Śliczny kocurek do adopcji, Szczecin i okolice

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 05, 2014 7:25 Śliczny kocurek do adopcji, Szczecin i okolice

Kotek (kocurek) urodzony 07.07.2014, sprawa w miarę pilna!
Sytuacja wygląda tak: u moich rodziców na ogródku jakiś czas temu "wylęgły się" kocięta. Ojciec straszny kociarz, więc nie miał serca wyganiać... i tak to sobie trwa od jakiegoś czasu, koty są karmione i głaskane ale większość nie da się specjalnie dotykać... wszystkie to przybłędy oraz dzieci kotki jednej i drugiej, obecnie jest na stanie kilka dorosłych (prawie) kocurów i tylko jedna kocica + kociątko. Bo ja wiem? 6 albo 7. Będzie łapanie kocicy i sterylizacja, bo serce nam się kraje że rodzi a młode w większości nie przeżywają (dłuższa historia, bo była jeszcze jedna kotka, córka starszej - też rodziła)
Pech taki, że na koty w pomieszczeniu zamkniętym reaguję anafilaksją. Nie ma opcji by którykolwiek kot zatrzymał schronienie u mnie czy u rodziców.
Śliczny, lekko zadziorny. Z oczywistych względów (żyje dziko) nie załatwia się do kuwety, nie był szczepiony ale z myślą o znalezieniu mu domu - jest regularnie i skutecznie oswajany.
Na terenie Szczecina i Stargardu Szcz. dowóz bezproblemowy. Czy znajdzie się ktoś? Bardzo nam zależy, by trafił w dobre ręce.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

AnnaMr

Od: Pt wrz 05, 2014 7:07

Post » Pt wrz 05, 2014 10:45 Re: Śliczny kocurek do adopcji, Szczecin i okolice

ogłaszacie w necie?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt wrz 05, 2014 22:16 Re: Śliczny kocurek do adopcji, Szczecin i okolice

Na grupie fejsbukowej regionalnej i tu. Nie znam innych miejsc, w których znajdę kociarzy. W sumie z kotami nie mam nic wspólnego (przeciwnie, bliżej mi do szczurów :-) ). Jeśli są miejsca, które "zrzeszają" kociarzy to bardzo chętnie skorzystam z opcji pokierowania mnie tam:)

AnnaMr

Post » Pon wrz 08, 2014 12:03 Re: Śliczny kocurek do adopcji, Szczecin i okolice

Ogłoszenie warto wrzucić np. na Gumtree, a także olx (dawną Tablicę), tam dużo ludzi zagląda. Można też np. na alegratkę. Portali ogłoszeniowych jest sporo, wymieniłam najpopularniejsze. Na forum trudniej znaleźć dom, choć oczywiście zdarza się.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon wrz 08, 2014 19:45 Re: Śliczny kocurek do adopcji, Szczecin i okolice

Miałam nadzieję, że skoro koty są tak popularnymi zwierzętami, to jest więcej miejsc zrzeszających kociarzy.
Obawiam się, że na olx i gumtree będzie ciężko... No ale nic, skoro nie ma odzewu, to trzeba spróbować.

Pozdrawiam

AnnaMr