Pipi BEZ OCZKA- już w swoim domku :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 12:11 Pipi BEZ OCZKA- już w swoim domku :)

8.3.2012.:

Wykastrowany, zaszczepiony, załatwia się do kuwety, uwielbia psy i koty. Kocha ludzi- megaprzytulak :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

31.1.2012.

Pipi był operowany w piątek (było to wyłuskanie resztek chorego oczka i zaszycie oczodołu). Oczywiście w sobote wstał jak gdyby nigdy nic, i nie zwracając uwagi na wielki gazik wystający mu z oczodołu rozpoczął normalne galopady z Bronką, darcie się o jedzenie i rozgłośne mruczenie na widok człowieka. Teraz czekamy na zrośnięcie się wszystkiego i właściwie mały będzie gotowy do adopcji.
Jest już po szczepieniach, przy okazji w piatek został też wykastrowany, bo ma już 6 miesięcy.
Jest naprawdę kochanym, bardzo łagodnym, przemiłym i na-każde-gwizdnięcie kocurkiem :)

Tak jest od 28. 11.2011. :

kordonia pisze:NO więc sprawy się mają tak- zabrałam dziś kocurka do mojej wetki, bo, jak się okazało, wet karmicielki podawał na herpes sterydy, niestety.
Kot tydzien temu miał odstawiony steryd, i teraz zaczyna mieć nawrót kataru, tzn. na razie kicha i czasem smarknie zielonym gilem, ale nie jest jeszcze tragicznie, wiec jest bez leczenia, tylko na beta-glukanie i Enisylu-F, z którym w przypadku herpesa miałam w przeszłosci świetne rezultaty. Oczywiście zaszczepiony nie został, teraz celem jest przetrzymanie go jak najdłużej bez antybiotyku, żeby go od tego wszystkiego zacząć odzwyczajać powoli. Zobaczymy, jak to się będzie rozwijać.

Pod zarośniętymi powiekami jest oczko, tzn. galka oczna, w jakim stanie nie wiadomo- najprawdopodobniej trzeba będzie wszystko otworzyć i wyczyścić.

Kotek u karmicielki nazywał się Pipi, i tak tez będzie sie nazywał u mnie, bowiem do karmicielki go już nie oddałam, będzie u mnie na DT :)

Jest megakochany. Naprawdę przemiły. Rozmruczany maksymalnie, rozprzytulany :)

Obrazek

Tak było do 28.11.:

Kocurka znalazła moja znajoma karmicielka jakiś czas temu i zabrała go do domu.

MA 4 miesiące, ale jest bardzo drobniutki- wazy jakieś 1,5 kg.
Prawo oczko samo się zarosło. Lewe zupełnie przejrzyste.
Kotek jest bardzo kochany- kiedy u niej byłam, ciągle siedział mi na kolanach, mruczał. NIe gryzie i nie drapie.

Strasznie mi go żal, bo tam ścisk zupełny- kawalerka, kotów 12, nie chcę, zeby tam został :)
Jest naprawdę jedyny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek\

3.1.2012.
Ostatnio edytowano Czw kwi 19, 2012 21:16 przez kordonia, łącznie edytowano 10 razy
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pt lis 25, 2011 12:16 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

śliczny!
Wet oglądał oczko?Nie trzeba coś z nim zrobić tj wyczyścić środek? Oby w środku sie nie paskudziło.
Szukasz mu DT czy DS?
Moze ogłoszenia mu porobić w necie w poszukiwaniu domu. takie biedy znajdują domki.
Śliczny jest!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lis 25, 2011 12:19 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

ASK@ pisze:śliczny!
Wet oglądał oczko?Nie trzeba coś z nim zrobić tj wyczyścić środek? Oby w środku sie nie paskudziło.
Szukasz mu DT czy DS?
Moze ogłoszenia mu porobić w necie w poszukiwaniu domu. takie biedy znajdują domki.
Śliczny jest!

