cytat z wątku na dogo:
Tydzień temu Zenek napatoczył się na łapankę kotów . A własciwie nawet się nie napatoczył bo sił na to nie miał , leżał w kartonie w śmietniku między blokami , myślałam że nie żyje bo wcale się nie ruszał .
Gdy otwarłam pudełko w którym się zadekował usłyszałam tylko swist w płuckach i kachlutanie .
No i poza planowo kocina trafiła do klatki i do weta .
Okazało się że to słodki , przymilasty kociak. Wetki od razu urzadziły chrzciny i nasz chorlak został Zenkiem .
Zenek ma problemów wiele- koci katar, świszczy mu w płuckach . Ma powiększoną wątrobe ( prawdopodobnie stłuszczenie po długim okresie głodowania) , Zenek ma też problem z sikaniem, ledwie coś wypije a pić chce stale od razu sika, na szczęście szybko załapał co to kuweta .
Kocisko ma robione cały czas badania. Wykluczona jest panleukopemia i FIV , testy na szczęście negatywne .
Zachodzi podejrzenie cukrzycy - Zenek przy pierwszych badaniach biocheicznych miał obniżony znacznie poziom cukru . Czekamy na powtórne badania za kilka dni .
Zenek jeszcze co najmniej tydzień będzie na antybiotyku . Przez ten czas będzie u naszych wetek - które są cudowne i pomagają jak moga ratować takie bidy , ale wiecznie u nich Zenek nie zostanie
Czeka go powrót między bloki , a w jego stanie zdrowia nie jest to wskazane . Zenek nie jest najmłodszym kotem , może mieć ok. 7 lat .
Jest straszliwie przytulaśny, cały czas domaga się pieszczot, wysuwa łapkę za klatkę i upomina się żeby o nim pamiętać .
Szukamy pilni edomu dla Zenka , domu w którym w razie gdyby okazało się że Zenek jest poważnie chory będzie miał zapenioną opiekę i miłość swojego ludzia .
A tak wygląda nasz cudny Zenuś
dane kontaktowe w sprawie Zenka
Małgosia
tel 0 602 709 383
mail bianca.rudzia@interia.pl
cały czas by tylko pił jadł i tulił się