Lara z warszawy szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 20, 2011 11:33 Lara z warszawy szuka domu

Witam, szukam domu dla Lary (ma rok i trzy miesiace) jest to kotek, ktory potrzebuje "spokojnego" domu, bez codziennej pospiesznej krzataniy (poranne szykowanie dzieci do szkoly itp). Generalnie szukam jej domu u ludzi starszych, badz bezdzietnych. Lara jest slodka, lubi zabawy, pieszczety. Spedzila u mnie prawie rok, niestety Ja i moja corcia nie nadajemy sie na jej wlascicieli. Jestesmy zaganiane i dosc energiczne, co nie pasuje kotce. Dziecko w domu czesto trenuje co denerwuje zwierzaka. Kotka jest wysterylizowana. Rasy Selkirk rex. Jesli ktos jest zainteresowany prosze pisac w.kwiatkowska75@wp.pl
Ostatnio edytowano Wto gru 20, 2011 13:13 przez weronika75, łącznie edytowano 3 razy

weronika75

Od: Wto gru 20, 2011 11:24

Post » Wto gru 20, 2011 11:35 Re: Lara z warszawy szuka domu

Przepraszam, jaka to rasa?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Wto gru 20, 2011 11:56 Re: Lara z warszawy szuka domu

Jowita pisze:Przepraszam, jaka to rasa?

Jakiś rex - cornish, devon, german, selkirk... Mnóstwo tych reksów jest. Jednak shilkret kojarzy mi się z kotką szylkretką. Szylkret - to umaszczenie, a nie rasa. Co kotka ma napisane w rodowodzie?

Nieodmiennie zadziwia mnie pozbywanie się kota pod hasłem działania dla jego dobra. Nikt nie napisze szczerze, że kot znudził się lub przestał być zabawką, a stał się przeszkodą i dlatego chce go oddać. Co za bezduszność i hipokryzja :roll:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto gru 20, 2011 12:16 Re: Lara z warszawy szuka domu

weronika75 pisze:Jestesmy zaganiane i dosc energiczne, co nie pasuje kotce. Dziecko w domu czesto trenuje co denerwuje zwierzaka.

Na czym polega to zdenerwowanie kotki i w jaki sposób się objawia?

Edit: czy kotka ma rodowód? czy hodowca jest powiadomiony o tym, że chcesz się pozbyć kotki?

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto gru 20, 2011 12:34 Re: Lara z warszawy szuka domu

Selkirk rex? Brytyjczyk z kręconą sierścią. :)

Jak kotka ma rodowód to powiadom hodowcę o tym, że chcesz ją oddać. Na pewno pomoże ci w szukaniu domu - bo mu będzie zależało na kocie żeby się gdzieś nie poniewierał. Albo w ogóle zabierze ją z powrotem.

Skoro już jej nie chcecie to lepiej oddać komuś kto o kocie marzy. I nie oddawajcie niewysterylizowanej bo ją zamęczą w jakiejś pseudohodowli. (o przepraszam doczytałam, że już wysterylizowana :ok: )
Ostatnio edytowano Wto gru 20, 2011 12:40 przez Niacha, łącznie edytowano 1 raz

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Wto gru 20, 2011 12:35 Re: Lara z warszawy szuka domu

Niacha pisze:I nie oddawajcie niewysterylizowanej bo ją zamęczą w jakiejś pseudohodowli.

Napisała przecież, że sterylizowana ;)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Wto gru 20, 2011 12:58 Re: Lara z warszawy szuka domu

kot mi sie nie znudzil. To nie jest cos co sie moze znudzic. Nie che tylko zeby kot wiecznie siedzial pod fotelem, bo ja biegam po chalupie. Dziecko krzyczy, spiewa trenuje. Kot jest zestresowany. Nie zmienie swojego stylu zycia. Chce znalezc kotu dom w ktorym bedzie mial spokoj. Czy raczej lepiej byloby kota zatrzymac i stresowac go do konca zycia?

weronika75

Post » Wto gru 20, 2011 13:00 Re: Lara z warszawy szuka domu

kotka sie chowa, ucieka i sika wszedzie (glownie na buty i kanape). Jak jest spokoj w domu (czyli dziecko spi ja odpoczywam na kanapie) wszystko jest okey. Bawi sie, lasi.

weronika75

Post » Wto gru 20, 2011 13:03 Re: Lara z warszawy szuka domu

Wklej zdjęcia, to pomaga.
A tu są strony z ogłoszeniami
viewtopic.php?f=1&t=120970&hilit=gdzie+og%C5%82asza%C4%87
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 20, 2011 13:04 Re: Lara z warszawy szuka domu

vega013 pisze:
Jowita pisze:Przepraszam, jaka to rasa?

Jakiś rex - cornish, devon, german, selkirk... Mnóstwo tych reksów jest. Jednak shilkret kojarzy mi się z kotką szylkretką. Szylkret - to umaszczenie, a nie rasa. Co kotka ma napisane w rodowodzie?

Nieodmiennie zadziwia mnie pozbywanie się kota pod hasłem działania dla jego dobra. Nikt nie napisze szczerze, że kot znudził się lub przestał być zabawką, a stał się przeszkodą i dlatego chce go oddać. Co za bezduszność i hipokryzja :roll:

hymmm bezdusznosc i hipokryzja.... lepiej kota narazac na stres i wieczne rozdygotanie. To jest szlachetne zachowanie, niech spedzi swoje zycie pod fotelem skulony i roztrzesiony. Tak? Najlatwiej ocenic jest zachowanie innych nie znajac sytuacji. Jesli ty w domu trzymasz zwierzeta dla zabawy to przykro mi bardzo. U mnie Koty nie sa przedmiotami do zabawy. Czuja i jesli moge im pomoc w spokojnym zyciu to chce to zrobic. Nie zmienie sie, nie zrezygnuje z pracy, nie oddam dziecka do domu dziecka, nie zakarze mu smiac sie i bawic.

weronika75

Post » Wto gru 20, 2011 13:07 Re: Lara z warszawy szuka domu

A mogę jeszcze zapytać, z której hodowli? Mam ew. chętnego na rexa.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Wto gru 20, 2011 13:10 Re: Lara z warszawy szuka domu

seidhee pisze:
weronika75 pisze:Jestesmy zaganiane i dosc energiczne, co nie pasuje kotce. Dziecko w domu czesto trenuje co denerwuje zwierzaka.

Edit: czy kotka ma rodowód? czy hodowca jest powiadomiony o tym, że chcesz się pozbyć kotki?

kotka ma rodowod a hodowca jest powiadomiony o zaistnialej sytuacji.

weronika75

Post » Wto gru 20, 2011 13:16 Re: Lara z warszawy szuka domu

Jowita pisze:A mogę jeszcze zapytać, z której hodowli? Mam ew. chętnego na rexa.

z hodowli POLKACATS*PL

weronika75

Post » Wto gru 20, 2011 13:30 Re: Lara z warszawy szuka domu

Śliczna! Widziałam na stronie hodowli! :)

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Wto gru 20, 2011 14:12 Re: Lara z warszawy szuka domu

Niacha pisze:Śliczna! Widziałam na stronie hodowli! :)

Jest przesliczna Nie szukala bym jej domu, gdyby nie jej charakter. Naprawde jestesmy dla niej zbyt energiczne. Ten kotek lubi spokoj. Potrzebuje opiekunow ktorzy poswieca jej wiecej czasy. Nie tylko pare godzin wieczorem i to jeszcze w biegu miedzy jednym praniem a drugim. :(

weronika75

[następna]