Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 05, 2009 7:57

dziewczyny dajcie majce spokój, ona i tak ma już nawał roboty z tym naszym PKDT :wink: jutro posiedzę i cos napiszę, do spółdzielni pisałam juz różne pisma w sprawie kotów z dobrym wynikiem :)
w sponsoring nie wierzę, ale może spółdzielnia zgodzi sie postawić kocie budki.....a nam udało by sie kilka sztuk ciachnąć z kuponów.
taka sytuacja dzieje się często, ja miałam podobnie zanim zaczęłam edukowac ludzi na obłużu, jedni śmiali się, pukali w czoło, wyzywali- a potem diametralnie wszytko się zmieniło, kupe ludzi sie przyłączyło i ci nieprzychylni, bali się właśnie nas przyjaciół kotów.
starsza pani nie ma siły przbicia i jest zastraszona.
szkoda mi tej pani co karmi koty, bo ona tam chodzi po nocy ze strachu przed ludźmi z tamtego bloku....
aga juz ci podsyłam na priv jej telefon.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt cze 05, 2009 12:18

Sabina jak napiszesz to może w wordzie i wyślesz zainteresowanym ;) i każdy wyśle do "swoich " okolicznych wspólnot/spółdzielni .
Tylko pytanie na jaki adres takowe spółdzielnie /wspólnoty mają odpisać?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt cze 05, 2009 13:39

ja napisze druk z kropkami do zaadresowania do spółdzielni mieszkaniowych- i każdy już sobie dopisze dane. odpowiedzi mogą iść nawet na mój adres, lub do zainteresowanych karmicieli- moga się tez dopisać pod listem. mam dużo czasu- mogę korespondować. majeczkę poproszę tylko o ładną oprawę graficzna z naszym logo. list dam dla was do wglądu i do korekty na forum :lol:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Sob cze 06, 2009 10:43

Lucynka pojechala do domku do Gdyni do Oli i 11letniego synka.

W poniedzialek ma sie umówic na sterylkę .
Chce isc do kliniki na Cechowej, czy macie jakies opinie o tej klinice?????

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Sob cze 06, 2009 11:05

gisha pisze:Lucynka pojechala do domku do Gdyni do Oli i 11letniego synka.

oj tak, to jest moja klinika :) ja tam 5 lat leczyłam koty z dużymi zniżkami. niech najlepiej robi zabieg u dr debisa, lub u dr krefta :lol: polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob cze 06, 2009 12:51

Ja dziś musiałam iść z Tiną do Weta.Wczoraj nie dało rady,takie dzikie tłumy!
Cyryl przedwczoraj dostał biegunki i wyszły robale...

I z tą 2ką udałam się do Weta.

Kolejka.

Przyszła Pani. Pyta się czy ja ostatnia w kolejce , mówię , że tak.
Prosi , żebym zajęła jej miejsce , bo ona do bankomatu musi pójść po pieniądze...szukam za jakimś zwierzakiem , pytam.
Pani pokazuje reklamówkę a w niej 5tka kociaków.
Do uśpienia.
Pytam czemu? Ona mówi , że ma 16 kotów w domu i dokarmia(ma mnóstwo kociąt).
Mieszka na chełmie.
Dałam namiar na nas(w zasadzie na mnie,na ulotce pkdt) i powiedziałam , że możemy pomóc w sterylkach i adopcji kociąt.
Pytam , czemu zabrała kociaki, czy nie mogłaby ich zatrzymać jeszcze trochę,ale jak ona ma 16 kotów w domu i zaczynają chorować...
Powiedziałam , że kociąt nie dam uśpić, że mamy mamki.
Popłakała się ze szczęścia, wcisnęła mi pienądze do dłoni-na kocięta.
Poszła spłakana, szczęsliwa, powiedziała , że Bóg jej mnie zesłał...

W poczekalni natrafiłam na jeszcze 4 Panie zarejestrowane opiekunki społeczne. Łapią koty na sterylki itd - zaprosiłam do współpracy.
Dałam ulotki.

