[Toruń]Łatka szuka domu - Pomocy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 27, 2013 21:13 [Toruń]Łatka szuka domu - Pomocy

Witam

Zwracam się do wszystkich o pomoc ponieważ ok 7-10dni temu znaleźliśmy niewielkiego kotka(raczej kotkę). Kotka nie jest typowa dlatego wydaje nam się, że ktoś wywalił ją z domu. Jest oswojona, lubi ludzi(ale do tych których nie zna z lekkim dystansem) i jest też wychowana. Nie załatwia się nawet na trawniku zawsze idzie się schować(np. za jakąś szopę), kopie dołek i zakopuje to co zrobi.

Szukamy mu domu przejechaliśmy z nim 350km do cioci która miała go wziąć jednak mąż się nie zgodził... Szukamy po znajomych aktywnie, ale nikt nie chce kotki ;/

I teraz kilka pytań. Czy jest możliwość darmowej sterylizacji kotki ? Coś czytałem, że Animalsy mają jakieś skierowania czy coś ? Kotkę karmimy i chronimy aktualnie jest na naszej działce na noc zamykamy ją w domu (stan surowy) żeby jej się nic nie stało ma swoje legowisko oczywiście.

My kota nie możemy wziąć ponieważ mamy psa w mieszkaniu ;/
Zależy mi na czasie ponieważ w następny poniedziałek lecę do Japonii na 5miesięcy.
W okolicach Torunia oczywiście kotkę podwieziemy.
Tel: 534845689, emai; mateuszwladkowski@gmail.com

Każdy kontakt przydały się ponieważ w kwestii kotów jesteśmy zieloni. Zaopiekowaliśmy się nią ponieważ na podwórku jest pełno kotów dachowców które na łatce się wyżywały a do tego ludzie ją gonili gdy głodna podchodziła do nich.
Zdjęcia:
Obrazek
Obrazek

Mateusz24

Od: Czw lip 25, 2013 11:20

Post » Nie lip 28, 2013 10:12 Re: [Toruń]Łatka szuka domu - Pomocy

Łatka już na paru stronach adopcyjnych, :ok: Całkowity opis lepiej złożony niż wczoraj w pierwszym poście chyba:

Łatka to młoda kotka wyrzucona(prawdopodobnie) przez kogoś z domu na okres wakacji. Zostawiona pod śmietnikiem na pastwę losu przykuła naszą uwagę tym, że podchodziła błagalnie do ludzi bardzo wychudzona a ci traktowali ją jak zwykłego dachowca i ją odganiali. Inne koty nie pozwalały jej chyba nawet spać, prychały na nią i drapały. Gdy ją wzięliśmy od razu po najedzeniu się zasnęła na parę godzin. Teraz łatka ma się już lepiej. Przytyła, regularnie ją karmimy puszkami i suchą karmą, praktycznie odżyłą jednak jest to moim zdaniem kot typowo domowy. Uwielbia jak ktoś jest w pobliżu, biega wtedy popisuje się poluje na koniki polne ;). Kotek jest bardzo dobrze ułożony, załatwia się zawsze z dala od ludzi np. W jakiś głębokich krzakach z zachowaniem zasad "kociej" kultury kopiąc dołek i zasypując. Jest bardzo przyjacielska, lecz ze względu na złe traktowanie przez ludzi z dystansem trzyma się obcych aż im troszkę nie zaufa. Potem już najchętniej się położy obok albo na kolanach i pomruczy. Wszystkie dane jakie podaję są hiptotetyczne. Kotek jest wyraźnie mniejszy od innych kotów dlatego zakładam, że ma 7miesięcy. Sprawdzałem internetowymi sposobami i na 90% to samica. Zwracam się do was z bardzo dużą prośbą o dom dla tego zwierzęcia. Przebyłem z nim ostatnio drogę z torunia do kielc gdzie niestety miał mieć dom, ale osoby które go chciały (dorosłe, posiadające dzieci!!) nie skonsultowały ze swoimi rodzicami(czyt. Dziadkami). Niestety nie mogę go zatrzymać. Przede wszystkim dlatego, że wylatuję z kraju do pracy w następny poniedziałek. Druga sprawa, że rodzice moi nie przygarną go do domu ze względu na dużego psa i małe mieszkanie. Aktualnie kot śpi u nas na działce, na noc zamykamy go w domu. Karmimy go 3 razy dziennie ;). Zaznaczam, że nie znam się w ogóle na kotach - nabieram dopiero wiedzy dlatego jeżeli piszę coś "dziwnego" proszę o zrozumienie. W okolicach torunia jestem w stanie przytransportować kotka!

Póki co czekają na zaakceptowanie przez moderatorów.

Mateusz24

Od: Czw lip 25, 2013 11:20

Post » Pon sie 05, 2013 21:25 Re: [Toruń]Łatka szuka domu - Pomocy

I co z kotką?
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Czw sie 08, 2013 13:33 Re: [Toruń]Łatka szuka domu - Pomocy

Nie mogę inaczej pomóc jak tylko :ok:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Czw sie 08, 2013 19:49 Re: [Toruń]Łatka szuka domu - Pomocy

Super, że jej pomogliście! Jest urocza, więc na pewno szybko znajdzie domek :ok:

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06