PILNE!!!4 siostrzyczki potrzebne DS ( Warszawa-Rembertów)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 16:04 PILNE!!!4 siostrzyczki potrzebne DS ( Warszawa-Rembertów)

Witam
na prośbę znajomej zakładam ten wątek

Kotki znajdują się na terenach działkowych w Rembertowie (ul. Chełmżyńska)
Jest kotka którą dokarmia starsza pani i jak się domyślacie okociła się na świat przyszły 4 samiczki :(
mają teraz około 5 miesięcy ich mama została wysterylizowana więc jeden kłopot mniej ale pozostały jej 4 córeczki ...

jak sprawa wygląda
dobrze by było znaleźć domy DS lub DT ale najważniejsze jest wysterylizowanie kotek tak by przypadkiem one nie miały dzieci ... pani zna jakąś panią która sterylizowała ich mamę ( ale pani powiedziała że dopiero po 1 rui -a to kotki które na działce mieszkają to jak je upilnować by nie miały kociąt ) tu pytanie czy znacie lub macie doświadczenie w sterylizacji kotek 5 miesięcznych ? ewentualnie namiary np. na bezpłatne sterylizacje kotów bezdomnych ? lub chociaż jakieś rabaty ...
tak by można złapać je zawieźć na zabieg ?

nie znam się ale obawiam się że lada moment może im się zacząć ruja ?

kotki jak to kotki psocą latają po działkach do pani która je dokarmia przybiegają na zawołanie do obcych nie co zdystansowane ( gdy wyciągnęłam rękę z przysmakiem podeszła wzięła i odeszła na 1 m)
kolory to całe czarne lub czarno białe

ja nie mam doświadczenia z kotami ale nie można zostawić starszej osoby która chce pomóc kociakom :)
bo tak wiadomo nie zostaną wysterylizowane będą kolejne :(

pani w ostateczności powiedziała że jak się nie znajdzie domek mogą być u niej ale gorzej czasem w zimę jak wszystko zasypane drogi nie ma zbytnio i kto będzie karmił codziennie :( dlatego tak ważne jest by jednak znalazły domki lub chociaż DT no i wysterylizowane były

pomożecie coś nakierujecie ??

tutaj zdjęcia 2 kotek bo pozostała 2 gdzieś się oddaliły na przechadzkę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon paź 29, 2012 12:25 przez JustynaGr, łącznie edytowano 2 razy

JustynaGr

Od: Nie lip 24, 2011 11:35

Post » Pt wrz 14, 2012 16:08 Re: 4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rembertów)

Koteria sterylizuje wolnożyjące koty http://koteria.org.pl/ zadzwon i sie dopytaj, a domki jak najbardziej szukac mozna :)

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pt wrz 14, 2012 16:11 Re: 4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rembertów)

widziałam tą stronkę przeglądałam i patrze że chyba tyle mieli tych zgłaszających że teraz opłaty są :(
no ale nic zadzwonię dopytam się
bo to starsza osoba nie ma zbytnio pieniędzy na sterylizacje 4 kotek

ale najważniejsze by wysterylizować to priorytet jest żeby nie było więcej kociąt bo jak wysterylizowane to już wtedy można na spokojnie szukać

JustynaGr

Post » Pt wrz 14, 2012 16:15 Re: 4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rembertów)

z tego co wiem Koteria sterylizuje bezplatnie wolnozyjace koty - zadzwon dowiesz sie u zrodla :)

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pt wrz 14, 2012 16:21 Re: 4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rembertów)

okej dzięki :) skontaktuje się :)

najpierw sterylizacja bo to najważniejsze i potem szukanie domków ( mam nadzieję że znajdą )
ogólnie pani z nimi tam nawiązuje bez przerwy kontakt lubią pieszczoty itp. bo ją dobrze znają do osób obcych troszkę nieufne
dlatego będę tam w miarę możliwości jeździć

ps. a jak to jest z tą sterylizacją bo jedni piszą że po pierwszej rui inni że można wcześniej ?