Oko zupełnie zarośnięte.
Karmicielka chodzi do weta, kotek był leczony na katar koci jakiś miesiąc temu.
Szukam mu DS, choć jeśliby się trafił fajny DT, to jak najbardziej byłabym zachwycona :)
Obrazek

kordonia

Post » Pt lis 25, 2011 12:35 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

To zrób mu ogłoszenia.Dużo ogłoszeń. Tutaj wszyscy zakoceni jesteśmy na maksa. Choć to nie wyklucza,ze DS sie znajdzie. Bez ogłoszeń marne szanse.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 25, 2011 13:33 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

Robię, ale mam nadzieję na dom forumowy :) W tym wyjątkowym przypadku :)
Obrazek

kordonia

Post » Pt lis 25, 2011 13:36 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

Fajny maluch. :D :1luvu:
Niech mu się poszczęści, no! :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Nie lis 27, 2011 11:53 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

W poniedziałek zabiorę go na szczepienie do mojej weterynarki, i postaram się porobić mu więcej zdjeć.
Obrazek

kordonia

Post » Nie lis 27, 2011 12:15 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

kordonia pisze:Robię, ale mam nadzieję na dom forumowy :) W tym wyjątkowym przypadku :)

Doskonale Cię rozumiem.
I podrzucam ślicznego maluszka :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lis 27, 2011 16:03 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

Ojejku jaki bidulek :(
ja mam kota , który ma problem z oczami i leczę go u doktora Garncarza już od ponad roku i powiem Ci, ze to "zarośniete" oko nie wyglada za dobrze na tym zdjęciu .... czy już z niego nie wydobywa sie nic ? łzy, ropa ? a to drugie ( widać na 1 fotce) oko tez ma w kąciku "trzecią powiekę" czyli też w tym oku zaczyna się coś dziać .....

oj trzymam za niego kciuki :!: żeby szybko znalazł fajny domek
Obrazek

#MAGDA#

Od: Śro cze 30, 2010 22:32

Post » Nie lis 27, 2011 16:09 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

z tego co wiem nalezy oczodół wyczyscić .nawet ja zarośnięty z resztek oka. Ale ja sie na tym nie znam.
jak kocik?
Obrazek

ASK@

Post » Nie lis 27, 2011 17:11 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

biedactwa :oops: za dobry domek

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Pon lis 28, 2011 9:52 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

Podrzucimy maliznę. :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pon lis 28, 2011 14:49 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

:ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 28, 2011 15:28 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

NO więc sprawy się mają tak- zabrałam dziś kocurka do mojej wetki, bo, jak się okazało, wet karmicielki podawał na herpes sterydy, niestety.
Kot tydzien temu miał odstawiony steryd, i teraz zaczyna mieć nawrót kataru, tzn. na razie kicha i czasem smarknie zielonym gilem, ale nie jest jeszcze tragicznie, wiec jest bez leczenia, tylko na beta-glukanie i Enisylu-F, z którym w przypadku herpesa miałam w przeszłosci świetne rezultaty. Oczywiście zaszczepiony nie został, teraz celem jest przetrzymanie go jak najdłużej bez antybiotyku, żeby go od tego wszystkiego zacząć odzwyczajać powoli. Zobaczymy, jak to się będzie rozwijać.

Pod zarośniętymi powiekami jest oczko, tzn. galka oczna, w jakim stanie nie wiadomo- najprawdopodobniej trzeba będzie wszystko otworzyć i wyczyścić.

Kotek u karmicielki nazywał się Pipi, i tak tez będzie sie nazywał u mnie, bowiem do karmicielki go już nie oddałam, będzie u mnie na DT :)

Jest megakochany. Naprawdę przemiły. Rozmruczany maksymalnie, rozprzytulany :)

Obrazek
Obrazek

kordonia

Post » Pon lis 28, 2011 15:34 Re: Z JEDNYM OCZKIEM- maleńki i chudziutki

prześliczny :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

[następna]