Kocięta trafiły do super wrzeszczańskiej mamy.
Już siedzi z nimi w budce. Za to zabrałam 5tego kociaka- jedyny facet z całego miotu. Cyryl ma kumpla do męskich pogaduszek.
Ja złego TŻ-ta :twisted: ale już mu powoli przechodzi.

Z dobrych wieści : Cleo jest zarezerwowana :) trafi do młodego małżeństwa.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob cze 06, 2009 12:59

droga klinika .....polecam Sujkowskiego na pogórzu lub Łukucia w Redłowie
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob cze 06, 2009 13:07

Asiu to te kocięta miały szczęście że ty byłaś u weta ....ta pani też chyba potrzebuje pomocy tyle kotów ma ....ciekawe czy są jeszcze jakieś darmowe sterylki żeby ta pani mogła skorzystać.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob cze 06, 2009 13:25

Ja też dziś miałam tel od osoby która od nas kotka adoptowała że jej koleżanka która pracuje w Gdańsku w Makro znalazła na rampie dwu miesieczne kociaczki ....powiedziałam ze oczywiście pomożemy w wyadoptowaniu kociaczków ale ta koleżanka musi je do siebie wziaśc bo my nie mamy miejsca......ja tam w Makro kiedyś ponad 3 lata pracowałam i raczej koty się tam nie krciły wydaje mi się że ktoś musiał je tam podrzucić ....ludzie są okropni :evil:
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Sob cze 06, 2009 13:50

Miały maluchy szczęśćie :lol:
Ja mam do złapania 4 malutkie kociaki.Niestety ich mama uwiła sobie gniazdko w takim miejscu,że są trudne do złapania.Są na terenie PG w magazynku pełnym śmieci i rupieci.Jest tam tyle zakamarów,że kociaki mają się gdzie schować, a do tego są strasznie dzikie.Poza tym żeby
tam się dostać muszę się trochę nagimnastykować,prosić osoby trzecie
o otwarcie tego magazynku.Kociaki i ich mama dokarmiane są przez okratowane okno.Jedyna nadzieja,że oswoją się z widokiem człowieka i dadzą się wygarnąć przez tę kratę,(tak złapałam mojego chorego na katar Kitka,dwa lata temu).
Ich mamę ma mi za jakiś czas,złapać jej opiekun-karmiciel i też boję się,że może już nie być darmowych sterylek.
Tej wiosny wysterylizowałam 8 kotek. Ostatnio były jeszcze miejsca na Gałczyńskiego (Brzeżno),Piecewskiej(Morena) i Feniksa(Osowa,bardzo miłe dwie panie lekarki).

Moja szylkretka ciągle bez domu :( Mimo tylu ogłoszeń,zainteresowanie żadne :(
Obrazek

dorkonst

Od: Sob lis 15, 2008 11:41

Post » Sob cze 06, 2009 13:51

Mam na myśli te 5 kociaków u weterynarza ...
Obrazek

dorkonst

Od: Sob lis 15, 2008 11:41

Post » Sob cze 06, 2009 17:27

kinga-kinia pisze:

droga klinika .....polecam Sujkowskiego na pogórzu lub Łukucia w Redłowie[/quote

kinga co ty opowiadasz? droga???? tam pracują święci ludzie!!!!!!! ja ostatnio za odrobaczanie płaciłam 5 zł za 4 koty, w tym przegląd z 4 książeczkami. czyli złotóweczka z hakiem za kocurka. jak ta pani chce mogę jechać z nią- za 150 zł zrobią sterylkę jak powiem że to kotka bezdomna zaadoptowana z PKDT (tak sadzę). ale oni nie mają z nami legalnej współpracy, bo ja teraz działam z wetami na pustkach i nie składałam do nich oficjalnego pisma. więc taniej będzie faktycznie u łukucia- redłowo, u podgórskiego- rumia i u sujkowskiego- pogórze. do wyboru do koloru- wszyscy z nich to świetni weci.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob cze 06, 2009 17:31

