POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOTÓW!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 15, 2012 23:58 POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOTÓW!

Nie sądziłam, że kiedykolwiek do tego dojdzie ale życie bywa niezwykle przewrotne… :crying:
kompletnie pokrzyżowały mi się plany osobiste jak i zawodowe i ZA DOKŁADNIE MIESIĄC będę wyjeżdżać za pracą za granicę.

I TU ZACZYNA SIĘ DLA MNIE PRAWDZIWY DRAMAT…. :crying: :crying: :crying:
(po kilku dniach prawdziwej histerii doszłam do wniosku, że naprawdę nie mam wyjścia…)
Chodzi o moich podopiecznych...

Byłam pewna, że do czasu kiedy sytuacja się ustabilizuje (i będę mogła ściągnąć je do siebie) kociakami zajmą się moi rodzice… ale ku mojemu zaskoczeniu – okazało się, że cała moja rodzina (dalsza i bliższa) traktuje zwierzęta jak „zbędne przedmioty w gospodarstwie domowym”…
(o to też nawet ostatnio poszło „na noże”…) :crying:

a nie mogę zabrać moich podopiecznych bo nie wiem jak będzie moja sytuacja za miesiąc…
i nie wiem gdzie będę… i czy będę miała z czego żyć… ;(

Sytuacja o tyle mnie przeraża, że cała moja rodzina i jacykolwiek znajomi mieszkają na Dolnym śląsku… a ja utknęłam od 5 lat już w Radomiu i stąd też będę wylatywać za granicę…
więc nawet nie mam tu nikogo kto mógłby się zająć moimi kociakami w tym czasie…

szukam więc pomocy w znalezieniu kociakom domków z każdej możliwej strony ...

Co do rodziny to - nic nie przyniosło efektów… ani prośby ani groźby. Sytuacja jest dla mnie PRAWDZIWYM DRAMATEM bo już wszystko mam ustalone – to kiedy mam opuścić mieszkanie, okres do kiedy pracuje… bilet opłacony i nie wiem co zrobię jeżeli nie znajdę im domów… nawet nie chce takiej myśli dopuszczać.

Poniżej wrzucam link. Więcej zdjęć mogę podesłać na maila!
http://tablica.pl/oferta/wyjazd-za-gran ... 1Q6AJ.html

PROSZĘ O POMOC W SZUKANIU DOMKÓW!

maławania

Od: Czw paź 15, 2009 21:05

Post » Pt lis 16, 2012 0:07 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

Malawania, dokad jedziesz? Moze znalazlby sie ktos, kto da kotom DT do czasu az bedziesz mogla wziac koty do siebie?
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Pt lis 16, 2012 20:03 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

Discordia pisze:Malawania, dokad jedziesz? Moze znalazlby sie ktos, kto da kotom DT do czasu az bedziesz mogla wziac koty do siebie?

:?:

moniczkaa1975

Od: Czw lis 03, 2011 22:58

Post » Nie lis 18, 2012 19:20 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

wyjeżdżam do Anglii...

temat jest o wiele bardziej skomplikowany i nie da się go ująć w "kilku słowach"... (wyjaśniam ponieważ spotkałam się już z kilkoma nieprzyjemnymi osądami)

Rozważałam dom tymczasowy ale nie wiem czy bardziej to nie zaszkodzi niż pomoże...

...no bo kiedy już kot przejdzie ten pierwszy szok i oswoi się z nowym miejscem i opiekunem...
ściągnę go do siebie - i tam zanim do mnie trafi będzie musiał przejść 2 tygodniową kwarantannę...
i znów będzie musiał oswoić się ze mną (bo nie wierze, że będzie mnie pamiętał po miesiącu - dwóch a może nawet trzech) i nowym miejscem...

w grę wchodzą tylko przeloty samolotem (busem podróż trwa 24 h) - nie wiem czy osoba która podejmie się domku tymczasowego będzie w stanie podjąć się jeszcze tych wszystkich formalności związanych z przelotem kota... ;/
takich jak: paszport koci, aktualne szczepienia, odprawa na lotnisku z warszawy lub łodzi itd. ... :(

maławania

Post » Nie lis 18, 2012 20:27 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

maławania pisze:i znów będzie musiał oswoić się ze mną (bo nie wierze, że będzie mnie pamiętał po miesiącu - dwóch a może nawet trzech) i nowym miejscem...

