Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 20, 2012 10:59 Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Witajcie

Przygarnę kota, wiek jest nie istotny.Płeć również. Może byc w trakcie leczenia. Zaopiekuję się nim ;)
Mam w domu 4 miesięcznego psa,który krzywdy kotu nie zrobi ;)Z kotami chce się bawic.Dobrze więc by było aby nie bał się
psów.Kot bedzie mieszkal w mieszkaniu. Nie ma dzieci. Super by było gdyby korzystał z kuwety ;)
I najlepiej czarny,takie po prostu najbardziej mi się podobają,co zrobic :)Chociaż nie jest to wymagane;) Zgadzam się na kastracje. Podpisanie umowy adopcyjnej. Oraz oczywiscie na wizyte przed jak i po adopcyjna ;) Najlepiej ze śląska ,chociaż transport to nie problem,wiec nie koniecznie.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Czw wrz 20, 2012 11:17 przez Natussiaa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

Natussiaa

Od: Pon sie 11, 2008 12:40

Post » Czw wrz 20, 2012 11:08 Re: Dom dla czarnego kotka/kotki. Śląsk

Mamy kilka w Toruniu.
Po uzgodnieniu zapewniamy transport.

Na stronie www.fundacjakot.pl w dziale adopcje znajdziesz naszych podopiecznych wraz z opisami.
Ignacy nadaje się jako jedyny kot w domu.
Dusia też się stała miziakiem :wink:
Mamy też małego czarnego kociaka (płci nie pamiętam :oops: )- wiek około 5 tyg , do adopcji po szczepieniach za jakieś 4 tyg.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw wrz 20, 2012 11:22 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

W Bytomiu też są:

http://www.miaukot.org/

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw wrz 20, 2012 11:30 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

A może moi chłopcy? 6miesięczne kocurki, z pełną książeczką zdrowia - dwukrotnie szczepione, odrobaczone. Rozrabiają, ganiają się, szaleją, a potem mruczą i przytulają.... Bolek i Lolek zostali zabrani z piwnicy pod koniec kwietnia. Lolek w efekcie kk ma uszkodzone oczko, na które nie widzi ale to absolutnie mu w niczym nie przeszkadza. Oczko jest w pełni wyleczone i nie wymaga jakis specjalnych zabiegów lecznicych i specjalistycznych. Są cudowni, kochani, brakuje im tylko domu.... u mnie ze względu na rezydentki, mocno zestresowane tymczasami, muszą byc izolowani w malenkiej kuchni i mocno z tego powodu cierpią... Są bardzo ze sobą zżyci i ciężko będzie ich rozdzielac a tak trudno o dom dla dwóch czarnych kotów, w tym jednego jednookiego...W każdej chwili gotowi do adopcji.

BOLEK
miłośnik lecącej wody; uwiebia zabawę piorkami na patyku - jest w tym bezwględny i nie patrzy czy biegnie po innym kocie, wazne jest upolowanie piorek. Towarzyszy przy sprzątaniu kuwety - zaczaja się i poluje, uwielbia obserwowac wszystko co robi człowiek. Gada, zwłaszcza jak potrzebuje uwagi i pogłaskania czy przytulenia.
Obrazek
Obrazek Obrazek

LOLEK
kot szczególny, zabrany z piwnicy w ostatnim dosłownie momencie, nie przezyłby kolejnego dnia. Na początku ślepy całkowicie, ale udało się przywrocic pełne widzenie na jedno oko, a drugie zachowac. Pieszczoch i przylepa, wykorzystuje każdą okazję aby siedziec człowiekowi na kolanach. Ale też urwis, gania się z Bolkiem, wrzeszczy, razem polują na muchę, uprawiają kocie zapasy. Wielbiciel jeansów, zwłaszcza nogawek. :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw wrz 20, 2012 11:46 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Zobacz, jaki piękny. viewtopic.php?f=13&t=146263
Traci dom, bo alergia :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 20, 2012 11:48 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Proszę, zajrzyj tu: http://niekochane.org/
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw wrz 20, 2012 11:51 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Gdyby nie było tak daleko, polecałabym mojego Bohuna.W Stalowej Woli w lecznicy jest cudna, kochana szylcia.Jest FeLV+, ale pieskowi nie zagraża.Na tej stronie jest jej zdjęcie
viewtopic.php?f=13&t=141438&start=180

ewar

Post » Czw wrz 20, 2012 11:55 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Bardzo dziękuje za propozycje. Jest ich naprawdę mnóstwo.. Będzie ciężki wybór. Naprawdę nie musi byc to młodziutki zdrowy kot. Może to byc taki bez szans na domek. U mnie znajdzie miłośc.
Na razie najbardziej wpadł mi w oko Mars i Piracik http://www.fundacjakot.pl/index.php?opt ... 1&Itemid=6
Tylko czy Mars nie będzie źle znosił towarzystwa szczeniaka?
Obrazek
Obrazek

