Puchaty Rudas i szara (C)Fanka - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2012 8:45 Puchaty Rudas i szara (C)Fanka - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Mam pod częściową opieką Koteczkę, która jest kolejnym pokoleniem "kotów przydomowych" moich teściów. Niestety nie mogę jej zapewnić miejsca w domu :/ Na paru metrach mam od niedawna dwie kotki, od 3 lat suczkę, że o dwójce dzieci w wieku przedszkolnym nie wspomnę... :lol:
Kotka mieszka na zewnątrz, bywa u nas w gościnie, ale ciągnie ja na wycieczki poza podwórze i coraz bardziej się o nią martwię :(

Kotka przyszła na świat 10.04.
Została dwukrotnie odrobaczona
Uwielbia zabawy na dworze, a w domu zwykle najchętniej śpi jak na kanapowca przystało, przy drapaniu po brzuszku włącza mruczanko :) :) :)
Załatwia się do kuwety. To prawdziwy czyścioch, ciągle się "myje" :)
Kicia szuka ciepłego, spokojnego domu na lata, ale pilnie potrzebny jest choćby DT

Odbiór okolice Mińska Mazowieckiego. Po dokładnym umówieniu możliwy również odbiór w Siedlcach.

kontakt julisia@vp.pl lub PW :)
Ostatnio edytowano Sob gru 08, 2012 7:43 przez maju, łącznie edytowano 4 razy

maju

Od: Czw cze 21, 2012 11:00

Post » Czw cze 28, 2012 9:26 Re: Śliczna, grzeczna młodka KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Oj, lubię takie... śliczna!
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Pt cze 29, 2012 21:36 Re: Śliczna, grzeczna młodka KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Ojj, miałam nadzieję, że łatwiej pójdzie jakoś, a wszędzie cisza :(

maju

Post » Śro sie 08, 2012 12:27 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Niestety kicia nadal w zawieszeniu, co gorsze, wróciła też jej siostra :(

wklejam link z ogłoszeniem :/
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z402874809

Obrazek [ Obrazek

Uaktualniłam fotki - bo została szara koteczka
Ostatnio edytowano Sob gru 08, 2012 7:24 przez maju, łącznie edytowano 1 raz

maju

Post » Pt sie 10, 2012 18:08 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

A cy jest możliwość, byś pomogła teściom wysterylizować ich przydomowe stadko? W przeciwnym razie będziesz szukała domów dla kociąt trzy razy do roku, a znaleźć odpowiednich ludzi jest bardzo trudno, jak widzisz :(

Skąd wróciła ta srebrna koteczka? Z adopcji?

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Sob sie 18, 2012 20:02 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Niestety wiem jak trudno, bo od roku mam ten problem. Tzn te stadka pojawiały się od dawna, bo dorosła kotka ma ok 6 lat, tyle, że podobno jak ja tu nie mieszkałam, to małe szły do wody :x
Co do sterylizacji, to jest w planach, tylko będziemy szukać jakiejś pomocy, bo teściowie raczej nie zainwestują, a ja nie mam z czego.
Tylko czy to już? Bo słyszałam że po 6 miesiącu wskazany jest zabieg.
Na taką okazję czeka też "stara" kotka, matka tych młodych, ale jak odkarmi troszkę "trzytygodniaki"... :(

Kotka wróciła z adopcji* (teść ją wywiózł jakiemuś koledze któregos ranka jadąc do pracy, ale podobno za dużo kicia niszczyła :roll:

maju

Post » Pon sie 20, 2012 11:51 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Tą 6-letnią kotkę trzeba koniecznie wysterylizować. Nie zwlekaj z tym, proszę, kotki mogą zajść w ciążę jeszcze w trakcie karmienia poprzedniego miotu, więc prawdopodobnie kicia jest już ponownie ciężarna :( Te młodsze faktycznie muszą jeszcze poczekać.
Jeśli nie stać Cię na zabieg zajrzyj do działu "Koci Bazarek". Tam ludzie wystawiają na sprzedaż różne rzeczy i w ten sposób zdobywają pieniądze na kocie wydatki. Przejrzyj swoje szafki w domu, może masz jakieś niepotrzebne Ci przedmioty w dobrym stanie, które mogłabyś wystawić na bazarku.
Powodzenia i melduj, jak się sprawy mają :)

Lemoniada

Post » Pon sie 20, 2012 12:01 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Dziękuję za podpowiedzi.
Starszą się spróbuję zająć, ale jak małe zaczną cokolwiek jeść.
Co do bazarku, to niestety w mojej opcji niemożliwe, bo już działam w ten sposób, tyle, że ogarniam za to potrzeby dzieci, a i też połowicznie :(

To te młode w wieku 6 miesięcy powinny być?

maju

Post » Pon sie 20, 2012 14:10 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

maju pisze:To te młode w wieku 6 miesięcy powinny być?

Raczej starsze, ale na pewno nie wiem, dopytaj weta. Można sterylizować młode kotki chwilę przed pierwszą rujką, można też tuż po.

Lemoniada

Post » Śro gru 05, 2012 20:43 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Witam ponownie.
Chwytam się wszystkiego wiec piszę i u Was.

Poszukuję szybko DT dla długowłosego rudasa - usłyszałam, że teść ma go dla kogoś "wywieźć" jutro rano i zwyczajnie się boję, że kot podzieli los poprzedniczki :evil:
Nie zajęłam się zawczasu ogłoszeniami (nowa praca, nowa logistyka i przepadłam :( ) i teraz się martwię co z nim będzie. Chwilowo ukryłam go w domu, przetrzymam do rana, ale jutro juz muszę go gdzieś dalej "przechować" :(
Czy ktoś może pomóc? Mińsk Mazowiecki i okolice, Halinów...

Kocurek podwórkowy, z kolejnego teściowego stadka - 2 razy odrobaczyłam - nic więcej :(

http://minskmaz.com/ogloszenia/112694-gzg2l
info chętnie na tel.

Obrazek

maju

Post » Czw gru 06, 2012 13:55 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Masakra jakaś z tymi Twoimi teściami :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Kociak przepiękny !!!! Oby nie trafił w niepowołane ręce :(
A co z tymi koteczkami z początku wątku ??
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Czw gru 06, 2012 19:49 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Eeech, nie zapowiada się, żeby trafił gdziekolwiek. Wstępnie ukryty do soboty, ale w sobotę nie wiem co zrobię :(

Co do młodych kotek, została szara, niestety też podwórkuje, ogłoszenia bez odpowiedzi :/

maju

Post » Czw gru 06, 2012 23:48 Re: Śliczna, grzeczna młoda KICIA - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Trzymam kciuki za kociaka, piękny jest:)
Od kilku miesięcy pojawiam się sporadycznie..
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Od: Pon gru 06, 2010 13:15

Post » Sob gru 08, 2012 7:43 Re: Puchaty Rudas i szara (C)Fanka - Mińsk Mazowiecki PILNIE

:!:

maju

Post » Nie gru 09, 2012 14:23 Re: Puchaty Rudas i szara (C)Fanka - Mińsk Mazowiecki PILNIE

Udało się, kocur pojechał do nowego domu, za sąsiada ma weterynarza :)
Tylko kolor mu się nieco zmienił po koczowaniu w kotłowni moich rodziców... :roll: :D

maju

[następna]