Kto przygarnie kotkę-kotka już w dt !!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 15, 2014 21:39 Kto przygarnie kotkę-kotka już w dt !!

W Bielawie (woj. dolnośląskie) przybłąkał się młody biało - czarny kotek jakieś 2 miesiące temu . Był tak chudy ,że aż mu kręgosłup odstawał . ;O Miauczał z głodu na podwórku jakby już konał . Szybko wyniosłam jedzenie i tak właśnie został . Nie mogę go wziąć do domu ( nie mieszkam sama i inni domownicy już nie chcą kota - mamy jednego ) . Jest PRZEKOCHANY . ! Nie ma więcej niż rok - półtora roku. Lgnie do ludzi, nie gryzie, nie drapie, jest bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi jak i do innych kotów. Widać że jest udomowionym kotem, gdyż biegnie do mieszkania, chce wejść, ociera się, mruczy, da się wziąć na ręce. Kociak śpi na korytarzu, teraz jest lato to jakoś wytrzyma, ale jak nadejdzie zima... :(

Podejrzewam, że to kotka, ale nie jestem pewna.

Czy ktoś chciałby go przygarnąć? Okolice Bielawy, Dzierżoniowa, Wrocławia. TYLKO DOBRY DOM !
Co do transportu to do dogadania ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 02, 2014 19:01 przez Ann123, łącznie edytowano 5 razy

Ann123

Od: Nie cze 15, 2014 21:25

Post » Pon cze 16, 2014 17:15 Re: Kto przygarnie bezdomną biało czarną kotkę ?

Podrzucę...
Zrób dużo ogloszen w necie.
Pamiętaj, zeby podpisac dla bezpieczenstwa kota umowę adopcyjną (do wydruku na stronach fundacyjnych)
Powodzenia
kicikicimiauhau

Post » Pon cze 23, 2014 18:35 Re: Kto przygarnie bezdomną biało czarną kotkę ?

Może kotka nie wyszła najlepiej ,bo to takie zdjęcia na szybko . ;) Jest naprawdę kochana . Nie wiem jak to będzie na zimę ; <

Ann123

Post » Śro cze 25, 2014 21:01 Re: Kto przygarnie bezdomną biało czarną kotkę ?

Kotka śpi na korytarzu, sąsiedzi 'burzą' się i szukają winnych przyjścia kotki. Boję się że ją zatrują albo gdzieś wywiozą :( Nowe zdjęcie koteczki zostawiam.

Obrazek

Ann123

Post » Śro cze 25, 2014 22:05 Re: Kto przygarnie bezdomną biało czarną kotkę ?

Ann,
czy mogłabyś poszukać fundacji w Twojej okolicy, podzwonić, popytać czy nie znalazłoby się miejsce dla Kici?
W ostateczności choćby w jakimś dobrym w miarę schronisku - żeby jej się coś nie stało na tym korytarzu.
Zadzwoń do Urzędu Gminy i zapytaj z jakim schroniskiem podpisana jest umowa, może są darmowe sterylizacje?
Musisz podziałać intensywniej bo tu Kotów bardzo dużo i w sezonie na Kociaki domy tymczasowe pełne, będzie ciężko coś znaleźć.
Podziałaj!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw cze 26, 2014 14:21 Re: Kto przygarnie bezdomną biało czarną kotkę ?

Carmen201,
dzięki za odpowiedzi, właśnie zabieram się za szukanie fundacji we Wrocławiu (bo tam mi najbliżej) i mam nadzieje że coś zdziałam.

Pozdrawiam.

Ann123

Post » Czw cze 26, 2014 16:02 Re: Kto przygarnie bezdomną biało czarną kotkę ?

Powodzenia :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt cze 27, 2014 18:42 Re: Kto przygarnie bezdomną biało czarną kotkę ?

