Góra, gmina Wieliszew

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 04, 2013 11:55 Góra, gmina Wieliszew

witajcie, czy może ktoś mieszka w pobliżu Góry w gminie Wieliszew nad jeziorem Góra, dojazd Dworcową do Pałacowej, a potem zjazd nad jezioro polną droga, sa tam działki rekreacyjne i full kotów;dostałam tę informację od koleżanki która ma tam działke, coś już adoptowałą w zeszłym roku ale kotów jest coraz więcej, są głodne bo jak ona pojawia sie na działce, to pełno ich siedzi na drzewach, dachu i czekają...tel do koleżanki ewentualnie gdyby był ktoś kto mógłby się tym zająć 607-816-511 Kasia

emilka32

Od: Śro lip 20, 2005 16:21

Post » Pt paź 04, 2013 13:04 Re: Góra, gmina Wieliszew

Witaj Emilko.
Szkoda, że koleżanka w czasie sezonu letniego nie napisała o tym problemie z rozmnażaniem się kotów na tych działkach. Teraz to już na pewno nie ma talonów na bezpłatne sterylki i za zimno , żeby kocice wypuszczać z gołymi brzuszkami. Koleżanka jeździła do tego ośrodka wypoczynkowego w sezonie letnim co 2-tygodnie i miała możliwość pomocy przy sterylkach.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt paź 04, 2013 13:12 Re: Góra, gmina Wieliszew

ooo jaka szkoda:((to moze w przyszlym roku...one w wiekszosci sa przyjazne

emilka32

Post » Pt paź 04, 2013 13:19 Re: Góra, gmina Wieliszew

A nie poumierają z głodu do przyszłego roku. :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt paź 04, 2013 13:22 Re: Góra, gmina Wieliszew

a gdzie moznaby jeszcze napisac, narazie napisalam do Strazy dla zwierzat ale nie wiem czy oni takimi niedrastycznymi przypadkami sie zajmuja?

emilka32

Post » Pt paź 04, 2013 13:47 Re: Góra, gmina Wieliszew

I co straż zabierze do schronu , choć to wątpliwe. Sama wiesz, że to masakra dla kotów wolno bytujących zawiezienie do schroniska. Trzeba zorganizować dokarmianie biedaków, zostawiać im tam karmę i uzupełniać raz na tydzień. Koleżanka może zrobi karmnik i jakieś schronienie by się przydało na zimę. A na wiosnę niech zorganizuje sterylki .
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt paź 04, 2013 13:49 Re: Góra, gmina Wieliszew

a kolezanka mieszka gdzies w poblizu?

emilka32

Post » Pt paź 04, 2013 13:52 Re: Góra, gmina Wieliszew

Koleżanka mieszka w W-wie na Bemowie . Dodaj może do tytułu, że pomoc potrzebna głodnym kotom, coś w tym stylu.

ps. pisząc o koleżance, oczywiście miałam na myśli tą która zgłosiła Tobie problem.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt paź 11, 2013 11:07 Re: Góra, gmina Wieliszew

:!:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt paź 11, 2013 21:32 Re: Góra, gmina Wieliszew

Ktoś jest w stanie dowieźć karmę tym kotom?
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Pt paź 11, 2013 21:34 Re: Góra, gmina Wieliszew

kolezanka ta co mi o nich powiedziala bywa tam tylko w weekendy, i pewnie ze 3 razy tamjeszcze bedzie, ale co potem

emilka32

Post » Pon paź 14, 2013 13:09 Re: Góra, gmina Wieliszew

Musi być zaufana i pewna osoba na miejscu, żeby dawała karmę kotom. Karmę mogę zamawiać i wysyłać na adres tej osoby to nie jest problem. Ale ktoś musi dać ją kotom.
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Wto lis 05, 2013 18:26 Re: Góra, gmina Wieliszew

Jeśli będzie taka potrzeba, pomogę zorganizować darmowe kastracje, ew. pomóc w przetrzymaniu. Mój numer pałęta się po forum.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lis 05, 2013 19:22 Re: Góra, gmina Wieliszew

a mozesz mi wysłać ten pałętający się numer?ja dam go koleżance, ona najlepiej orinetuje się jak to wygląda i jeśli można to by zadzwoniła

emilka32

Post » Wto lis 05, 2013 19:26 Re: Góra, gmina Wieliszew

emilka32 pisze:a mozesz mi wysłać ten pałętający się numer?ja dam go koleżance, ona najlepiej orinetuje się jak to wygląda i jeśli można to by zadzwoniła

oczywiście, łap PW :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[następna]