» Sob wrz 07, 2013 14:50
Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k
Matka raczej go zostawiła. Wiem, że zabrzmi to brutalnie, ale nie widziałam ostatnio na ulicy zabitego kotka stąd moje przypuszczenia o pozostawieniu go, a osoby znające się na kotach powiedziały mi, że gdy kotek sam już je to matka go może zostawić.
Co do zabrania go przeze mnie, niestety nie mam takiej możliwości, jedynie mogę go dokarmiać, dawać wodę i szukać domu, odzywać się do różnych Fundacji. Z alergią jest tak, że jeden alergen uczula bardziej drugi mniej i to indywidualnie u każdej osoby. Mój kontakt z kocią sierścią nawet godzinny (u kogoś w gościach) kończy się intensywną alergią skórną i katarem. Jeżeli miałabym kontakt 24h z tym alergenem było by źle, a mam bardzo poważne problemy z zatokami i u mnie pojawienie się kataru odrazu powoduje pojawienei się ropy w zatokach, a to nie jest bezpieczne. Poza tym mam psa z problemami behawioralnymi, który nie lubi kotów i pojawienie się jakiegokolwiek zwierzaka nowego w domu (zwłaszcza wariującego w klatce) jest dla niej za dużym stresem, a to pies i tak już po przejściach.
Napisałam do Jokot, Koterii, które zadeklarowały pomoc w złapaniu kociaka jak tylko będzie przynajmniej DT. Może macie pomysły gdzie jeszcze mogę napisać?