JustynaGr

Post » Sob wrz 15, 2012 8:03 Re: 4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rembertów)

pytanie do Warszawiaków
czy wiecie może czy w urzędzie da się załatwić dla pani która karmi te koty jakąś karmę??

i jak to jest z tą sterylizacją bo inni mówią że po 1 rui a inni że można wcześniej czy nie wpłynie nic na nie ? chce jak najlepiej dla tych koteczek

dzisiaj po południu będę dzwonić w sprawie sterylizacji itp. bo wczoraj czasu brak a teraz znów coś trzeba załatwić :)

JustynaGr

Post » Nie wrz 16, 2012 9:18 Re: 4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rembertów)

podnoszę do góry

JustynaGr

Post » Wto wrz 18, 2012 7:37 Re: 4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rembertów)

witam ponownie zadzwoniłam do koterii niestety ze względu że tych sterylizacji darmowych było mnóstwo teraz pobierają małe opłaty 100 zł sterylizacja + jak kotka by miała zostać 7 dni po zabiegu to razem 170 zł
a jak są 4 kotki to wyjdzie 680 zł 8O

niestety nie wiem jak to zorganizować taką sumę :?
było by taniej bo 400 zł jakby ktoś zaoferował by DT by mógł przetrzymać koteczki przez te ileś dni

proszę pomóżcie :(

czy ktoś może zaoferować DT ?? tym kotką

i czy można gdzieś znaleźć pomoc w uzbieraniu tych pieniążków bo pani emeryturę ma malutką ja tez na kasie nie śpię by aż tak pomóc :(

chyba że gdzieś znajdzie się bezpłatnie sterylizacja ?? macie jakieś pomysły

pomóżcie !!!

JustynaGr

Post » Śro wrz 19, 2012 10:28 Re: PILNE!!!4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rember

zadzwoniłam do wydziału ochrony środowiska w Rembertowie niestety oni nie dają już tych papierków na bezpłatne sterylizacje wolno żyjących kotów dopiero w lutym :(

pomóżcie co dalej ??
bezpłatnie nic już nie ma

a na inne kasy brak nie ma skąd :(

chyba że by znalazł się DT by przeczekać ruję ? pomóżcie :(

tabletki też nie wchodzą w grę bo czytam że tabletki przeciw rui można podawać dopiero po 1 rui

JustynaGr

Post » Śro wrz 19, 2012 20:04 Re: PILNE!!!4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rember

podrzucam bo ważne i pilne!!
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro wrz 19, 2012 20:27 Re: PILNE!!!4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rember

podrzucam
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Czw wrz 20, 2012 7:41 Re: PILNE!!!4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rember

Urząd nie pomógł zadzwoniłam do znanej mi fundacji Pod Psim Aniołem
powiedzieli że mogą pomóc ale muszą zobaczyć czy będą mieli gdzie ulokować koteczki po zabiegu ( bo my nie mamy gdzie a odrazu po zabiegu nie mogą pałętać się po działce w chłodne dni )
dzisiaj będą dzwonić do mnie w tej sprawie :)

jak to nie wypali dostałam na Pw inne namiary do innych fundacji

z urzędu dzielnicy Rembertów tylko dostałam info że jak coś można zapisać się do karmicieli ( po oględzinach "gniazda" przez kogoś ) to wtedy pani co 2 tygodnie by dostawała karmę
no zobaczymy jak się potoczą sprawy

JustynaGr

Post » Czw wrz 20, 2012 11:00 Re: PILNE!!!4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rember

Super!! Psi Anioł powinien pomóc, rzadko odmawiają!
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie wrz 23, 2012 19:32 Re: PILNE!!!4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rember

jutro zadzwonię jeszcze raz bo nie doczekałam się hihi ale oni tyle spraw mają więc trzeba przypomnieć się :)
jutro spróbuję ... wiem że jedna kotka oczko jej łzawi :( :( pani zakropliła jej oczko zobaczymy co i jak .... dostawały na odrobaczenie ale chyba nie które musiały nie zjeść albo coś innego się robi :( bo jedna kotka ma wysuwającą się powiekę
eh eh eh ja dopiero we środę może do nich wpadnę bo brak czasu :(
nie wiem czy najlepszym rozwiązaniem będzie zadzwonienie i żeby kotki zostały wyłapane :( przez fundację czy też coś innego ...

jutro zadzwonię jeszcze raz Pod Psim Aniołem

bo jak kotki może coś mają to na pewno do zabiegu nie dojdzie ... i będą musiały gdzies się podleczyć a leczenie tak na działce to raczej słabo widzę no nic zadzwonię do znajomej bo ona nakręciła akcja i to ona podejmuje ostateczne decyzji

JustynaGr

Post » Nie wrz 23, 2012 21:37 Re: PILNE!!!4 siostrzyczki potrzebne DS/DT ( Warszawa-Rember

zadzwoń jeszcze do Sfinxa, podobno mają jeszcze środki na sterylki
I chyba na bemowie są jeszcze talony, a jak ie to jest tam kociolandia - może wykażą się rozumem i pomogą w sterylkach. a jak nie to z chęcią się o tym dowiem :?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

[następna]