Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POMOCY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2013 9:17 Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POMOCY

Kotki zostały w środę wysterylizowane,jedna ma gojącą się już ranę na łapce.Obydwie mają zaledwie pół roku.Musimy zabrać je z kliniki-mamy czas do niedzieli!!!Nie mogą zostać wypuszczone tam skąd je "odłowiłyśmy"-żyją tylko dlatego że obiecałyśmy je zabrać!!!Poza tym nie są "wystarczająco" nieufne.Pomóżcie :cry: :cry: :cry:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Ostatnio edytowano Pt lut 01, 2013 10:18 przez agastra, łącznie edytowano 1 raz

agastra

Od: Czw sty 05, 2012 17:16

Post » Pt lut 01, 2013 9:26 Re: Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POMOCY!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

agastra

Post » Pt lut 01, 2013 9:29 Re: Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POMOCY!!!

Braciszek jako jedyny ma już DT
Obrazek

agastra

Post » Pt lut 01, 2013 9:36 Re: Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POMOCY!!!

Mamusia całego towarzystwa jest kotką domową,więc ją wystarczy tylko wysterylizować.
Poza tymi dwiema została jeszcze jedna maleńka koteczka (jest teraz sama :cry: ) do zabrania,ale z nią już zupełnie nie mamy co zrobić :( :( :(
Ludzie w sąsiedztwie wynajmują pokoje,gdybyśmy ich nie zabrały ,wytruliby je,bo im zanieczyszczają ogródki :evil: :evil: :evil:
Błagam pomóżcie...

agastra

Post » Pt lut 01, 2013 9:40 Re: Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POMOCY!!!

Napisz miejscowośc w tytule.
na cito rób ogłoszenia!Na cito!!!
podniosę wątek
Kocie śliczne!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 01, 2013 14:54 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

Kotki bardzo potrzebują domów tymczasowych :!:

agastra

Post » Pt lut 01, 2013 14:59 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

ASK@ dobrze prawi.
Rób im masę ogłoszeń w internecie. Zrób wydarzenie na facebooku. Wrzuć linki do wydarzenia na zaprzyjaźnione kocie fanpejdże.
W Lublinie działa fundacja Felis :arrow: http://www.facebook.com/pages/Foondacja-Felis/191778707548791, skontaktuj się z nimi, może cos doradzą.
I kciuki za koteczki :ok:

A co z trzecim kociakiem?
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pt lut 01, 2013 15:01 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

agastra pisze:Kotki bardzo potrzebują domów tymczasowych :!:

dziewczyno to pisz ogłoszenia z zaznaczeniem,ze rónież rodziny zastępcze są potrzebne.
Uwierz, można i tak DT/Ds znaleźć. Napisz wzruszając tekst+ foty, roześlij mailowo po znajomych+foty i poproś o pomoc w rozsyłaniu i szukaniu domu.Moze ktos będzie miał kąt dla dziewczyn. Zrób paierowe ogłoszenia.

Nie możesz zaniedbać watku.Jego założenie to tylko pierwszy krok. Musisz pilnować by nie spadł na dalsze strony.Inaczej nikt nie zajrzy.

Chatte i ja przeszłam przez takie sytuacje.NIGDy do tej pory kot nie wrócił na ulicę. Do tej pory.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 01, 2013 15:15 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

Macie dwa dni w plecy, to powinno być już we środę zrobione;/
Zrób im wydarzenie na fejsie, nie mam tam konta, ale podrzucę znajomym z Lublina, którzy mają. Trzeba wici szybko rozesłać.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Pt lut 01, 2013 15:24 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

Hikiko pisze:Macie dwa dni w plecy, to powinno być już we środę zrobione;/
Zrób im wydarzenie na fejsie, nie mam tam konta, ale podrzucę znajomym z Lublina, którzy mają. Trzeba wici szybko rozesłać.

tutaj akuratnie masz rację.Jak wioze takiego kota na zabieg to już ruszam z aferą.Nie kryję,że nie raz miałam pomoc w ogłoszeniach.Ale sama robiłam ich również dużo. Na wielu portalach można je dawać częściej.Należy też zmieniać teksty. I tak ja dawałam jeden a koleżanka drugi by nie dano nam bana.
Net był zawalony nimi.
Do tego mailowa akcja, fb, lecznica też jest proszona o umieszczenie kotów na stronie, pytania włąścicieli pacjentów..., miauk...
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 01, 2013 16:18 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

Mam jeszcze pytanie (gdyby się ktoś cudem znalazł wśród znajomych moich znajomych), czy TDT/DT dostanie jakieś wsparcie? Jeśli ktoś się "zlituje", to może liczyć na pomoc w wyadoptowaniu kotów? Często ludzie się boją, że zostaną sami z problemem. Łatwiej jest ogarnąć żywienie i kuwetę, czyli podstawy, niż całą resztę - weta, adopcje, ogłoszenia. Tak więc, czy można liczyć na utrzymanie kontaktu, jakieś rady i pomoc czynną?
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Pt lut 01, 2013 19:06 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

Po pierwsze Fundacja Felis zna sprawę "od podszewki".
Po drugie kotki są obecnie rozhisteryzowane,rozfukane i rozprychane-ku naszemu zdumieniu,nie nadają się do adopcji.Za długo żyły bez ludzi :cry:
Kotunie potrzebują doświadczonego,spokojnego DT.
Na kocurka czekał dom,zanim go "odłowiłyśmy".A znalezienie domu dla dwóch pozostałych ślicznot nie stanowi problemu samego w sobie,jak tylko się uspokoją i ponownie zaufają człowiekowi.Gdyby to chodziło o same "przetrzymanie do czasu adopcji"...

agastra

Post » Pt lut 01, 2013 19:19 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

Nosz kurczę, nie mam jak...właśnie dziś złapałam kotę, na którą polowałam od tygodni.
Ale będę chociaż podrzucać, może ktoś zauważy, bo sprawa pilna :!: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt lut 01, 2013 20:19 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

Podrzucę jeszcze wieczornie :!: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt lut 01, 2013 22:20 Re: Lublin!Dwie półroczne kotki mają czas do niedzieli!!!POM

Z takim DT to może być problem. Musi być porządnie zabezpieczony, żeby młode nie zwiały, skoro dziczą.
A na zdjęciach takie niewiniątka, że do serca przytul. Żadne tam histeryczki ;)
ObrazekObrazek

Hikiko

[następna]