Piątuś szuka domu (smutna historia) okolice Łodzi

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 30, 2013 13:26 Piątuś szuka domu (smutna historia) okolice Łodzi

Po zebraniu wielu informacji i z własnego doświadczenia, mogę już wysnuć jak Piątuś (został tak nazwany przez nas) trafił do nas.
Otóż żył sobie w domu, typowy domowy kotek. Zadbany, grzeczny, dobrze wychowany, ale zaczął przeszkadzać :( Właściciele wpadli na "genialny pomysł", wypuścimy go na wisi. Niech sobie polata po łąkach itd. :/ Przez dwa tygodnie Piątuś szukał ciepłego suchego schronienia, aż w końcu usłyszał miauczenie. Czy to mama? Niee, to były koty w jakieś dziwnej klatce. A przed klatką stały jakieś Panie. Zobaczyły go i złapały. Trafił do małej klatki, ale wreszcie było sucho, ciepło i dostał jedzenie...

Piątusia znaleźliśmy totalnie wyczerpanego, nie miał siły uciekać, miauczeć. Nie bronił się i nie był agresywny. Cały dygotał. Bał się panicznie ludzi, ale już w pierwszej dobie dawał mi się dotykać. Teraz bawi się i mruczy jak tylko go dotknę. Mimo że dwa tygodnie spędził na dworze i jest brudny, to futerko ma zadbane. Ale nie chce go jeszcze narażać na dodatkowy stres kąpielom, wie na zdjęciu Piątuś- brudasek Nie jest na nic chory. Jedynie ma poparzone poduszeczki u jednej łapki.
Szukam dla niego naprawdę odpowiedzialnego i kochającego domu, żeby już mu się nic takiego nie przydarzyło.

Obrazek Obrazek
Obrazek

norwegofanka09

Od: Pon cze 15, 2009 22:47

Post » Pon lip 01, 2013 15:34 Re: Piątuś szuka domu (smutna historia) okolice Łodzi

Proszę Was o jakąś pomoc w sprawie malucha, bo ja naprawdę nie mogę go zatrzymać :(
Jest taki kochany, grzeczny. Potrzebuje jedynie ciepłego domku i dużo miłości
Obrazek

norwegofanka09

Post » Pon lip 01, 2013 15:43 Re: Piątuś szuka domu (smutna historia) okolice Łodzi

No to trzeba ogłaszać. Dobrze, że ma wątek.
Wystaw go też na Adopcjach.

Jest ślicznym feliksowym pingwinkiem, na pewno znajdzie domek :lol: :ok:

I proszę, nie kąp go. Sam się ślicznie domyje :kotek:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon lip 01, 2013 16:33 Re: Piątuś szuka domu (smutna historia) okolice Łodzi

Malucha wymyłam sposobem ;) zabawa z woda.
Ogłaszam się już wszędzie, ale jakby ktoś miał jakis pomysł to bardzo chętnie wysłucham :)
Obrazek

norwegofanka09

Post » Pon lip 01, 2013 17:26 Re: Piątuś szuka domu (smutna historia) okolice Łodzi

podeślę później listę portali
no i spróbuj zdjęć mu narobić ładnych, najlepiej z kolorowym tłem
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Czw lip 04, 2013 13:48 Re: Piątuś szuka domu (smutna historia) okolice Łodzi

przepraszam, że tak późno :cry:
Wszystko w porządku?

wysyłam pw
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw lip 04, 2013 13:50 Re: Piątuś szuka domu (smutna historia) okolice Łodzi

Podrzuce maluszka :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 04, 2013 19:37 Re: Piątuś szuka domu (smutna historia) okolice Łodzi

Maluszek znalazł domek :)
Szybko się w nim odnalazł. Już bawi się i łobuzuje
Dzięki wszystkim za pomoc :*

Zamykam wątek
Obrazek

norwegofanka09