Piękne bezdomne kociaki szukają domu! JUŻ W DS :) Warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 07, 2010 20:32 Piękne bezdomne kociaki szukają domu! JUŻ W DS :) Warszawa

Bezdomne kocie cuda szukają domków!

Przypadkiem znalazłam to ogłoszenie na miau o PIĘKNYCH!!! kociakach żyjących na dworze i pilnie szukajacych dobrych domów - jeśli juz gdzies na forum jest ich watek to proszę o usunięcie mojego. Wśród maluchów jest jeden nieziemski, czarno-biały, DŁUGOWŁOSY kocurek (prawdopodobnie kocurek...) - CUDO normalnie, jak ja bym chciała takiego kota! Ogłoszenie nie bardzo rzuca się w oczy i nie ma w nim żadnych informacji właściwie, i potencjalne domki mogą je "olać", a kociaki przecież sa tak cudne że szkoda by było... Maluszki są w Warszawie na Wilanowie, a tu jest ogłoszenie i formularz kontaktowy: adopcje/index.php?p=4852

Popatrzcie na te cuda:

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lut 20, 2010 19:44 przez jhet, łącznie edytowano 4 razy

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Czw sty 07, 2010 20:57 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Koty śliczne ale ważne jest to że pewnie marzną i nie jest to dla nich odpowiednie miejsce
napisałam juz pw do osoby z ogłoszenia ale napisze tez tu zal patrzeć jak marzną mogę całej trójce dać dom tymczasowy -znaczy miejsce w mojej fundacji ,odrobaczyć i przy szykować do adopcji ,poszukać dobrych domów ,-transport pewnie by się znalazł ,może ktoś sie dowie czegoś więcej o tych kotach ,np wiek i czy dzikie ? kto się nimi zajmuje ?

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Czw sty 07, 2010 20:59 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 07, 2010 20:59 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Ja o nich nie wiem nic. Ale mają na szczęścię chociaż tę budkę styropianową ze słomą (widać, ze wystaje ze środka). Ale i tak to nie jest miejsce dla takich maluchów :(

jhet

Post » Czw sty 07, 2010 21:03 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Dam całej trójce miejsce u mnie w fundacji i spokojnie mozemy potem szukać domu -niech nie marzną -tylko transport potrzebny i ktoś kto je z tam tąd zabierze

kasia79

Post » Czw sty 07, 2010 21:08 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Napisałaś może Kasiu do tej osoby z ogłoszenia gumtree co podała ewar? Myślę, że maluchy mają spore szanse szybko znaleźć stałe domki w Warszawie - niech je tylko ktoś wypatrzy, bo tamto jedno ogłoszenie to takie... ech.

jhet

Post » Czw sty 07, 2010 21:33 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

nie pisałam -pisałam tylko do osoby która wrzuciła je na miau ,jak ktoś będzie pisał do osoby z gumtree musi ją najpierw wypytać czy domek doby ,czy będzie dbał i wysterylizuje bo taka kicia jak trafi w niepowołane ręce może korcić do rozmnażania dlatego uważam że dt to dobre rozwiązanie ,albo chociaż ktoś kto je będzie oddawał niech da umowę do podpisania

kasia79

Post » Czw sty 07, 2010 21:44 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

to ja napisałam - jak się tamtej osobie któryś kociak spodoba i ta osoba odpowie pozytywnie na wszystkie pytania, to pomyślimy co dalej :mrgreen: To ja czekam na wieści, co ci ogłoszeniodawca odpisze :ok:

jhet

Post » Pt sty 08, 2010 0:53 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

piotr568 przecież jeździ z wawy

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Pt sty 08, 2010 1:12 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

ja też pisałam do tej dziewczyny- powiedziała, że chce wykastrować kotkę- mamę kociąt, ale z powodu (własnej) ciąży nie jest fizycznie w stanie jej łapać i przetransportować do Koterii. Prosiła o pomoc w tej kwestii- odpisałam, że jeśli nikt z okolicy się nie zgłosi, podjadę w lutym i zawiozę kotę do Koterii autobusem. Jeśli ktoś byłby się w stanie wcześniej tym zająć- będziemy wdzięczne, a najbardziej kota :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sty 08, 2010 10:13 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Maż może numer tel do tej dziewczyny ?

kasia79

Post » Pt sty 08, 2010 22:06 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

i cisza i nic nie wiadomo?

kasia79

Post » Sob sty 09, 2010 1:11 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

kasia79 pisze:i cisza i nic nie wiadomo?

nie każdy siedzi na forum 24 h na dobę, godzinę temu wróciłam z pracy :roll:

numer mam, ale bez zgody Kasi nie będę przekazywać, mówiła, że jeden kociak ma już dom, obiecałam podesłać jej link do wątku, co za moment zrobię. Poinformowałam ją też o możliwości zapewnienia kociakom domu tymczasowego, więc na pewno się do tego ustosunkuje :)

ponawiam pytanie- czy ktoś z Warszawy jest w stanie pomóc w łapaniu kotki i transporcie do Koterii?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob sty 09, 2010 1:19 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Mogę pomóc w transporcie, bo o łapaniu nie mam bladego pojęcia.
W tygodniu po 17tej, w weekendy tylko mi się wyspać dajcie :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sty 09, 2010 1:27 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

OKI pisze:Mogę pomóc w transporcie, bo o łapaniu nie mam bladego pojęcia.
W tygodniu po 17tej, w weekendy tylko mi się wyspać dajcie :roll:

bardzo dziękujemy :D i tak Kasia chce najpierw wyadoptować bądź umieścić w DT maluchy, więc raczej ani weekend, ani przyszły tydzień Ci nie grozi ;) musimy też najpierw wypożyczyć łapkę i zarezerwować miejsce w Koterii, co też może potrwać :( (znaczy nie sama rezerwacja ma się rozumieć, ale z powodu wielkiego obłożenia terminy są dość odległe)

łapanie nie jest trudne - w razie potrzeby oferuję krótki kurs obsługi klatki- łapki (do której najlepiej włożyć ulubione jedzonko łapanej, jeśli takowego nie znamy- np. Whiskas w puszce z wołowiną) a po info o zwyczajach kotki odsyłam bezpośrednio do jej opiekunki :)

pozdrawiam, osoba śpiąca zwyczajowo do południa, a najchętniej do 13 ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]