na prośbę znajomej zakładam ten wątek
Kotki znajdują się na terenach działkowych w Rembertowie (ul. Chełmżyńska)
Jest kotka którą dokarmia starsza pani i jak się domyślacie okociła się na świat przyszły 4 samiczki

mają teraz około 5 miesięcy ich mama została wysterylizowana więc jeden kłopot mniej ale pozostały jej 4 córeczki ...
jak sprawa wygląda
dobrze by było znaleźć domy DS lub DT ale najważniejsze jest wysterylizowanie kotek tak by przypadkiem one nie miały dzieci ... pani zna jakąś panią która sterylizowała ich mamę ( ale pani powiedziała że dopiero po 1 rui -a to kotki które na działce mieszkają to jak je upilnować by nie miały kociąt ) tu pytanie czy znacie lub macie doświadczenie w sterylizacji kotek 5 miesięcznych ? ewentualnie namiary np. na bezpłatne sterylizacje kotów bezdomnych ? lub chociaż jakieś rabaty ...
tak by można złapać je zawieźć na zabieg ?
nie znam się ale obawiam się że lada moment może im się zacząć ruja ?
kotki jak to kotki psocą latają po działkach do pani która je dokarmia przybiegają na zawołanie do obcych nie co zdystansowane ( gdy wyciągnęłam rękę z przysmakiem podeszła wzięła i odeszła na 1 m)
kolory to całe czarne lub czarno białe
ja nie mam doświadczenia z kotami ale nie można zostawić starszej osoby która chce pomóc kociakom

bo tak wiadomo nie zostaną wysterylizowane będą kolejne

pani w ostateczności powiedziała że jak się nie znajdzie domek mogą być u niej ale gorzej czasem w zimę jak wszystko zasypane drogi nie ma zbytnio i kto będzie karmił codziennie

pomożecie coś nakierujecie ??
tutaj zdjęcia 2 kotek bo pozostała 2 gdzieś się oddaliły na przechadzkę