3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 11, 2013 20:12 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Witam,
Mojej koleżanki znajoma poszukuje domku dla swojej 3letniej kotki -Punia-(jest cała biała)
Umie załatwiać się do kuwety i z tego co mi wiadomo to toleruje inne zwierzęta. Nie była poddana sterylizacji.

Tutaj podam nr tel. do tej Pani od kotki : 504 844 340
Bardzo prosimy o znalezienie domku dla niej !
"If you want something, you have to work for it. If you don't get it, work harder."

Skittles

Od: Śro lip 27, 2011 8:00

Post » Czw lip 11, 2013 20:26 Re: 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Skittles pisze:Witam,
Mojej koleżanki znajoma poszukuje domku dla swojej 3letniej kotki -Punia-(jest cała biała)
Umie załatwiać się do kuwety i z tego co mi wiadomo to toleruje inne zwierzęta. Nie była poddana sterylizacji.

Tutaj podam nr tel. do tej Pani od kotki : 504 844 340
Bardzo prosimy o znalezienie domku dla niej !

Musisz więcej coś napisać o kotce. I wkleić jej foty.
Poza tym pani powinna wysterylizować kocię przed oddaniem do domu.

Nie bardzo wiem jak mamy pomóc w znalezieniu domu. Ze swej strony pomóc mogę doradzając, by zrobiono ogłoszenia dla kotki w necie. Dużo ogłoszeń. fajna fota, fajny tekst i poświecenie kilku wieczorów na ich danie. Tak my szukamy domów dla swych podopiecznych bo raczej nie mamy domków pod ręką. Domek należy wypytać dokładnie, podpisać umowę...
Jak nie umiecie, nie macie czasu kilka forumowieczek za niewielką opłatą robi ogłoszenia. Podrzucimy wątki.

Inaczej trudno o dom. Co prawda cuda bywają i tutaj ale jak nie ma info o kocie tylko suche zdania i nie ma foty to trudno zakochać się w niej. Napisz coś więcej.

Pierwszą jednak rzeczą jaką powinna zrobić właścicielka to wykastrować kotkę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lip 11, 2013 20:58 Re: 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Nie mam jak wkleić zdjęć bo żadnych nie mam ;/ Dlatego podałam nr do tej Pani, aby jak ktoś chętny będzie to może się dowiedzieć wszystkiego. Nie mam co więcej napisać bo tylko tyle informacji dostałam a kota nie znam.
No tak tylko w sprawie umowy to trzeba będzie się z tą Panią dogadać bo nie wiem jak ona widzi kwestię oddania kota. Bo zwierzęta, które są objęte opieką stowarzyszenia,fundacji itd. to obowiązuje umowa adopcyjna a jeżeli to jest osoba niezrzeszona no to w we własnym zakresie.
Ale postaram się wydobyć więcej informacji i może jakieś zdjęcie się uda :)
"If you want something, you have to work for it. If you don't get it, work harder."

Skittles

Post » Czw lip 11, 2013 21:00 Re: 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Skittles pisze:Nie mam jak wkleić zdjęć bo żadnych nie mam ;/ Dlatego podałam nr do tej Pani, aby jak ktoś chętny będzie to może się dowiedzieć wszystkiego. Nie mam co więcej napisać bo tylko tyle informacji dostałam a kota nie znam.
No tak tylko w sprawie umowy to trzeba będzie się z tą Panią dogadać bo nie wiem jak ona widzi kwestię oddania kota. Bo zwierzęta, które są objęte opieką stowarzyszenia,fundacji itd. to obowiązuje umowa adopcyjna a jeżeli to jest osoba niezrzeszona no to w we własnym zakresie.
Ale postaram się wydobyć więcej informacji i może jakieś zdjęcie się uda :)

A jak ma się ktoś w kocie zakochać jak nie ma nic o kocie? Wygląd, charakter, upodobania...

