WROCŁAW- 2 kotki TRACĄ DOM PRZEZ ALERGIĘ-PILNE- s.3 !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 30, 2010 10:40 WROCŁAW- 2 kotki TRACĄ DOM PRZEZ ALERGIĘ-PILNE- s.3 !!!

15.02.2010

UWAGA !!! DWIE KOLEJNE KICIE TRACĄ DOMY !!! Szczegóły na stronie 3 !!! ZUZIA i Kicia !!!

Zuzia: Obrazek
Kicia: Obrazek

Dziś do naszej Fundacji trafiła prośba o wystawienie ogłoszenia kotce Pipi. Oto jego treść:

Szukamy odpowiedzialnego opiekuna, który może przygarnąć kotkę o imieniu Pipi. Ze względu na narastającą alergię dziecka, jesteśmy zmuszeni, po 3 latach opieki, oddać ją.

Kotka jest czarna, z przodu biały krawacik. Wiek około 3 lat, waga ok. 5 kg, kolor oczu żółty. Kotka jest spokojna, grzeczna, lubi zabawy i pieszczoty. Z rezerwą podchodzi do obcych, ale wrodzona ciekawość szybko przełamuje pierwsze lody. Pipi trzymana jest w mieszkaniu i nie wychodzi na dwór (choć zdarzyło się jej parę razy być na spacerze). Wraz z rodzeństwem znaleziona była jako maluszek na ulicy. Rodzeństwo trafiło do innych domów, a Pipi została przygarnięta przez nas. Kotka jest zdrowa, wysterylizowana, szczepiona zgodnie z kalendarzem szczepień oraz regularnie odrobaczana, posiada książeczkę zdrowia. Pipi jest kotką bardzo czystą, korzysta z kuwety.

Do kotki możemy dołączyć wyprawkę: kuwetę, transporter, miseczki. Wierzymy, że nowym właścicielom da wiele radości.

Gdyby znalazł się chętny to proszę o kontakt mailowy tomek_wolski@o2.pl lub telefoniczny 691 963 949.

W związku z tym PINIE SZUKAMY DLA KICI NOWEGO, KOCHAJĄCEGO DOMU. Wszelkich zainteresowanych adopcją lub osoby mogące pomóc, prosimy o kontakt z właścicielem kotki lub o pisanie na adres mailowy Fundacji: kontakt@kociezycie.pl bądź też o zgłaszanie się w tym wątku. Wiemy, ze są wakacje, że okres nieciekawy, ale może znajdzie się ktoś, kto przygarnie biedę...

A Pipi wygląda tak:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wątek dalej będzie prowadziła Kawon5. Prosimy o wszelka pomoc.

EDIT: Kicia znalazła inny Dom Stały.
Ostatnio edytowano Wto lut 15, 2011 11:41 przez Kocie Życie, łącznie edytowano 3 razy

Kocie Życie

Od: Pt lut 27, 2009 13:16

Post » Śro cze 30, 2010 11:00 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

Kicia ma też ogłoszenia na miau, na stronie Fundacji KŻ i na cafeanimal. Linki poniżej:

http://www.kociezycie.pl/show.php?actio ... result=418
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/odd ... Pipi,17425

Bardzo prosimy o domek dla koteczki. !!!

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Śro cze 30, 2010 17:30 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

Piękna kotka. :1luvu:

Oby szybko znalazła nowy dom.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro cze 30, 2010 20:55 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

Biedactwo :( Szkoda że nie mają nikogo z rodziny kto mógłby kotkę przygarnąć :(
Niestety mogę tylko podrzucać wątek :oops: i przesyłać dalej.... może ktoś się znajdzie :?
A czy kotka jest nadal w swoim DS? czy do czasu znalezienia nowego DS tam zostanie?

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro cze 30, 2010 22:47 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

Podrzucam
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw lip 01, 2010 7:41 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

Mam potwierdzenie, że do czasu znalezienia nowego DS koteczka będzie w obecnym miejscu. Za nowym DS obecni właściciele rozglądali się od dawna, niestety bez skutku. Pojawił się nawet pomysł oddania jej do schronu - to zostało zażegnane, natomiast sprawa jej oddania z dnia na dzień staje się coraz pilniejsza....