w grę wchodzą tylko przeloty samolotem (busem podróż trwa 24 h) - nie wiem czy osoba która podejmie się domku tymczasowego będzie w stanie podjąć się jeszcze tych wszystkich formalności związanych z przelotem kota... ;/
takich jak: paszport koci, aktualne szczepienia, odprawa na lotnisku z warszawy lub łodzi itd. ... :(

Przyznam ze mi co nieco opadlo. To ile czasu masz te koty, ze po paru miesiacach mialyby Cie zapomniec? Nawet sobie nie wyobrazasz, jak koty dlugo potrafia tesknic i pamietac.

Co do transportu zwierzakow, jak juz wyjdziesz na prosta, to jest prostsze niz myslisz. Nie musi to byc samolot - jest kilku dobrych, sprawdzonych przewoznikow, ktorzy dowoza zwierzeta do wlasciciela, wlasnie na trasie Polska - UK Siedze na forum fretkowym, i wiem ze sa wyprobowani i bardzo polecani. Paszport i szczepienia zalatwia sie od reki - dwa tygodnie temu sama importowalam dwa kociaki z Warszawy, co prawda u nas nie ma kwarantanny.

Naprawde, wszystko da sie zalatwic, pod warunkiem ze komus naprawde zalezy.
Ciastusiu i Haskellku [*]

Discordia

Od: Nie sie 12, 2007 12:34

Post » Nie lis 18, 2012 21:15 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

Forumowiczka kinga w. zabrała do UK 5 kotów. Da się.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon lis 19, 2012 22:16 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

Przyznam ze mi co nieco opadlo. To ile czasu masz te koty, ze po paru miesiacach mialyby Cie zapomniec? Nawet sobie nie wyobrazasz, jak koty dlugo potrafia tesknic i pamietac.

Co do transportu zwierzakow, jak juz wyjdziesz na prosta, to jest prostsze niz myslisz. Nie musi to byc samolot - jest kilku dobrych, sprawdzonych przewoznikow, ktorzy dowoza zwierzeta do wlasciciela, wlasnie na trasie Polska - UK Siedze na forum fretkowym, i wiem ze sa wyprobowani i bardzo polecani. Paszport i szczepienia zalatwia sie od reki - dwa tygodnie temu sama importowalam dwa kociaki z Warszawy, co prawda u nas nie ma kwarantanny.

Naprawde, wszystko da sie zalatwic, pod warunkiem ze komus naprawde zalezy.[/quote]

Tego też się obawiałam wrzucając ten wątek na to forum...
że każdy zacznie mnie oceniać swoją miarą... :?

Wiem, że jak ktoś chce to znajdzie sposób...
ale sytuacja jest o wiele bardziej skomplikowana niż nawet da się to opisać... :-|

może i ta koleżanka ściągnęła te wszystkie koty ale podejrzewam, że po pierwsze miała za co!!!
(a ja właśnie jadę za granicę za tzw "chlebem"), po drugie miała komu je zostawić (rodzina, znajomi... ktokolwiek zaufany... a ja o czym właśnie się zorientowałam NIE MAM NIKOGO TAKIEGO! nie mam znajomych w Radomiu ani w okolicy... bo pochodzę z Dolnego Śląska... a tam z nikim od dobrych kilku lat nie utrzymuje kontaktów...
Z RODZINĄ POSZŁO NA NOŻE W TEMACIE KOCIAKÓW) na przechowanie a po trzecie miała stabilną sytuację za granicą ! ( a ja nie wiem kiedy tam znajdę pracę i gdzie będę mieszkać w styczniu! czy w Anglii, czy gdzie indziej! nie wiem czy moja sytuacja ustabilizuje się w ciągu najbliższych 6 miesięcy!!!) czyli KOLEŻANKA MIAŁA O TRZY WARUNKI WIĘCEJ NIŻ JA!

