[Wrocław] Kocia miłość poszukiwana![ZNALEZIONA]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 08, 2014 12:26 [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana![ZNALEZIONA]

Witam! Długo zwlekałam z tym tematem, pisałam go chyba z 6 razy i kasowałam, wciąż myśląc, że nie napisałam wszystkiego, co bym chciała lub nie ubrałam tego odpowiednio w słowach.

Zacznijmy więc ten post krótkim tekstem o mnie: Od zawsze byłam kociarą, nic nie potrafiło mnie zrelaksować bardziej niż kocie mruczenie. Pochodzę z Pabianic, gdzie w 2012 zaadoptowałam Kiciusia dla mej mamy, by nie była sama od kiedy mnie nie ma w domu. I nie mogłam postąpić lepiej! Od kilku lat mieszkam we Wrocławiu - początkowo studiowałam zootechnikę, ale ciężka sytuacja w moim życiu spowodowała że byłam zmuszona rzucić studia. Od października planuję jednak wybrać się do technikum weterynaryjnego. Do tej pory w mym studenckim mieszkanku był ze mną Mężczyzna-alergik i królik-wariat. Od ponad miesiąca w mym życiu nie ma żadnego z nich. Jestem sama, a moje serduszko bije dla przyszłego kotka.
Moje mieszkanie nie jest duże, nie jest to koci raj z mnóstwem zakamarków i 6 pokojami. To jeden duży pokój, w którym mieszkam ja i dwa mniejsze, w których urzędują moi współlokatorzy (również kochający koty), ale jestem skłonna do dużych poświęceń i udogodnień dla ogona. Pracuję w krótkim wymiarze godzin, większość czasu spędzam w domu, więc pewne jest, że kot nie będzie u mnie zaniedbany i znudzony. Na zootechnice zajmowałam się głównie paszoznastwem, więc wiem, co będzie dobre dla mojego malca, jestem fanką diet typu barf. Mieszkam w pięknej okolicy z dużą ilością zieleni, więc będę chodziła z kicią na spacery. Potrzebuję kota, by nie być samotna i móc codziennie wstawać z puchatym antydepresantem w domu. Jestem skłonna dać kotu wszystko, czego będzie potrzebował - od zabawek, jedzenia i szczepień przez konieczne zabiegi na długim leczeniu skończywszy. Z mym cudnym królisiem walczyliśmy z przewlekłym zapaleniem wątroby i częstymi problemami z górnymi drogami oddechowymi ponad dwa lata i nie poddaliśmy się NIGDY, nawet na moment!

Adopcja mogłaby się odbyć nawet w dniu dzisiejszym, gdyż mam już kuwetę, transporter i potrzebne sprzęty by zamontować siatkę w oknach (mimo iż to jest parter), chciałabym jednak mieć również czas na kupno drapaka, zabawek i innych koniecznych rzeczy na wyprawkę, by kiciuś mógł przyjść do przygotowanego domku.

Jakiego kotka szukam? Najlepiej kotka z Wrocławia, ale nie widzę problemu z poszukiwaniem transportu dla kiciaka z innych części polski (szczególnie jeśli mówimy o trasie Łódź-Wrocław). Nie boję się opieki nad kotkiem, który wymaga jej więcej. Chciałabym by kotek był raczej młody (niekoniecznie osesek, może być kocia młodzież), gdyż chcę spędzić z nim całe jego życie i go rozpieszczać i zbudować tą cudowną więź od maleńkości. Ale jak już mówiłam - staruszka również pokocham.
Jest tylko jedno ale… Być może przez to zdanie zabrzmię jak hipokrytka, ale właściwie to zależy mi głównie na kocie rudym. Sama jestem ruda i wiem, że co dwie wrednoty w jednym domu to nie jedna ;) Płeć nie gra znaczenia, oczywiście nie muszę wspominać iż zajmę się konieczną kastracją/sterylizacją, podpiszę również konieczną umowę adopcyjną. Oczywiście chętnie zobaczę inne niż rude kotki, bardzo prawdopodobne, że zakocham sie w kolejnym burasku takim, jak mój Topik :)

W ramach wszelakich pytań do mnie proszę pisać tutaj lub na adusiatko@gmail.com

Dla potwierdzenia mych słów wrzucam tu zdjęcie mojej Jeżyny, drugiej mieszkanki mego pokoju - czy to mina zaniedbanego i nieszczęśliwego zwierzaka?
Obrazek