Natussiaa

Od: Pon sie 11, 2008 12:40

Post » Czw wrz 20, 2012 12:01 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Dwie siostry wyłowione z Wisły.Dwupaczek, śpią w koszyku z psem.viewtopic.php?f=13&t=146060

ewar

Post » Czw wrz 20, 2012 12:28 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Natussiaa pisze:Bardzo dziękuje za propozycje. Jest ich naprawdę mnóstwo.. Będzie ciężki wybór. Naprawdę nie musi byc to młodziutki zdrowy kot. Może to byc taki bez szans na domek. U mnie znajdzie miłośc.
Na razie najbardziej wpadł mi w oko Mars i Piracik http://www.fundacjakot.pl/index.php?opt ... 1&Itemid=6
Tylko czy Mars nie będzie źle znosił towarzystwa szczeniaka?

Mars już w DS.
Piracik to bardzo żywy i ruchliwy kot.
Najlepiej jak by miał kocie towarzystwo. :wink: ale to nie jest wymóg konieczny.
Oczywiście kot nie może wychodzić .Jak wygląda u Ciebie sprawa zabezpieczeń?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw wrz 20, 2012 12:43 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Nie wiem, czy nie boi się psów. Ale to najpiękniejszy kot na świecie.
http://tablica.pl/oferta/piekny-czarny- ... 2ad9;r:6;s:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw wrz 20, 2012 12:50 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

Polecam Bagheere. To kotka naprawde potrzebujaca domu, wróciła z adopcji i bardzo źle jej w kociarni. Wychowywała sie z psem i to duzym, wiec sie raczej nie boi.
Zagladnij prosze, moze Ci sie spodoba. Dowóz nie jest problemem.

adopcje/profil.php?p=13645
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw wrz 20, 2012 12:54 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

polecam moje kociaki: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 088&type=3
Rajka to przesłodka dziewczynka, a Juliś to chłopak pełen energii i ciągle chcący być miziany :)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw wrz 20, 2012 17:57 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

[quote="Natussiaa"]Witajcie

Przygarnę kota, wiek jest nie istotny.Płeć również. Może byc w trakcie leczenia. Zaopiekuję się nim ;)
Mam w domu 4 miesięcznego psa,który krzywdy kotu nie zrobi ;)Z kotami chce się bawic.Dobrze więc by było aby nie bał się
psów.Kot bedzie mieszkal w mieszkaniu. Nie ma dzieci. Super by było gdyby korzystał z kuwety ;)
I najlepiej czarny,takie po prostu najbardziej mi się podobają,co zrobic :)Chociaż nie jest to wymagane;) Zgadzam się na kastracje. Podpisanie umowy adopcyjnej. Oraz oczywiscie na wizyte przed jak i po adopcyjna ;) Najlepiej ze śląska ,chociaż transport to nie problem,wiec nie koniecznie.

Pozdrawiam[/quote]

Witam
Mnóstwo kotów jest na stronie Fundacji For Animals www.foranimals.org.pl Są także kotu starsze abo chore, które nie mają żadnych szans na adopcję. Ludzie wolą koty zdrowe i młode. Proszę zajrzeć na stronę. Tam są podane e-maile i nr telefonów.
pozdrawiam

malbo

Od: Czw paź 20, 2005 13:30

Post » Czw wrz 20, 2012 18:02 Re: Dom dla kotka/kotki. Śląsk

A ja polecę Jeżynkę i Jagódkę, dwie czarne siostrzyczki z lasu, mają teraz ok 3,5 miesiąca i niestety żadnego telefonu w ich sprawie. Siostry mogą być osobno do adopcji. Jesteśmy z Tarnowskich Gór, czyli bliziutko:
A oto i pięknoty.

Jeżynka i Jagódka

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/quote]

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

[następna]