Iza dała im szansę - inni dali im dom!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 21:22 Iza dała im szansę - inni dali im dom!!!

Przywiozłam je dziś do domu - trzy maluchy. Dwie koteczki i jeden kocurek. Chcę podarować im lepsze życie a właściwie szansę na lepsze życie. Miejsce gdzie do tej pory mieszkały trudno nazwać domem z sercem dla zwierząt. Chora osoba mająca dwa psy i kotkę, której nie wysterylizowano. Cud Boski, że znalazł się ktoś - Iza71koty - kto zauważył biedę tych zwierząt i zechciał im pomóc. Apel Izy spowodował ludzkie poruszenie i tym sposobem maluch są u mnie. Postaram się je troszkę odchować i wyleczyć bo coś kichają a i oczka ropą zachodzą. I mam nadzieję, że te osoby, które przejęły się losem tych kociaków będą dalej razem z nimi i że wspólnymi siłami uda nam się znaleźć dla nich prawdziwe domy...

Teraz pora na bliższe poznanie. Oto on i one dwie. Imion jeszcze nie mają ale na pewno coś czy mnie czy Wam przyjdzie do głowy, prawda?

Zaraz po przyjeździe:

Obrazek Obrazek Obrazek

Odpoczywamy na kanapie:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziewczynka kocia:
Obrazek

Chłopczyk koci:
Obrazek

Kolejna dziewczynka, najbardziej przebojowa:
Obrazek

Widoki za oknem tak im się podobały, ze nawet jedzonko dostały na parapecie żeby miały 2 w 1:
Obrazek Obrazek Obrazek

Kociaki są u mnie na DT. Na utrzymanie i leczenie maluchów składają się nieobojętne na ich los osoby z miau. I tak na konto kociaków wpłynęło do dziś:
- od Dobrego Ducha 50 zł.
- od Alienor 10 zł.
- od Afatimy 100 zł.
- od Panikoty 20 zł.
- od Skarbonki 100 zł.
- od Weliny 40 zł.
- od Taizu 120 zł.
- od Taizu z bazarku 30 zł.
- od Kotek&Tosia 10 zł.
- od Serum 100 zł.
- od elzak3 - z bazarku wióry 10 zł.
- od Alienor 10 zł.
- od Alienor 10 zł.
- od Alienor 10 zł.
Razem 620 zł. Bardzo dziękuję w imieniu kociaków za pomoc dla nich :1luvu:

Na razie wydane jest:
- 30 zł. na wizytę u weta, kropelki i witaminki.
- 20 zł. na odrobaczenie.
- jedzenie z Kraketu 87,72 zł.
- paliwo do samochodu 20 zł.
- szczepienia+leczenie nóżki Karo 120 zł.
- mięsko i Friskies 7,80 zł.
- leczenie katarku / tabletki i kropelki do oczu/ 28 zł.
- fotki rtg. 2 x 40 zł. = 80 zł.
- jedzenie + żwirek 112,78 zł.
- kastracja kocurka i zdjęcie rtg nóżek 120 zł.
W chwili obecnej / na dzień 09.12.2011r./ maluszki mają -6,30 zł. na kocie...
Ostatnio edytowano Pon sie 25, 2014 21:21 przez AlfaLS, łącznie edytowano 9 razy
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Śro cze 08, 2011 21:24 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

Kociaki mają po ok. 6-7 tygodni, jak tylko je troszkę podleczymy mogą szukać domów bo są już całkiem samodzielne :D
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Śro cze 08, 2011 21:25 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

Słodkie kociny :kotek: :kotek: :kotek: Pewnie w tamtym domu nie miały widoków, dlatego tak się garną na okno
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro cze 08, 2011 21:47 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

taizu pisze:Słodkie kociny :kotek: :kotek: :kotek: Pewnie w tamtym domu nie miały widoków, dlatego tak się garną na okno

dokładnie taizu tam nie miały żadnych widoków, a teraz prócz tego za oknem jest jeszcze ten na wspaniałą przyszłość :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Śro cze 08, 2011 22:05 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

Są szczęśliwe.... :1luvu: :D byłam u nich kilka razy i ...nigdy ich takich nie widziałam!!!Dziękuję Ci za to co dla nich zrobiłaś. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oczywiście jak już odetchną i dasz znać zamówimy ogłoszenia u CatAngel.Ja się na tym nie znam ,ale wierzę że Dziewczyny pomogą. :D

Te kociaki.....Muszą mieć najcudowniejsze domki. Zasługują na to!!!
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro cze 08, 2011 22:16 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

Dziękuję z Całego Serca Wszystkim :D Darczyńcom :1luvu: , którzy Wsparli naszą Akcję. Bez :D Was Kochani......te kociaki by tam zostały. :| Ich życie byłoby walką o przetrwanie, jak do tej pory. :|

