Roluś jedzie do DS, Malinka nadal w piwnicy ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 06, 2011 18:34 Roluś jedzie do DS, Malinka nadal w piwnicy ...

Wiem że mnóstwo kotów szuka domu, ale cóż nam szkodzi założyć wątek
z Nowym Rokiem nowe nadzieje ...

Rolek, Roland pojawił się niedawno, na mrozie, piękny duży buras, kwili jak niemowlę, żeby go wziąć na kolana, na ręce
jest bardzo przytulasty, wzięty na ręce mruczy, ugniata łapkami, musiał być w domu, jest bardzo proludzki, oswojony
niestety - nie ma się za bardzo gdzie podziać, tak troszkę ukrywam go w piwnicy, ludzie go przeganiają
problem w braku DT, mam zamiar zrobić mu ogłoszenia ale jak wyadoptować kota z podwórka?? nie bardzo mam co napisać bo go nie znam dobrze, nie wiem jaki by był w domu, mogę go tylko odrobaczyć na razie, nie wiem czy jest wykastrowany, zaglądałam pod ogon, ale nie bardzo wiem :oops: :oops: niby nie czuć w piwnicy nic, ale nie wiem na 100 %
nie wiem jak u nas teraz ze sterylkami i kastracją, czy da się na koszt miasta czy nie, ale mniejsza z tym, mogę pokryć koszty, tylko teraz w lecznicy dużo kotów nawet nie byłoby go gdzie przetrzymać po zabiegu

nie wiem na co liczę, pisząc tu, może los się do nas uśmiechnie, to w końcu stalowowolski kot, a wszyscy wiedzą dzięki ewar że nasze koty są super :)
powklejam troszkę zdjęć

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

jest jeszcze Malinka, może niektórzy ją pamiętają, miała już tu wątek
w skrócie jej historię przypomnę: musiała być wyrzucona z auta, miała chyba niecały rok, długo spała w krzakach, karmiłam ją codziennie, czekała zawsze, czy padało czy było sucho, to było w tamtym roku koło sierpnia chyba, zbliżała się zima, chciałam ja zwabić do piwnicy ale nie chciała, i tak sobie żyła w krzakach, pod autami, biegła za każdym człowiekiem, chciała żeby ją ktoś zabrał, przyszła zima, zaoferował się tu z forum DT a Malinka zniknęła .......
znalazłam ją na wiosnę, już ostrożna w kontaktach z ludźmi, nie chciał podejść do mnie i była .... z brzuchem, urodziła dwa maluszki, odchowała pięknie w piwnicy, maluchy pojechały do Warszawy do DT, Malinka została wysterylizowana i wróciła do piwnicy

potem znalazł się DS, z którego po miesiącu odebrałam jeszcze bardziej wystraszonego kota niż był
i Malinka do dziś jest w piwnicy, owszem - ma swój kącik, ma kocyki mięciutkie, czyściutkie, ma kuwetkę, ma miseczki pełne, ma panią do opieki, jest w tej chwili bardzo oswojona, łasi się do każdeego, ale .... nie ma domu
mieszka w piwnicy i na klatce, a właścwie częsciej na klatce, biega po schodach, jak ktos otwiera drzwi na zewnątrz Malinka z nim wybiega jak koś wchodzi ona wbiega z powrotem do klatki, wszyscy ją lubią wszyscy ją głaskają ale każdy idzie do swojego mieszkania a ona zostaje na klatce, śpi na wycieraczkach i tak się pląta po piętrach :( smutne to bardzo
a taka jest Malinka
Obrazek Obrazek Obrazek

Malinka to pół Rolka
to takie zwykłe burasy ale jakie kochane :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto sty 25, 2011 22:21 przez velvet, łącznie edytowano 3 razy

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Czw sty 06, 2011 18:38 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

za domek dla burasków,mój Borys też burasek :kotek:

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Pt sty 07, 2011 9:17 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

Rolandzik jest troche pogryziony :(
takie duże kocisko a nie bardzo sobie radzi na wolności

przychodzi do piwnicy duży czarny domowy kocur i go strasznie bije a poza tym mu wyjada jedzenie ..... :(

komu pięknego buraska do przytulania??

velvet

Post » Pt sty 07, 2011 10:58 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

Słodkie, ujmujące te koty, i Roland i Malinka.
Oby Nowy Rok przyniósł im wymarzony dom :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt sty 07, 2011 12:05 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

velvet pisze: to takie zwykłe burasy ale jakie kochane :1luvu:

Burasy są najpiękniejsze na świecie :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt sty 07, 2011 12:38 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

Przecież nie kastrowany dorosły kocur ma jaja jak berety :lol: wystające "orzeszki w futrze". Jak nie widzisz to pomacaj ;) Czuć takie dwie kulki, każde osobno w mosznie.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt sty 07, 2011 13:38 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

no właśnie nie ma takich dużych jak nie kastrowany :oops: ale znowu nie takie malutkie jak u kastrata, bo kastrata mam w domu

velvet

Post » Pt sty 07, 2011 13:57 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

Może uda się fotnąć? 8) :lol:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt sty 07, 2011 14:21 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

no jak nie widzisz to na prawdę pomacaj
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt sty 07, 2011 14:53 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

pójdziemy do weta na przegląd to się okaże :lol:

velvet

Post » Pt sty 07, 2011 15:33 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

koty stalowowolskie są super ;) a ten puciasty buranio przypomina mojego Bodzia ;)

two_of_a_kind

Od: Sob sie 28, 2010 13:52

Post » Pt sty 07, 2011 15:35 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

kociaki w górę po domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
gerardbutler

Post » Sob sty 08, 2011 15:20 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

za domek :ok:

JOOAŚKA

Post » Sob sty 08, 2011 17:52 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

ale on się ślicznie przytula...

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Sob sty 08, 2011 18:06 Re: Jestem piękny i uroczy, popatrzcie w moje oczy ...

śliczny buras :kotek:

JOOAŚKA

[następna]