Warszawa, 2 koty, potrzebny DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 17, 2013 16:19 Warszawa, 2 koty, potrzebny DS

Ogłoszenie na prośbę mojej koleżanki Marty:

Witam, może ktoś z Was pomoże znaleźć domek kotkom. Zmarła dotychczasowa Opiekunka kotków. Obecnie kotki przebywają u p. Gosi, jednak z tego względu, ze p. Gosia ma własne stadko kotów, szukamy im domu. Mają swoje książeczki i karty w lecznicy. Proszę prześlijcie Znajomym.

Gabryś, 2,5 roku – burasek, pręgowany, krótkowłosy, z białymi plamkami na łapkach i pyszczku, ma trochę bielma na każdym oku. Gabryś jest obecnie trochę zestresowany i nieufny do ludzi.
Kontakt: Małgosia Fiałkowska 795 102 072
Obrazek

Klementynka, 12,5 lat, biało-czarna, długowłosa – przyjazna i dystyngowana
Kontakt: Małgosia Fiałkowska 795 102 072
Obrazek

Melania
Jej pani nagle zmarła pod koniec marca. Przez trzy dni razem z sześcioma innymi osieroconymi kotami została ze zmarłą panią w mieszkaniu bez jedzenia, picia i głaskania. Potem przez jej życie przewinęli się obcy ludzie. Na początku bardzo się bała. Chowała się przed ludźmi, trzęsła się brana na ręce, nie chciała jeść ani pić. Trzeba ją było dwa dni karmić strzykawką. Potem nabrała odwagi – zaczęła chodzić po pokoju, normalnie jeść, ocierać się o mnie, wskakiwać na kolana, chodzić po klawiaturze laptopa, wąchać mi brwi i mruczeć. Teraz jest bardzo towarzyska i ciągle mnie zaczepia. Ale przy przeniesieniu do nowego domu na pewno się zestresuje i trzeba będzie jej dać trochę czasu i okazać dużo serca. Będzie mi smutno się z nią rozstać, ale mam teraz 8 kotów w małym mieszkaniu, w tym 5 własnych.
Urodziła się 15.07. 2010, ma 2,5 roku.
Jest szaro-kawowo-beżowa, pręgowana, z białą bródką, białym krawacikiem i białymi półskarpetkami na dwóch łapkach. Ma miękkie, delikatne futerko. I brązowy nosek z ciemną obwódką.
Nie ma lewego oka – trzeba je było usunąć, gdy była bardzo mała, bo miała ciężki koci katar (była odratowana).
• Sterylizowana w 2011
• Ostatnie szczepienie Nobivac Tricat 21.10.2010
• Ostatnie odrobaczanie Profender (spot on – wcierane w karczek) 12.05.2011
• Ma swoją książeczkę zdrowia i kartotekę w lecznicy Marcel na Wołoskiej.
• Powinna jeść karmę dla kotów sterylizowanych, np. Royal Canin Young Female( do 7 roku życia; powyżej 7 roku życia Senior), Hills’, ale też Purina, najlepiej linia Proplan, Sanabelle, Animonda, Nutra, mokre też Sheba albo Gourmet.
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 19, 2013 11:35 przez aka_nina, łącznie edytowano 1 raz
jak się gdzieś pomylę, coś zapomnę- krzyczeć! :) nr do mnie 668250065

aka_nina

Od: Czw paź 01, 2009 10:53

Post » Śro kwi 17, 2013 16:36 Re: Warszawa, 2 koty, potrzebny DS

Żal, żal ....koteczków :cry:
podniosę - tylko tyle mogę :(

:ok: :ok: :ok: za dobry domek :)
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt kwi 19, 2013 11:36 Re: Warszawa, 2 koty, potrzebny DS

Podnosimy
jak się gdzieś pomylę, coś zapomnę- krzyczeć! :) nr do mnie 668250065

aka_nina

Od: Czw paź 01, 2009 10:53