Adopcja sfinksa - pomóżcie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 23, 2014 23:04 Adopcja sfinksa - pomóżcie!

Dobry wieczór.
Poszukuję kotka sfinksa do adopcji. Wiem, że czasem trafia się taka sytuacją, że kot jest wycofany z hodowli i poszukuje domku. Mam nadzieję, że uda mi się trafić na kogoś, kto da pod moją opiekę te cudowne zwierzątko, w związku z tym rozsyłam maila gdzie tylko się da. Jestem studentem i niestety nie stać mnie aktualnie na wydatek rzędu 2-3 tysięcy, a tak potrzebuję kochającego towarzysza w domu, że muszę sięgać po takie rozwiązania - chociaż brakuje mi nadziei na pozytywną odpowiedź. Oczywiście jestem w stanie zapewnić kotku świetne warunki, cudownych właścicieli (mnie i moją przyszłą niedoszłą narzeczoną ;)) i wszystko co najlepsze. Dlaczego akurat sfinks? A to dlatego, że to koty, które widocznie nie wydzielają tak mocnych alergenów, które by na mnie działały, mimo mojej mocnej dolegliwości. Spędziłem 1,5h w zamkniętym pomieszczeniu z 10 sfinksami, w jeden z gdyńskich hodowli i wszystko było w jak najlepszym porządku. Swoją drogą to tak piękne i wyjątkowe koty, w każdym aspekcie - wyglądzie, charakterze, zachowaniu, że zakochałem się od pierwszego momentu kiedy je ujrzałem. Doświadczenia z kotami mam średnie, ale moimi towarzyszami od dziecka były psy, więc wiem doskonale jak opiekować się zwierzakami. Ponad to moja dziewczyna w swoim rodzinnym domu posiada dwa kotki, więc wie o nich wszystko.
Pozdrawiam serdecznie i z cichą nadzieją liczę na pozytywną odpowiedź.

kowaleski

Od: Nie lut 23, 2014 10:31

Post » Nie lut 23, 2014 23:22 Re: Adopcja sfinksa - pomóżcie!

Warto umieść tutaj to ogłoszenie viewforum.php?f=10

Poza tym możesz podzwonić po hodowcach, często mają do adopcji takie koty tyle, że się z tym nie afiszują.

viewtopic.php?f=10&t=156449 - tu masz kota do adopcji.
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Nie lut 23, 2014 23:39 Re: Adopcja sfinksa - pomóżcie!

Dzięki za odzew i rady! :wink:
Jutro zamierzam porozsyłać maile po wszystkich hodowlach, które mają strony w internecie.
Posta w tym temacie oczywiście już wstawiłem.

Ogłoszenie jest niestety z września tamtego roku, więc domyślam się, że nieaktualne.
Ostatnio edytowano Nie lut 23, 2014 23:46 przez kowaleski, łącznie edytowano 1 raz

kowaleski

Od: Nie lut 23, 2014 10:31

Post » Nie lut 23, 2014 23:46 Re: Adopcja sfinksa - pomóżcie!

Życzę powodzenia ;)
Ponoć mój "ulicznik" zwany też "łysy bandyta" jest wg słów kilku osób "kundlem" orientalnym, z tym że tego bandyty mimo wyrządzonych szkód materialnych w życiu bym nie oddała za żadne skarby. :)
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34