Róbcie jej ogłoszenia na cito!!!
Obrazek

ASK@

Post » Czw lip 11, 2013 21:22 Re: 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

No tak ja to wszystko rozumiem. Ale to NIE jest mój kot ja go nawet na oczy nie widziałam. Nie mam pojęcia co lubi jaka jest itd. Próbowałam wyciągnąć więcej info.ale ciężko jest od osób,które nie wiedzą jak dokładnie takie ogłoszenie powinno wyglądać.Spytałam się koleżanki,aby mi jakieś zdj.wysłała na e-maila i wyśle we wtorek(bo wtedy zobaczy się z tą kobietą)
Nie jest łatwo wystawiać ogłoszenia o zwierzętach, o których się nic nie wie a stwierdziłam,że pomogę w szukaniu domku bo jak jestem zarejestrowana tutaj to mogę wystawić ogłoszenie.Wiem,że mało informacji dotyczących kota jest ale pytałam się co lubi i jaka jest to poinformowano mnie tylko o tym co w pierwszym poście się znajduje.

Skittles

Post » Pt lip 12, 2013 6:50 Re: 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Wszystko rozumiem ale w jaki sposób masz jej pomóć i w jaki sposób ma sie ktoś w niej zakochać ? Wirtualnie?
To jak jej chcą szukać domu jak tego nie zrobia, tego nie umieją i tak dalej?
Chyba każdemu zależy by jego kot dobrze trafił? Poza tym napisałam,że są dziewczyny co robia ogłoszenia. Można do nich się zwrócić.
Nie jest problemem napisać ogłoszenie jeśli sie chce. Wystarczy spojrzeć na portale. Moje są po lewej stronie ekranu pod nickiem. Kliknij i zobacz.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 12, 2013 7:25 Re: 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Trzeba ją wysterylizować przed wydaniem.
Jaki jest powód oddania kota?
w ogłoszeniach będzie kontakt na Ciebie czy na nią?

dobrze słyszy? nie jest głucha?
jak reaguje na słońce?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob lip 13, 2013 17:00 Re: 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Patmol pisze:Trzeba ją wysterylizować przed wydaniem.
Jaki jest powód oddania kota?
w ogłoszeniach będzie kontakt na Ciebie czy na nią?

dobrze słyszy? nie jest głucha?
jak reaguje na słońce?

:?:
Opiekunowie zamierzają kotkę wysterylizować przed oddaniem mam nadzieję. Łatwiej znaleźć dom kotce po zabiegu. Jaki był powód nie poddania jej sterylce? Poza tym deczko nie jest w porządku w stosunku do przyszłego domu bo obarcza się go kosztami zabiegu. Przyjmując, że dom to zrobi. Może być wersja zła dla kota. Będzie się mnożyć bez opamiętania bo po to przyszły dom ja drapnie. Skoro biała jest to może będą białe kociki.

Poza tym Patmol ma racje. Powinny być znane powody oddania kota oraz wieści czy kotka ma aktualne szczepienia i czy jest zdrowa. :!:

A tak na marginesie. Nic na wątku się nie dzieje. :cry: Ledwo go odszukałam.
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 15, 2013 20:47 Re: 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Bo nie udzielono mi na razie żadnych informacji dlatego nic nie pisze. Koleżanka wyjechała na wczasy więc w sobotę lub niedziele wyśle mi zdjęcia kotki. Jak tylko dostanę to od razu je tutaj wstawię.
Pytałam się czemu nie miała sterylki i odpowiedziano mi, że miała dopiero co młode. Z moich obserwacji wynika, że ta Pani to nie za bardzo interesuje się losem kota bo moja siostra zadzwoniła i się spytała czemu oddaje to powiedziała, że nie może wyjeżdżać przez kota... Dlatego nie byłabym taka pewna czy ta Pani wysterylizuje Punie przed oddaniem ;/

Patmol- Moja koleżanka powiedziała mi, że dowie się wszystkiego w tym tyg. Więc jak dowiem się czegoś nowego to dam znać :wink:

Skittles

Post » Śro sie 14, 2013 17:09 Re: 3letnia kotka poszukuje domu -Gdańsk-

Wątek do zamknięcia. Dostałam wiadomość, że kotka znalazła domek.

Skittles