» Śro wrz 26, 2012 16:01
Bajeczka - nietypowa szylkretkowa koteczka szuka DS/DT LUBLI
Pierwszy spacer na nowym osiedlu..
Jesień, piękne kolorowe liście spadające z drzew.. A między nimi - ledwie widoczna idąca ostrożnie piękna koteczka..
Przystanęłam tylko na chwilkę żeby zrobić zdjęcie.. Taka piękna miejska koteczka - pomyślałam. Na początku szylkretka przystanęła nieufnie. Wystarczyło zawołać kici kici, a co sił w nożkach podeszła mrucząc. Dopiero kiedy ją pogłaskałam - poczułam wystające spod futerka żeberka, a pod palcami czuć był każdy krąg kręgosłupa.
I w ten sposób "Bajka" znalazła się u mnie. Zamieszkała chwilowo łazienkę i PILNIE szuka domu tymczasowego lub stałego. Bajka ma czysty nos, nie widać kociego kataru, trochę brudne uszy, ale główny jej problem to olbrzymie niedożywienie. Koteczka ledwie trzyma się na nogach. Jednocześnie jest piękną, pół - długowłosą koteczką, z wielkimi zielonymi oczyma. Ma puszysty ogon i małe uszka. Widać że jest przyzwyczajona do ludzi, garnie się na ręce i mruczy.
Jednak Bajka to kot z niewielkimi problemami, ma już ok. 10 lat.
KOCHANI, PILNIE POTRZEBNY DOM TYMCZASOWY ALBO STAŁY!!!
dodatkowo:
AKCJA - JESTEŚ CWANIAK, DAJ PIĄTAKA - na leczenie Bajeczki, info na PRIV dla osób które chciałyby wspomóc zagłodzoną Bajkę.
Ostatnio edytowano Czw wrz 27, 2012 22:05 przez
kwiatpaczuli, łącznie edytowano 1 raz
". . . t o, c o r o b i m y d l a i n n y c h j e s t t y m, c o n a p r a w d ę w a r t o r o b i ć . . ."