darkonst, nie przejmuj się- bo teraz jest typowy sezon na maluchy. jak już sie ludzie nasyca podlotkami- będą brać i duże. nie takie koty od nas już szły do adopcji, a ta twoja panna jest śliczna ;) powodzenia życze w łąpaniu małych "gnomków dzikusków", bo wiem z autopsji, że podrapać potrafia i to ostro :wink:
aśka- gdzie diabeł nie może seje pośle, faktycznie ta pani miała duuuuuuuuużżżżżżżżżżo szczęści, ze trafiła na ciebie :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob cze 06, 2009 17:42

a teraz z innej- kurzej beczki.
chciałam was przestrzec przed jajkowymi oszustami. stoi dziś mi pod furtka chłopaczek ze 14 lat z pokorną minka i pyta: " kupi pani jajeczka od naszej kurki??????". ja na to, dziękuję, wczoraj kupiłam całą paletę. a on na to błagalnym tonem:"ojejj....niech pani kupi chociaż 10, to od naszych kurek ze wsi z gospodarstwa...", no to ja na to: :" jak z gospodarstwa, to jaj nigdy za wiele- kupie całą paletę!!!!! a po ile są?", chłopaczyna na to: "tylko po 12 zł", tak sobie myślę- TANIO :D , normalnie za jaja wiejski z wolnego chowu płacę 15 zł. więc biegnę radośnie do bramki, biorę jajco do łapki, oglądam- a tu cudny marketowy kodzik z liczbą "3" na początku, wkurzyłam się i mówię: "dlaczego kłamiesz i wciskasz mi jajka od kur z klatek jako jaja wiejskie od kury z podwórka?". chłopaczyna się zmieszała i nie kuma o co kaman......kurcze gówniarz naprawdę sam wpadł w swoje sidła, bo nawet nie wiedział, ze marketowe jajca muszą być znaczone. i dalej rżnie głupa: "to co, nie kupi pani?" ja na to: "nie!!!!!wróć tu z prawdziwymi jajkami a nie kupionymi w markecie", nie wspomnę, ze 30 sztuk trójek marketowych jest po 8-9 zł. to se gnojek biznes wymyślił udając małego wieśniaka :evil:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob cze 06, 2009 23:26

sabina skaza pisze:a teraz z innej- kurzej beczki.
chciałam was przestrzec przed jajkowymi oszustami. stoi dziś mi pod furtka chłopaczek ze 14 lat z pokorną minka i pyta: " kupi pani jajeczka od naszej kurki??????". ja na to, dziękuję, wczoraj kupiłam całą paletę. a on na to błagalnym tonem:"ojejj....niech pani kupi chociaż 10, to od naszych kurek ze wsi z gospodarstwa...", no to ja na to: :" jak z gospodarstwa, to jaj nigdy za wiele- kupie całą paletę!!!!! a po ile są?", chłopaczyna na to: "tylko po 12 zł", tak sobie myślę- TANIO :D , normalnie za jaja wiejski z wolnego chowu płacę 15 zł. więc biegnę radośnie do bramki, biorę jajco do łapki, oglądam- a tu cudny marketowy kodzik z liczbą "3" na początku, wkurzyłam się i mówię: "dlaczego kłamiesz i wciskasz mi jajka od kur z klatek jako jaja wiejskie od kury z podwórka?". chłopaczyna się zmieszała i nie kuma o co kaman......kurcze gówniarz naprawdę sam wpadł w swoje sidła, bo nawet nie wiedział, ze marketowe jajca muszą być znaczone. i dalej rżnie głupa: "to co, nie kupi pani?" ja na to: "nie!!!!!wróć tu z prawdziwymi jajkami a nie kupionymi w markecie", nie wspomnę, ze 30 sztuk trójek marketowych jest po 8-9 zł. to se gnojek biznes wymyślił udając małego wieśniaka :evil:

Sabinko chłopak ma łeb do interesów a Ty go tak zniechęcasz.Może z niego jakiś polityk wyrośnie
U mnie w sklepie takie same przekręty z jajkami robią :evil: Jest napisane jaja kurze z gospodarstwa a na jajkch piecząteczka z 3 :evil: Od razu im powiedziałam,że nie wszyscy są tacy głupi,żeby sie na to nabierać ,a na pewno nie ja :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

[poprzednia][następna]