 2 tylko na DT, wiec szukanie domkow to sprawa jak najbardziej aktualna.
Lapiemy, bo nie mozna dluzej czekac - kociaki juz same jedza i brykaja. Ale nadal trzymaja sie matki.

Klatka stoi i czeka:
Obrazek

annakk

Post » Śro kwi 15, 2015 15:35 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

wrzucam troche zdjec, niewyrazne, bo przez szybe i musialam kociaki powycinac ze zdjecia

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

annakk

Post » Śro kwi 15, 2015 16:26 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Ania kciuki za łapankę. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw kwi 16, 2015 13:42 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Popoludniu. W tygodniu nie mamy mozliwosci lapania rano. Wielka szkoda, bo kociaki sa tam wlasnie teraz i wczoraj jak przechodzilam po 18ej juz ich nie bylo.

annakk

Post » Czw kwi 16, 2015 21:37 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

No niestety slabo. Nie moglam sie wystarczajaco wczesnie urwac z pracy i zaczelimy ok 17.40, gdy kociaki juz sie chowaja. Mielismy 1 w klatce, ale nie zdecydowalismy sie brac, czekamy na wiecej. Kolejne proby w weekend. Poniewaz ja juz lapie w sobote, to ew jak wczesnie skoncze w sobote , a jak nie, to niedziela. chyba mamy wieksze szanse za dnia gdy koty brykaja.

annakk

Post » Nie kwi 19, 2015 20:52 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Mamy 4 kociaki! 3 dziewczny i 1 chlopak. 1 kocie gdzies sie schowalo .
Niestety ,lapanka odbyla sie na oczach matki. Mam z nia przekichane. Nie mam pojecia jak ja ja zlapie. Ona mnie ewidentnie poznaje. I omija szerokim lukiem klatke. Jak odjechalismy matka byla widziana z piatym kociakiem przed blokiem pod samochodami ! Dotychczas kociaki nie oddalaly sie od balkonow i ogrodka. Wieczorem kotka juz byla na ogrodku . Mam nadzieje, ze kociak tez .
Kociaki sa zdrowe, czyste oczka, brak swierzbu .Zostaly obejrzane przez weterynarza, odrobaczone i odpchlone.
Sa nadwyraz grzeczne, oswajanie powino pojsc szybko .
Jutro po pracy bede probowala lapac kociaka. Na matke nie licze.Chyba musze jej dac na chwile o sobie zapomniec. Albo inny sprzet i kto inny musi lapac.

annakk

Post » Nie kwi 19, 2015 22:16 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Kociaki aktualnie przebywaja w 2 DT. Jeszcze 1 miejsce w DT mamy, szukamy teraz DS.
2 kociaki zlapaly sie na klatke spadajaca , a 2 na .... transporter, ktory karmicielka wczesniej wstawila do ogrodka. Schowaly sie w transporterze, gdy kolega tam zajrzal i zobaczyl, ze tam sie schowaly kociaki, rzucilam sie ze szmata i kociaki byly zlapane.
Z siatka spadajaca bylo o wiele gorzej, mimo zlozenia siatki , kociaki miescily sie w zakamarkach , w ktorych normalny dorosly kot sie nie miesci. Ciezko bylo je zagonic do wyjscia.
Obrazek
a to juz zdjecia z domu. Kociaki dla wlasnego bezpieczenstwa beda trzymane w wystawowkach, stad te kraty .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

annakk

[następna]