MIZIA w schronisku - jest TYMCZAS, brak FUNDUSZY na leczenie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 19, 2015 16:28 MIZIA w schronisku - jest TYMCZAS, brak FUNDUSZY na leczenie

Witam,

zakładam wątek bo trzeba pomóc przeCudnej koteczce... Głuni. Kicia znajduje się w kieleckim schronisku od chyba juz 4 miesięcy... przybyła w chłodny dzień.. zestresowana z cieknącymi oczami... Diagnoza : koci katar. No to podleczona i za chwilę znów... cieknący nos lub oczy... albo jedno i drugie. CIągle zestresowana, bojąca się nowych twarzy ale chętna do jedzonka i miziania :)
W końcu zdecydowano się ją wysterylizować i podczas zabiegu zlokalizowano przesiękowy przezroczysty płyn w niewielkie ilości i przekrwione jelita. Miało to miejsce miesiąc temu i rzeczywiscie jakby od tego miesiąca kotka nie może dojść do siebie... tzn depresyjna, uszka zwiędnięte, cieknące oczy.....apetyt i stolce w normie!

Od tamtego czasu kiedy po sterylizacji widziałam że jest w złym stanie no i z racji że bardzo mi szkoda że przez 3 miesiące ta bida ciągle siedzi w klatce zaczęłam szukać tymczasu, ale z racji podejrzenia FIP niezakoconego... wydarzenie na FB no i wreszcie się znalazł tylko... potrzebne wsparcie

OBECNIE.... kotka jest po badaniach .. przeciwciał przeciwko FIP, FIV i FelV nie ma! (testy metoda ELISA robione w Idexx) , stosunek albumin/globulin 0,95 wiec choc wiadomo ze FIP stwierdza sie pośmiertnie możemy go wykluczyc .... tymbardziej ze przy mokrym FIPie nie żyłą by już.... od znalezienia płynu w j.otwrzewnowej minal miesiac

Doczytałam że przesięki pojawiają się właśnie przy zapeleniach narzadów jamy brzusznej, głównie jelit - i tu wskazówka .miała przekrwione jelita... Była kotką też bardzo zarobaczoną więc dodatkowo to.
W wynikach morfologicznych wyszłyleukocyty 17 tyś , eozynofile b. wysokie i nieprawidłowy potas plus mała anemia - te objawy pasuja do Eozynofilowego zapalenia jelit

MAMY TYMCZAS ... boimi się jednak kosztów jej utrzymania ... mimo iż bazarkowanie na rzecz zwierząt mi nie obce... bardzo mi zależy żeby mieć oparcie w jakiejś fundacji... CZY MOZECIE kogos polecic ??
Widziałam kicie wczoraj.... wygląda naprawdę źle... schroniskowy stres ja wykonczy...i ten 4 miesieczny juz brakruchu ... prosze pomóżcie... TYMCZAS JEST ... ktoś moze zaoferować pomoc przy zbieraniu pieniążków czy jakąs fundacje podrzcic?

zdj kotki z czasu kiedy była w najlepszym stanie:
Obrazek

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Pon sty 19, 2015 16:49 Re: MIZIA w schronisku - jest TYMCZAS, brak FUNDUSZY na lecz

Biedna mała .Podniose!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 20, 2015 9:11 Re: MIZIA w schronisku - jest TYMCZAS, brak FUNDUSZY na lecz

Wiesz co.. może utrzymanie nie będzie takie drogie, ile w końcu taki kot zje? 100g suchej dziennie? Plus trochę mięska, mogą być np serduszka, jeśli lubi...
A fundacje - same robią bokami, wiem, jak to wygląda, bo widzę z bardzo bliska znaczy dokładam do interesu
Myślę, że lepsza dobra akcja na FB.

Trzymam kciuki za koteczkę, piękna.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto sty 20, 2015 15:52 Re: MIZIA w schronisku - jest TYMCZAS, brak FUNDUSZY na lecz

O jakie koszty utrzymania chodzi ? O jedzenie i żwirek czy coś jeszcze ?

Neit_

Od: Śro sty 02, 2008 22:46

Post » Pt sty 23, 2015 13:12 Re: MIZIA w schronisku - jest TYMCZAS, brak FUNDUSZY na lecz

cisza czy coś się dzieje?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lut 06, 2015 18:17 Re: MIZIA w schronisku - jest TYMCZAS, brak FUNDUSZY na lecz

bardzo Was przepraszam.... wskoczyłąm na FB ...myślałam żetu ic nie ruszy ...

kicia ma się dobrze ... nie ma fipa ani eozynofilowego zap jelit jak sie wydaje...stolce sa pierszorzedna klasa :> zdobylismy jednak intestinal wiec podtuczylismy marnotke.... ale okazało sie ze płyn jamie brzusznej najprawdopodobniej wział sie z racji zarobaczenia , jak i tachykardii .... kicia ma miec rtg w przyszłym tygodniu ....

na fb wystawiłąm dla niej bazarek ..... zapraszam serdecznie ... ciekawe książki https://www.facebook.com/events/6958015 ... tif_t=like

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53