Te kociaki nie znają zabawek. Czystej pachnącej pościeli. Smakołyczków podanych specjalnie dla nich.... :|

Jedną z dziewczynek musiałyśmy wyciągać z puszki po kiciusiu. Weszła biedna tak głęboko ,żeby wyjeść jakieś resztki. :|

Ale już KONIEC z TYM!!!! :D Jesteście CUDOWNI!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Proszę pamiętajcie o tych kociaczkach i tym wątku. :D
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro cze 08, 2011 22:30 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

Widać,że szczęśliwe w nowym domku. :ok: A gdzie wujek Pawełek :mrgreen:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro cze 08, 2011 23:13 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

welina pisze:Widać,że szczęśliwe w nowym domku. :ok: A gdzie wujek Pawełek :mrgreen:

Wujek Pawełek na razie patrzy na maluchy z góry :D . Usiadł sobie wygodnie na takiej najwyższej półeczce i tylko calutki czas się przygląda. Ale fajne jest to że ani razu nie zasyczał na nie. Pewnie w nocy albo jutro będzie bliższe spotkanie :D .

Jutro chciałabym wybrać się z nimi do weta. Czy paragon za usługę wystarczy czy mam brać np. fakturę czy historię leczenia? Chciałabym to wiedzieć żeby wziąć od razu to co trzeba żeby spokojnie się z Wami rozliczać tu na wątku :D .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Czw cze 09, 2011 4:24 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

też będę zaglądać do pięknych cudaczków :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw cze 09, 2011 6:57 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

Witam z rana ,jak Wam Wszystkim minęła nocka. :? Oczywiście interesuje mnie również Pawełek ponieważ jego losy śledzę od początku.Mam nadzieję ,że wszystko :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw cze 09, 2011 8:26 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

Trzymam kciuki za maluszki, oby były zdrowe i szybko znalazły domy :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw cze 09, 2011 8:30 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

AlfaLS pisze:
welina pisze:Widać,że szczęśliwe w nowym domku. :ok: A gdzie wujek Pawełek :mrgreen:

Wujek Pawełek na razie patrzy na maluchy z góry :D . Usiadł sobie wygodnie na takiej najwyższej półeczce i tylko calutki czas się przygląda. Ale fajne jest to że ani razu nie zasyczał na nie. Pewnie w nocy albo jutro będzie bliższe spotkanie :D .

Jutro chciałabym wybrać się z nimi do weta. Czy paragon za usługę wystarczy czy mam brać np. fakturę czy historię leczenia? Chciałabym to wiedzieć żeby wziąć od razu to co trzeba żeby spokojnie się z Wami rozliczać tu na wątku :D .

Według mnie na wątku paragon wystarczy, ale co do historii choroby, to może przydać się kocim domkom na przyszłość...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw cze 09, 2011 8:32 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

taizu pisze:
AlfaLS pisze:Według mnie na wątku paragon wystarczy, ale co do historii choroby, to może przydać się kocim domkom na przyszłość...

O to, to, na potrzeby wątku czy paragon czy faktura, nie ma znaczenia - bierz co Ci wygodniej. A historia rzeczywiście może przydać się na przyszłość. Aczkolwiek maluchy zapewne dostaną książeczki, więc tam powinno być też wszystko.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw cze 09, 2011 9:41 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

Śliczne maluchy, wreszcie mają dzieciństwo...
Ja deklatuję opłacić i nawet jakiś wyciskacz łez zredagować na ogłoszenia, jak już maluchy będą gotowe do szukania nowych domków.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw cze 09, 2011 10:00 Re: Iza dała im szansę - kto da im dom???????????

Ok, to na razie będę brała paragony a po całym leczeniu poproszę o wydrukowanie historii bo będzie poręczniej na jednym papierku a nie na kilku.
Dziś jedziemy do weta bo oczka po nocy były strasznie posklejane :( . Najgorsze u chłopaczka... Mam nadzieję, że dostaną jakąś maść albo kropelki i wszystko będzie szybko ok. Na razie zachowują się prawie jak normalne kociaki. Są ciekawe wszystkiego, już zaczynają podchodzić do mnie na głaskanie. Jeszcze tylko nie potrafią bawić się zabaweczkami ale są u mnie dopiero parę godzin. Dojdziemy i do zabaw :D .
Maluszki wczoraj odpchliłam. Mimo, że to środek w sprayu to nie protestowały, pozwoliły się spryskać i powcierać go w futerka.

A szara koteczka - Klara - rano przyszła do mnie do łóżka i barankowała o moją twarz i już chciała się bawić :dance:
Obrazek Obrazek

AlfaLS

[następna]