Macie rację... jeżeli ktoś ma kasę to może zwierzaki po całym świecie wozić!.
No ja niestety nie mam!!!

Pomóżcie mi znaleźć domki... a bardzo Was proszę - przestańcie mnie oceniać...
bo naprawdę uwierzcie mi "JESTEM W CZARNEJ D..." i nie mam już sił aby wałkować ten temat nawet na forum w którym liczyłam, że znajdę chociaż odrobinę wsparcia...

maławania

Post » Wto lis 20, 2012 8:18 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

Tutaj na znalezienie domów szanse masz niewielkie.
Większość z nas jest zakocona po dach.
Czy porobiłaś ogłoszenia na różnych portalach ogłoszeniowych?
Papierowe np. w lecznicach?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lis 20, 2012 12:36 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

Najbardziej mi zalezy na tym aby rozwić wici....
więc nawet jeżeli nie możecie same mi osobiście pomóc...
i nie znacie nikogo kto chciałby kociaka przygarnąć - to bardzo was proszę
rozeslijcie gdzie się da info...

już samo to działanie - wiele dla mnie znaczy... !

maławania

Post » Wto lis 20, 2012 20:17 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

No ale gdzie mamy te wici rozsyłać?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lis 20, 2012 20:26 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

CoToMa pisze:No ale gdzie mamy te wici rozsyłać?

też chciałabym wiedzieć.Jakbyśmy takie dojścia mieli ...
Sama mam koty pod dach i szukam domów poprzez ogłoszenia.
Miau traktuj jako pomocowe forum i weź sie wreszcie za klepanie ogłoszeń.I to codziennie na tych portalach gdzie tak można dawać.Nic nie wskórasz siedząc i miaukoląc.Skoro to twoi przyjaciele zrób wszystko by im zapewnic przyszłość.
Są dziewczyny co za niewielka opłatą robią pakiety ogłoszeniowe/Plus twoje w necie i papierowe - to koty maja większe szanse.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 20, 2012 20:27 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

viewtopic.php?f=20&t=148277
np tutaj możesz zamówić ogłoszenia
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 20, 2012 21:08 Re: POMÓŻCIE! WYJAZD ZA GRANICĘ (15.12.12) NOWE DOMY DLA KOT

[i][i]
ASK@ pisze:
CoToMa pisze:No ale gdzie mamy te wici rozsyłać?

też chciałabym wiedzieć.Jakbyśmy takie dojścia mieli ...

kobieto trochę wyobraźni...
chociaż by umieścić link do ogłoszenia na tablicy na facebooku...
naszej klasie lub rozesłać mailem...

Miau traktuj jako pomocowe forum

zaczynam się poważnie zastanawiać czy jest sense tak traktować to forum...
o ile zwracałam się tu do ludzi z prośbą o jakąś pomoc / podpowiedź - to najczęściej spotykałam się tutaj z nieuzasadnionymi zarzutami ...
tak jak i teraz z resztą...

i weź sie wreszcie za klepanie ogłoszeń.I to codziennie na tych portalach gdzie tak można dawać.Nic nie wskórasz siedząc i miaukoląc.

Skąd przypuszczenie że nic nie robię? No słucham?! Skąd? (nie mierz innych swoją miarą)...
Od pięciu lat pomagam zwierzakom bezdomnym / podrzuconym / ze schroniska...
Mam w związku z tym jakieś doświadczenie i wiem, że nie jest łatwo znaleźć odpowiedzialnych ludzi...

Skoro to twoi przyjaciele zrób wszystko by im zapewnic przyszłość.

Od kilku dni spamuje skrzynki znajomym - z prośbą ABY ROZWILI WICI (i jakoś nie muszę specjalnie tłumaczyć co mam na myśli), rozwieszam drukowane ogłoszenia w sklepach zoologicznych i przychodniach weterynaryjnych... wywieszam w sieci ogłoszenia...
skontaktowałam się z ludźmi poznanymi w schronisku w sprawie pomocy znalezienia nowych domków..

brakuje mi już pomysłów...
dam sobie spokój z kontynuowaniem tego wątku...
szkoda moich (zszarganych do skraju możliwości w ostatnim czasie) nerwów.
Żegnam.

maławania