Szpulka powypadkowa już naprawiona znalazła dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 16, 2014 15:54 Szpulka powypadkowa już naprawiona znalazła dom

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szpulka jest miłą, białą koteczką z rudo-szarą łatką nad uszkiem i kolorowym ogonem. Jest pełna energii, uwielbia bawić się myszką, lubi być głaskana i przytulana.
Patrząc na nią aż trudno uwierzyć, że półtora miesiąca temu błąkała się wychudzona, brudna i przemarznięta, wlokąc za sobą bezwładne tylne łapki. Została znaleziona na poboczu szosy pomiędzy Górą Kalwarią a Konstancinem, gdzie musiał potrącić ją samochód. Trafiła do Lecznicy Małych Zwierząt w Bielawie (gmina Konstancin-Jeziorna), gdzie troskliwa opieka, leczenie i intensywna rehabilitacja przyniosły nadzwyczajne rezultaty – kotka powróciła do pełni sił i sprawności. Przez długie tygodnie dzielnie znosiła wszystkie zabiegi i dzielnie ćwiczyła. Zasłużyła na nagrodę – dom najlepszy na świecie. Dobrzy ludzie nie zostawili jej bez pomocy, teraz kolej na następnych, którzy oferując jej ciepły kąt i pełną miskę razem z nią cieszyć się będą dniem codziennym. Szpulka ma ok. 3 lat, jest zdrowa (ulejmy test na białaczkę) i wysterylizowana, nauczona korzystania z kuwety i bardzo spragniona miłości. Wszystko wskazuje, że do tej pory życie jej nie rozpieszczało. Obecnie kotka nadal przebywa w w/w lecznicy, gdzie można ją poznać osobiście i uzyskać wszelkie informacje na temat adopcji. Niestety nie może tam zostac na stałe a wrocić nie ma dokąd - była biedną wiejską kotką, której zniknięcia zapewne nawet nikt nie zauważył (kotka po wypadku musiała się dosyć długo błąkać, bo miała już zaniki mięśni na niesprawnych łapkach) :(
Powyższe zdjęcia zostały zrobione w tydzień po znalezieniu kotki, w czasie rehabilitacji, w tej chwili kotka wygląda zdecydowanie lepiej, a czuje się i zachowuje jak w pełni zdrowy kot.
Możliwe dowiezienie kotki do nowego domu. Tylko Warszawa i okolice.
Kontakt w sprawie adopcji: tel. 600988244 – Agata
Ostatnio edytowano Czw wrz 04, 2014 18:56 przez Amica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt maja 16, 2014 19:30 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona szuka domu

:ok: za domek
kicikicimiauhau

Post » Wto maja 20, 2014 23:16 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona szuka domu

Bardzo ładna kicia :)
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro maja 21, 2014 16:40 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona szuka domu

Tak bardzo chciałabym, żeby znalazła dobry dom. Tyle się nacierpiała zanim została zabrana z tego nieszczęsnego pobocza, należy się jej już tylko samo dobro od losu.
Wczoraj przeredagowałam ogłoszenia, ale odzewu nadal brak :(
Obrazek

Amica

Post » Pt maja 30, 2014 8:22 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona szuka domu

Kotka nadal czeka :(
Obrazek

Amica

Post » Wto cze 10, 2014 13:14 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona szuka domu

Świetna kicia.Dzisiaj chodziła po ogrodzie nie zwracajàc uwagi na psy,koty,budowlańcòw .Od razu zameldowała się na mizianki a byłam tam z małā dziewczynkà.Kotka musi znaleźć domek.Nie może zostać w lecznicy.

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Wto cze 10, 2014 20:42 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona szuka domu

Pomóż szukać.
Był jeden telefon w sprawie adopcji, ale domek nie wychodzący i z 2-letnim dzieckiem. Doktor Dorota jest zdania, że ona nie nadaje się do małych dzieci. No i całe dotychczasowe zycie spędziła na dworze, łazi po drzewach, poluje, cały dzień siedzi w ogrodzie - domek wychodzący potrzebny.
Obrazek

Amica

Post » Śro cze 11, 2014 20:08 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona szuka domu

Byłam dziś w lecznicy po karmę dla Soni - spotkałam Szpulkę

Obrazek Obrazek Obrazek

Widziałam ją po ponad miesięcznej przerwie - aż trudno uwierzyć, to kotka, która nie chodziła. Troszeczke inaczej stawia tylne łapki, ale to tylko dodaje jej uroku. Biega, skacze, łazi po drzewach i zaczepia wszystkich ludzi. Łapie za nogi, paca łapką, łapie ząbkami za ręce. Taka zadziora z niej. Z charakterem. Brudna, bo ciągle tarza się w piasku, buszuje w krzakach. Straszny łasuch na mokra karmę, jak tylko zobaczy w reku saszetkę od razu biegnie do siebie (miski i kuwetę ma w szpitalnej klatce, tam spędza noce, w lecznicy jest alarm) i czeka.
Zdjęcia nie najlepsze, robiłam z lampą, w lecznicy był spory ruch, bo dziś dzień konsultacji chirurga.
Obrazek

Amica

Post » Czw wrz 04, 2014 18:58 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona znalazła dom

Szpulka ma dom :1luvu:
Dziś lub jutro do niego pojedzie (a właściwie zostanie zaniesiona, bo dom jest blisko)
Obrazek

Amica

Post » Czw wrz 04, 2014 20:12 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona znalazła dom

Wspaniała wiadomość! :D
I choć jedno zdjęcie z nowego domu daj cioteczko!
:ok:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Czw wrz 04, 2014 20:45 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona znalazła dom

Ten domek znaleźli weci, nie mam z państwem żadnego kontaktu.
Obrazek

Amica

Post » Pon wrz 08, 2014 22:03 Re: Szpulka powypadkowa już naprawiona znalazła dom

Byłam dziś w lecznicy z Kubą, który zachorował. I dowiedziałam się, że Szpulka w nowym domu czuje się tak, jakby mieszkała tam całe życie. Bardzo się cieszę z takiego zakończenia historii tej niezwykłej kotki.
Obrazek

Amica