Dorosła burma - przygarnę... I PRZYGARNĘŁAM (do zamknięcia)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 22:57 Dorosła burma - przygarnę... I PRZYGARNĘŁAM (do zamknięcia)

Dla mojej kochanej sobolowej Tygryski podjęłam decyzję o dokoceniu. Mieszkamy w Gdańsku.

Tygrysię przywiozłam prawie 2 lata temu z Brukseli (oddana ze względu na "niekompatybilność" z noworodkiem :roll: ), ma 6 lat i cudowny charakter. Trafiła akurat na czas, kiedy nie pracowałam - byłam więc właściwie non stop w domu.

(Nie)stety, od sierpnia poszłam do pracy, więc kota zostaje całymi dniami sama. Serce mi się kraje, bo to taki kochany i kochający Tygrys i ewidentnie bardzo cierpi w samotności.
Od tygodni rozmyślam o towarzystwie dla niej....

Wiem, że jest mnóstwo bezpańskich biednych kociaków do wzięcia, ale .... jeśli już mamy się rozmnożyć, to ja bym chciała jednak kota z tygrysinym charakterem. Czyli burmę :wink:
Byłam nawet zdecydowana na zakup z hodowli. Po przemyśleniu jednak stwierdziłam, że mały kociak to nie jest dobry pomysł. Potrzebuje z pewnością więcej uwagi, czasu, opieki. A u mnie 9-10 h/dziennie pusta chata. I wyszło mi, że lepiej jednak dorosłego kota do nas domeldować.

Reasumując, mamy tylko 3 kryteria: żeby była burma, dorosła i wysterylizowana (ewentualnie - wykastrowany).
Ostatnio edytowano Pon gru 19, 2011 23:18 przez nonos, łącznie edytowano 1 raz

nonos

Od: Śro lis 23, 2011 14:33

Post » Pt lis 25, 2011 11:17 Re: Dorosła burma - przygarnę

Wow, powodzenia w szukaniu! Muszę przyznać, że tylko raz widziałam takiego do adopcji.

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Pt lis 25, 2011 17:56 Re: Dorosła burma - przygarnę

Może tutaj zajrzyj:

viewtopic.php?f=10&t=135164
Legnica

Post » Pt lis 25, 2011 19:43 Re: Dorosła burma - przygarnę

tu coś ciekawego szuka domu:
viewtopic.php?f=13&t=136151
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Sob lis 26, 2011 0:33 Re: Dorosła burma - przygarnę

Witamy wieczorową porą :D
Dziękuję za linki do adopcyjnych wątków.

Nie wiem jak można zmienić tutuł wątku, bo powinien on raczej brzmieć: "Dorosłego burmskiego (z charakteru) - przygarnę".
Nie zależy mi na rodowodzie, czystości "rasowej" itp, a na osobowości kota. Zależy mi, żeby koty się dogadały i wzajemnie pokochały. Chcę wierzyć, że marzenia są po to, żeby się spełniały i doczekamy chwili, gdy kot na którego czekamy będzie potrzebował domu.
(No i jednak wolałabym krótkowłosego :oops:. I żeby był gabarytów raczej mniejszych niż większych - mamy tylko 30 m powierzchni życiowej)

Tygryska jest kotem niewychodzącym, totalnie bezobsługowym i pozbawionym agresji. Do tego (tfu!tfu!) w ogóle nie choruje, na jedzenie nie grymasi, kuweta w ogon jej nie gryzie. Firanki nie pociągają, a przedmioty przeróżne nie zachęcają do testowania nimi prawa ciążenia.
Nie ma w cienia złośliwości. Kocha wszystkich ludzi, a najbardziej tych z alergią. Dziwnym trafem, mając do wyboru parę par kolan, zawsze właduje się na te uczulone;-).
Na powitanie robi salto przez główkę i wystawia brzuch do drapania. Uwielbia być lulana w ramionach jak małe dziecko. Nigdy nikogo nie ugryzła, ani nie podrapała.
Mruczy jak traktorek, chodzi przy nodze, aportuje zabawki i ładuje się na kolana, kiedy tylko jakieś są dostępne. A w nocy zakrada się pod kołdrę.
Tygrysia wychowała się od kociaka z innym kotem, starszą od niej o 3 lata trochę wyalienowaną brytyjką. Nie wiem jak przyjęłaby bardziej dominującego, żywiołowego czy "problemowego" towarzysza.

