Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 19, 2015 14:28 Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

To jest Malvo

Ma ok 5 lat, długie biszkoptowe futro, kastrację za sobą. Przed sobą szczepienia i szukanie domu.
Lubi się bawić - sam zabawkami i ogonem kolegi. Nie wchodzi w konflikty.
Uwielbia jeść i niestety robi się gruby, grubszy...

Co się może okazać lekko trudne gdyż ma indywidualne podejście do kuwet.
Odłowiony pod Krakowem, kwarantannę przeszedł w Fundacji "Stawiamy na łapy", potem pobył w gabinecie lekarskim a obecnie jest od około miesiąca w DT.

Szukam dla niego domu stałego. Takiego bardzo wyrozumiałego.
Malvo od początku miał problem z korzystaniem z kuwety. A początki były naprawdę ciężkie.
Po miesiącu w DT mogę powiedzieć, że to wynika ze stresu.
Obecnie korzysta z kuwet. Ale nie ma 100% pewności, że zadowoli tym opiekuna.
Wpadki się mogą zdarzyć. Jak się bardzo wystraszy i nie ma możliwości ucieczki potrafi strzelić kupola.
Tak stresowo reaguje na odkurzacz.

Ogranicza go również obecność psa. Toleruje ale potrafi go zaatakować.

Zanim wrzucę ogłoszenia w sieć - może tu się znajdzie jego przyszły dom.

Obrazek

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon sty 19, 2015 16:53 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Piękny zasr... :ok:
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Pon sty 19, 2015 23:53 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

nooo, prezentuje się okazale, dość śliczno-dostojny. na pewno taki widok wynagrodzi komuś zdarzające się bombki.
no i proszę - wcale nie powiedziane, że rozum krótki. może i rozum dobry, tylko nerwy słabe? ;)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto sty 20, 2015 0:09 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Piękny. Zasługuje na dobry dom. Może przeżyl w życiu jakąś traumę i stąd problemy kuwetkowe? :(
kicikicimiauhau

Post » Wto sty 20, 2015 8:57 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Był sobie dom, dobry czy zły to pewnie względne
Ludzie chyba zbyt dobrzy nie byli bo ich do aresztu/więzienia czy gdzie tam zabrano i zamknięto
No i zostały koty. Koty zostały po za domem. Dużo kotów. Sąsiad dokarmiał ale nie ogarnął. Zima nadchodziła pan się zwrócił o pomoc.
Stąd te koty. Nie były sterylizowane więc stąd ta liczba. Dwa z długim włosem, kilka rudych, kotka w typie brytyjczyka. No takie towarzystwo tam było.

Malvo dziś stresu nie miał i skorzystał z kuwety.

Problemem u mnie jest psica, która potrafi wygonić kota z pokoju. No i Malvo jak został wywalony kolejny raz to nie przychodzi do salooonu. Za to poluje na mnie w łazience. Potrafi wskoczyć na kolana w chwili gdy sobie siedzę na wc. A dzisiaj wskoczył do umywalki :-)

Możliwe, że ma jakieś traumatyczne przeżycia bo czasem się skuli przed wyciągniętą ręką - ale lubi być głaskany a nawet zaczął się sam o to dopraszać.

Dom bez psa i kot rozkwitnie. Do łóżka nawet przyjdzie. Zdarzało mu się już spać w sypialni.

Cammi

Post » Wto sty 20, 2015 9:04 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

zaznaczę..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto sty 20, 2015 12:01 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Może obróżka feromonowa by pomogła?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto sty 20, 2015 13:35 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Gretta pisze:Może obróżka feromonowa by pomogła?

Obróżka nie załatwi stresu związanego z odkurzaczem czy podróżą
Kot po za tym jest wyluzowany :-) bawi się co mu w łapy wpadnie - ogon Ponurego to jest ostatni hit, wyleguje się wszędzie gdzie się odważy wejść
Obróżkę bym zastosowała gdyby on był cały czas zestresowany

Dom by mu pomógł taki bez psa.
Ale żeby można się tam było bawić.
Dużo
I jeść
Ale to już mniej

Cammi

Post » Wto sty 20, 2015 16:42 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Fajny kot.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro sty 21, 2015 15:19 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Wczoraj z rana
Jak by chciał powiedzieć "Ja już będę się grzecznie załatwiał do kuwety "
I załatwia się :-) Nawet widziałam go w zamkniętej kuwecie z żwirkiem.
Czyli dasię!!

Obrazek Obrazek

Cammi

Post » Śro sty 21, 2015 22:12 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Cudny włochacz :lol: Ale chyba doświadczony dom by się przydał (w sensie ds) albo cierpliwy i bardzo wyrozumiały, bo już nie raz się słyszało, że za kupala na dywanie ktoś oddał kota do schronu i to nie był odosobniony przypadek. Tak więc maglowanie potencjalnego ds na wszystkie strony pewnie zrobisz.
Póki co będę się zachwycała zasr... na Twoim wątku :)
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro sty 21, 2015 22:17 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Piękny biszkopcik. :1luvu:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Czw sty 22, 2015 9:40 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Pieszczoch się z niego robi.
Wczoraj wszedł do pokoju ale znów go suka przegoniła
To dziś o poranku znów w łazience na umwyalce stał i domagał się pieszczot

A urobek znów wylądował w kuwecie. Jeszcze kilka takich dni i zdejmę z tytułu tę obelgę :-)
Zaczepiał rudego dziś do zabawy. Ale rudy nie skumał o co chodzi.

Cammi

Post » Czw sty 22, 2015 9:59 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

To fajnie, że robi się z niego porządny kot :wink: A piękny jest niemiłosiernie, chętnie bym go porwała, ale niestety :(
Myślę, że domki będą się biły o niego, już współczuję wyboru domku i jak to zwykle bywa durnych chętnych np. " Ma pani jeszcze tego kota, bo mam kanapy w jego kolorze to nie będzie kłaków na nich widać" ja miałam takie np.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw sty 22, 2015 12:08 Re: Długi włos, krótki rozum. "Zasr..." do adopcji

Będę wklejać co ciekawsze.

Cammi

[następna]