Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 18, 2012 15:13 Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Obrazek

Miejsce: Warszawa i okolice

Szukam domu dla Amelii, rodowodowej kotki rasy rosyjskiej-niebieskiej.
(Jeśli chodzi o hodowlę z której pochodzi kotka - właściciel nie wyraził zgody na zamieszczanie informacji powiązanych z nim w internecie. Wiem, że wielu może to dziwić. Nic na to niestety nie mogę poradzić. Hodowca nie jest związany z ta akcją adopcyjną, ale wie o tym, że kotka szuka domu.)

Kotka straciła właścicielkę, którą była moja prababcia. Przyzwyczajona jest do przebywania cały dzień w towarzystwie człowieka i nie lubi zostawać sama (jak każdy zwierzak). Kiedy jednak musi zostać nie rozrabia, nie drapie mebli i nie sika po kątach. Dużo śpi lub siedzi przy oknie.
Najchętniej powierzylibyśmy ją spokojnej osobie, której kotka mogłaby dotrzymywać towarzystwa przez większość dnia. Starszej samotnej pani lub panu, ewentualnie komuś kto często bywa w domu lub w domu pracuje.

Amelia nie była sterylizowana, zabieg ze względu na wiek (8 lat) musi przejść koniecznie (szczegóły do ustalenia). Absolutnie do rozmnażania się nie nadaje.

O kocich przyzwyczajeniach i nawykach:
- Kotka ma swoje fobie. Panicznie boi się dzieci, chowa się przed nimi i w razie konfrontacji będzie się bronić. Odradzamy więc kotkę osobom, które posiadają małe pociechy.
- Amelka nie wychodzi na dwór (nawet jeśli ma możliwość), nie zna świata zewnętrznego i zdecydowanie woli spędzać czas na kanapie czy fotelu. Jest typowym salonowym leniuchem.
- Nie była wychowywana z innymi zwierzętami, więc choć ma bardzo spokojny charakter nie wiadomo jak zareaguje na ewentualnych innych zwierzęcych domowników.
- Jak każdy kot rodowodowy ma bardzo dobre maniery :) i korzysta wyłącznie ze swojej kuwetki.
- Przyzwyczajona jest także do ludzkiego dotyku, głaskania i brania na ręce.

Wszelkich dodatkowych informacji z chęcią udzielę drogą E-MAIL ( maria.anna.laskowska@gmail.com).
Pytania proszę wysyłać pod podany adres - tak będzie mi najłatwiej nie pogubić się w kocich sprawach :)

Możliwy jest także kontakt telefoniczny w godz. 17:00-20:00
pod numerem: 600 285 007 ( nie jest to kontakt bezpośrednio do mnie, a do mojej mamy która również zajmuje się szukaniem Amelii domu)

Bieżące informacje i strona FB kotki (tam znajduje się także więcej zdjęć):
https://www.facebook.com/SzukamDomuDlaKotki

Obrazek

Obrazek

ML_Amelia

Od: Wto lip 17, 2012 8:13

Post » Czw lip 19, 2012 11:16 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

śliczna kotka, aż szkoda, że nie mogę jej wziąć...mieszkam w akademiku i nie wolno nam trzymać zwierząt:/
jutro będzie lepiej

grzesiu

Od: Czw lip 19, 2012 11:11

Post » Pt lip 20, 2012 11:23 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Śliczna i kochana bardzo :wink:
Szkoda, że cały czas bez domku.

Cały czas szukamy - pytamy, ale do tej pory zgłaszały się jedynie osoby z małymi dziećmi, a kitka bardzo się stresuje i nie ma nawet mowy, aby trafiła wśród dzieci.

ML_Amelia

Post » Czw lip 26, 2012 9:50 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Prawdziwa piękność :1luvu:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lip 28, 2012 10:38 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

podnoszę ta piekność :) Sama mam maluchy do oddania ..

edyta.jot

Od: Czw sie 27, 2009 10:38

Post » Śro sie 15, 2012 13:13 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Wzięłabym, ale mieszkam w Poznaniu :(

CzarnaLukrecja

Od: Śro sie 15, 2012 13:01

Post » Pt sie 17, 2012 19:35 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

piękna, ale ja tez mam dzieci :) i inne koty :) ... powodzenia w adopcji
pozdr
Tiramisu moja mała iskierko...bardzo przepraszam

vilinskonov

Od: Śro sty 20, 2010 11:39

Post » Pt sie 17, 2012 23:31 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Czy nie możesz zostawić Amelki u siebie ? Choćby ze względu na fakt, ze była kotem Twojej prababci....
W mojej rodzinie gdy były przypadki, że kot zostawał po śmierci właściciela, zawsze znalazł się ktoś z bliskich zmarłej osoby, kto przygarniał kota.
Prababcia pewnie chciałaby aby jej kot pozostał w rodzinie.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Pon wrz 03, 2012 9:18 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Elżbieta P. - niestety nie ma takiej możliwości. My nie możemy (jakbyśmy mogli to pewnie by została) - to na prawdę skomplikowana sytuacja, dodatkowo pozostali członkowie rodziny również się do kotki nie poczuwają :(
Historia kota niechcianego. Dlatego tak bardzo mi zależy aby znaleźć jej dobry dom.

ML_Amelia

Post » Pon wrz 03, 2012 9:59 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

No cóż ... współczuję prababci takiej rodziny....
Powinniście kotkę przynajmniej wysterylizować przed oddaniem.
Kotka ma już 8 lat. Nikt nie bedzie chciał brać odpowiedzialności za powodzenie zabiegu u kotki w tym wieku.
Kotki wysterylizowane, czyli mniej kłopotliwe - mają lepsze wzięcie jeśli chodzi o domy adopcyjne.
Ponadto kotka nie może być sterylizowana bezposrednio po zmianie właścicieli i domu ze wzgledu na stres jaki niewątpliwie przeżyje.
A kto wie czy po sterylizacji, gdy skonczą sie problemu z jej rujką - nie podejmiesz decyzji pozostawienia jej we własnym domu.... czego serdecznie Tobie i kotce życzę.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Pon wrz 03, 2012 13:34 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Piękna. Ruskie są w ogóle cudne. Szkoda, że nie możesz jej zatrzymać. :ok: za dom.
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Pon wrz 03, 2012 13:51 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Rosyjski niebieski moje marzenie :1luvu:
Szkoda że nie wiadomo jak kotka reaguje na inne koty :(
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Pon wrz 03, 2012 13:51 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Piękna jest.Za dom kciuki.
Waldek
Elżbieta

Post » Pon wrz 03, 2012 19:16 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Myślę, że dla kotki liczy się dobry dom, a nie to, czy zostanie u krewnych. Nie zawsze rodzina może zapewnić najlepszą opiekę.

Za domek :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon wrz 03, 2012 20:07 Re: Amelia - dostojna rosyjska piękność (Warszawa)

Szkoda koteczki, utrata kochanej osoby i adaptacja w nowym domu to dla niej duże przeżycie. Dlaczego nie poddacie kotki strylizacji przed oddaniem jej?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[następna]