Mezzea

Od: Śro gru 10, 2008 15:12

Post » Wto kwi 08, 2014 12:41 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

Skoro nie musi koniecznie być rudy, to może nasza niebieska Lunka?
Doza wredoty gwarantowana! :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto kwi 08, 2014 16:06 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

To ja podrzucę wątek Frei - jest starsza, za to ruda i przekochana, a nuż chwyci Cię za serce??? viewtopic.php?f=13&t=161224
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Wto kwi 08, 2014 17:46 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

A nie chciałabyś 2 przygarnąć? :1luvu: http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -572776481 Kilka miesięcy temu przez to forum szukałam dymnego kotka (bardzo to umaszczenie mi się podoba) później postanowiłam adoptować czarnego a ostatecznie do domu przyjechały dwa kociaki. Nie są rude, ale wiem, że są przecudowne :) I Od urodzenia czekają na swój wymarzony dom. Mają 8 miesięcy i mieszkają we Wrocławiu
Jeśli w bagażu podręcznym będę miała wiarę, nadzieję, miłość i kota- dotrę wszędzie.
Rambo, Tilli i Puszek już w Londynie :)

Koffinka

Od: Nie gru 15, 2013 0:30

Post » Śro kwi 09, 2014 15:39 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

Koffinka niestety... dwa kotki odpadają, nie dałabym im rady myślę ;)
Jeśli zaś chodzi o Lunkę - ja jednak jestem troszkę zdeterminowana na tę rudość. Luna jest przepiękna i na pewno znajdzie wkrótce dom, jednak póki co jestem w trakcie rozmów o 3 różnych rudych kiciusiach, a najchętniej wzięłabym je wszystkie a mogę wziąć tylko 1 z nich, więc niestety, ale będę zmuszona odmowić maleńkiej, choć serce się kraja, bo gdybym tylko miała warunki to pewnie już bym spała cała zasypana kotami :kotek:

Mezzea

Post » Śro kwi 09, 2014 16:07 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

Pochwal się, jak już znajdziesz tą jedyną. :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Czw kwi 10, 2014 13:06 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

Zajrzyj na kup-kota.pl - być może tam znajdziesz to co szukasz.....
Kup-Sprzedaj-Adoptuj KOTA:
Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------

zuszka

Od: Śro wrz 21, 2011 18:45

Post » Pt kwi 11, 2014 18:26 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

Mezzea pisze:Koffinka niestety... dwa kotki odpadają, nie dałabym im rady myślę ;)
Jeśli zaś chodzi o Lunkę - ja jednak jestem troszkę zdeterminowana na tę rudość. Luna jest przepiękna i na pewno znajdzie wkrótce dom, jednak póki co jestem w trakcie rozmów o 3 różnych rudych kiciusiach, a najchętniej wzięłabym je wszystkie a mogę wziąć tylko 1 z nich, więc niestety, ale będę zmuszona odmowić maleńkiej, choć serce się kraja, bo gdybym tylko miała warunki to pewnie już bym spała cała zasypana kotami :kotek:

Sama radość z dwupakiem :)
I jak Ci idą poszukiwania? Nie chciałabyś do schroniska podjechać na Ślazową? myślę, że jakiś kociak skradnie ci serce.
Jeśli w bagażu podręcznym będę miała wiarę, nadzieję, miłość i kota- dotrę wszędzie.
Rambo, Tilli i Puszek już w Londynie :)

Koffinka

Od: Nie gru 15, 2013 0:30

Post » Pt kwi 11, 2014 18:42 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

Już podjęłam decyzję i znalazłam tę jedyną - będzie ze mną mieszkała Freya ;)

Mezzea

Post » Pt kwi 11, 2014 18:47 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

Ta ruda koteczka, widząca na jedno oczko? :D

Życzymy wspaniałego wspólnego życia! :D
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pt kwi 11, 2014 20:19 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

Mezzea pisze:Już podjęłam decyzję i znalazłam tę jedyną - będzie ze mną mieszkała Freya ;)

Bardzo się cieszę :ok:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt kwi 11, 2014 22:37 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

My też bardzo się cieszymy :ok: :D
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw maja 22, 2014 16:46 Re: [Wrocław] Kocia miłość poszukiwana!

Temat można zamknąć i przenieść do kosza. Dziękuję :)

Mezzea