nonos

Post » Sob lis 26, 2011 8:14 Re: Dorosła burma - przygarnę

Nie wiem, czy znajdziesz na forum burmę ( nie widziałam jeszcze tutaj takiego), ale Katia80 ma kochanego, białego "misia" do adopcji, który bardzo przyjaźni się z jej burą Niunią.Zobacz zdjęcia, nie chciałabyś mieć takich widoków?
viewtopic.php?f=13&t=127552&start=225
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 26, 2011 8:36 Re: Dorosła burma - przygarnę

Był burmski, ale nie wiadomo czy znalazł dom...
viewtopic.php?f=10&t=130052&start=15
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob lis 26, 2011 9:55 Re: Dorosła burma - przygarnę

poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Sob lis 26, 2011 10:06 Re: Dorosła burma - przygarnę

Legnica pisze:Może tutaj zajrzyj:

viewtopic.php?f=10&t=135164

tez chciałam Blaba zaproponować ;)

nonos pisze:Nie wiem jak można zmienić tutuł wątku, bo powinien on raczej brzmieć: "Dorosłego burmskiego (z charakteru) - przygarnę".

na dole pierwszego postu jest przycisk "zmień", klikasz i zmieniasz temat
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon gru 19, 2011 23:18 Re: Dorosła burma - przygarnę

...no i stało się...
Najpierw nic, cisza i marne szanse, a tu nagle dzisiaj dopadł mnie problem odwrotny - dwa koty do wzięcia.... ech...szkoda, że nie mam większego metrażu.

W każdym bądź razie - dokociliśmy się:) Będą dwa burmisie. Trochę się boję.... :oops:

Dziękuję za zaangażowanie:)

nonos

Post » Wto gru 20, 2011 0:37 Re: Dorosła burma - przygarnę... I PRZYGARNĘŁAM (do zamknięcia)

nonos chociaż fotkę wstaw,no jak to tak bez pochwalenia się 8)
Legnica

Post » Wto gru 20, 2011 1:10 Re: Dorosła burma - przygarnę... I PRZYGARNĘŁAM (do zamknięcia)

No właśnie pochwal się 8)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto gru 20, 2011 16:35 Re: Dorosła burma - przygarnę... I PRZYGARNĘŁAM (do zamknięcia)

Szkoda mi Hrabiego:( Cały czas o nim myślę....

Zdjęcie to ja mam tylko jedno i to marnej jakości, bo z komórki. Krótko w sumie byłam u Pana Szarego, bo to była bardzo szybka akcja. Taka w stylu "teraz, zaraz - albo .... po rybkach".
Nie wiem czy umiem zamieszczać zdjęcia

https://picasaweb.google.com/aganonos/PanSzary#5688233846132347106

chyba coś tam jednak się udało :kotek:

nonos

Post » Wto gru 20, 2011 17:20 Re: Dorosła burma - przygarnę

CoToMa pisze:Był burmski, ale nie wiadomo czy znalazł dom...
viewtopic.php?f=10&t=130052&start=15

Znalazl, znalazl. Od paru miesiecy jest u mnie 8)
Mam 3 koty, psa i chomika. I mi ciagle malo.

maggis1980

Od: Pon kwi 19, 2010 9:06

Post » Wto gru 20, 2011 20:35 Re: Dorosła burma - przygarnę... I PRZYGARNĘŁAM (do zamknięcia)

nonos pisze:Szkoda mi Hrabiego:( Cały czas o nim myślę....

Zdjęcie to ja mam tylko jedno i to marnej jakości, bo z komórki. Krótko w sumie byłam u Pana Szarego, bo to była bardzo szybka akcja. Taka w stylu "teraz, zaraz - albo .... po rybkach".
Nie wiem czy umiem zamieszczać zdjęcia

https://picasaweb.google.com/aganonos/PanSzary#5688233846132347106

chyba coś tam jednak się udało :kotek:

Trzy koty chowają się lepiej niż dwa 8)
Jeśli bys kiedys chciała napisać parę słów o nowym domowniku,to my tu bardzo chetnie poczytamy :wink: a i zdjęcia pooglądamy jak sie jakowes nowe trafią :lol:
Legnica

[następna]