Napisałam do kilku fundacji we Wrocławiu . Trzy były odmowne ze względu na 'przepych' małych kotów . Jedna fundacja także stwierdziła ,że kotów ma zbyt dużo , jednak jeśli będzie źle ( nie wiem co miała na myśli ;) ) to wezmą kotkę ,ale będzie to dla niej duży stres - wiadomo - wiele kotów w jednym pomieszczeniu .
Jedna fundacja zaoferowała dać ogłoszenie na swoim fb o kotce ; )

Nie wiem co robić . Sąsiedzi dziś stwierdzili ,że kota trzeba przeganiać bo posikał wszystkie wycieraczki . ;O I jeden sąsiad rzekł : ' Odganiajcie go ,bo jak kopa dostanie ... ' brak słów . Nikt się nie lituje ,tylko odganiają , banda idi**otów . ; <

Ann123

Post » Pt cze 27, 2014 19:36 Re: Kto przygarnie bezdomną biało czarną kotkę ?

Albo ją dasz do przekocnej fundacji, albo sama się nią zajmiesz albo nie będziesz mieć co ratować.
Zrobiłaś jej na cito ogłoszenia w necie? Duuużo ogłoszeń, tak by net był nimi zarzucony? To jest szansa na dom nawet jak trafi do fundacji, Po prostu kierujesz tam chętnych.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 27, 2014 20:09 Re: Kto przygarnie bezdomną biało czarną kotkę ?

Niestety nie mogę się Nią sama zająć ; < chociaż bardzo bym chciała . Dałam już ogłoszenia na olx, gumtree i na innych stronach ( nie pamiętam nazw ) . Narazie zero odzewu.

Teraz sąsiedzi stwierdzili ,że trzeba zamykać na noc drzwi główne - bo kot obsikał drzwi jednemu z lokatorów . Cały dzień już o tym rozmawiają . : O co za ludzie .

Napisałam jeszcze do prau osób . mam nadzieje,że coś zdziałam ; )

Ann123

Post » Pt cze 27, 2014 20:35 Re: Kto przygarnie kotkę - PILNE sąsiedzi chcą ją wywieść !!

Teraz właśnie usłyszałam,że sąsiedzi chcą ją wywieźć gdzieś za wrocław ! Żeby spowrotem do nas nie przyszła ! :placz: :placz:

POMÓŻCIE !

Ann123

Post » Pt cze 27, 2014 20:51 Re: Kto przygarnie kotkę - PILNE sąsiedzi chcą ją wywieźć !!

Gratuluję "pozostałych domowników" i "wspaniałych sąsiadów" :evil:
A jeśli postawiłabyś domowników przed faktem dokonanym ( czyli wzięła tę kicię do domu)?
Przecież nie może być tak,że jeden kot w domu jest pupilem, a inny ma być skazany na poniewierkę/śmierć z rąk sąsiadów...
Albo sie kocha koty, albo nie...

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pt cze 27, 2014 20:55 Re: Kto przygarnie kotkę - PILNE sąsiedzi chcą ją wywieźć !!

Nawet nie wiesz jak kocham zwierzęta , ale moi rodzice ( to są pozostali domownicy ) nie chcą następnego kota . Bo to nie jest pierwszy raz ,kiedy ja dokarmiam / pomagam kotom .
A sąsiadów mam naprawdę 'super ' : :evil: .

Muszę chyba zadzwonić do fundacji ,żeby wzięli kotkę , bo innego wyjścia nie ma ; (

Nie wiem jak można nie mieć serca dla zwierząt . Co za okropni ludzie . ; <

Ann123

Post » Pt cze 27, 2014 21:22 Re: Kto przygarnie kotkę - PILNE sąsiedzi chcą ją wywieźć !!

Aniu, nie masz wyjścia. Dzwoń do jakiejkolwiek fundacji!
Tylko zadbaj o to, by kotka nie trafiła do schroniska!
Tymczasem rób jej jak najwięcej ogłoszeń. Moze znajdzie się jakaś dobra dusza?

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Pt cze 27, 2014 21:56 Re: Kto przygarnie kotkę - PILNE sąsiedzi chcą ją wywieźć !!

Dziewczyna mają rację, dzwoń jak najprędzej!
Tymczasem podrzucę wątek :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[następna]