Kawon5

Od: Śro sty 30, 2008 13:02

Post » Czw lip 01, 2010 8:36 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

o kurcze, dobrze, że ze schronu zrezygnowali, to byłaby tragedia dla tej kici. oby domek się szybko znalazł.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw lip 01, 2010 17:53 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

Wklejam z wątku Fundacji KŻ poradę od mamucika - może warto zasugerować ją właścicelom? Przynajmniej na razie...

mamucik pisze:Pomoc niestety tylko doraźna, ale może się przyda. Wklejam od znajomej z kociego świata

"ZNALAZŁEM SPOSÓB NA KOCIĄ ALERGIĘ.
Obecnie mamy piękną młodą kotkę Toffi, którą znalazłem jako ok. 3-tygodniowe zagubione kocię w opłakanym stanie - ledwie żywe. Zaczęły się kłopoty z alergią u mnie choć jej poprzednik Malfoy, dorodny długowłosy kocur w kolorze gorzkiej czekolady, też znaleziony jako kilkutygodniowy berbeć i wychowany u nas w ogóle mnie nie alergizował. Po przeczytaniu przeróżnych porad typu trzymaj kota w ogródku albo "zamieszkaj w szklanym domu" i codziennie 3 razy go odkurzaj lub bierz zastrzyki zwątpiłem. Z drugiej strony nie wyobrażamy sobie rozstania z kotem, poza tym co by pies na to powiedział - bardzo się przyjaźnią. Wpadłem na taki pomysł, że 3 razy dziennie kota przecieram po futerku wilgotną, dobrze wyciśniętą ściereczką (nie mokrą i kapiącą) i pozamiatane ;), alergia poszła precz. Toffi zabiegi te w ogóle nie przeszkadzają a nawet je chyba lubi, tym bardziej, że dostaje po tym jakiegoś smakołyka np. parę chrupek Hairball, które uwielbia (ułatwiają trawienie włosów i zapobiegają wymiotom po kociej toalecie).
Pozdrawiam wszystkich miłośników zwierzaków."

Gosia B

Post » Pt lip 02, 2010 11:33 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

Gosia B pisze:Wklejam z wątku Fundacji KŻ poradę od mamucika - może warto zasugerować ją właścicelom? Przynajmniej na razie...

mamucik pisze:Pomoc niestety tylko doraźna, ale może się przyda. Wklejam od znajomej z kociego świata

"ZNALAZŁEM SPOSÓB NA KOCIĄ ALERGIĘ.
Obecnie mamy piękną młodą kotkę Toffi, którą znalazłem jako ok. 3-tygodniowe zagubione kocię w opłakanym stanie - ledwie żywe. Zaczęły się kłopoty z alergią u mnie choć jej poprzednik Malfoy, dorodny długowłosy kocur w kolorze gorzkiej czekolady, też znaleziony jako kilkutygodniowy berbeć i wychowany u nas w ogóle mnie nie alergizował. Po przeczytaniu przeróżnych porad typu trzymaj kota w ogródku albo "zamieszkaj w szklanym domu" i codziennie 3 razy go odkurzaj lub bierz zastrzyki zwątpiłem. Z drugiej strony nie wyobrażamy sobie rozstania z kotem, poza tym co by pies na to powiedział - bardzo się przyjaźnią. Wpadłem na taki pomysł, że 3 razy dziennie kota przecieram po futerku wilgotną, dobrze wyciśniętą ściereczką (nie mokrą i kapiącą) i pozamiatane ;), alergia poszła precz. Toffi zabiegi te w ogóle nie przeszkadzają a nawet je chyba lubi, tym bardziej, że dostaje po tym jakiegoś smakołyka np. parę chrupek Hairball, które uwielbia (ułatwiają trawienie włosów i zapobiegają wymiotom po kociej toalecie).
Pozdrawiam wszystkich miłośników zwierzaków."

Info przekazane po kabelkach. Dzięki

Kawon5

Od: Śro sty 30, 2008 13:02

Post » Pt lip 02, 2010 22:06 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

Podrzucam.... i trzymam kciuki za cud :ok: oby ktoś fajny zakochał się w koteczce :oops: :ok:

Agness78

Post » Pon lip 05, 2010 14:34 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

:( ale tu cicho...

Agness78

Post » Wto lip 06, 2010 9:29 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

wysyp maluchów, starszym kotkom trudniej znaleźć dom :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto lip 06, 2010 11:14 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

I co tam? Jakieś widoki na domek?

Gosia B

Post » Śro lip 07, 2010 7:17 Re: WROCŁAW - KOTKA TRACI DOM PRZEZ ALERGIĘ - POMOCY !!!

ech.... :cry:

Agness78

[następna]