50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 26, 2011 15:09 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

Kinia, trzymaj się! Nam tu w Wawie jest trochę prościej, bo ludzie mają ludzkie podejście, a nie kot wyszedł - kota przejechało - dajcie nowego, ale i u Ciebie zdarzają się złote adopcje - a jak nie, to dowieziemy, nie? :mrgreen:

A ja wpadam z prośbą głosowania na PKDT (banerek w moim podpisie).
Nie jest dobrze, karma jest im BARDZO potrzebna, a niestety gonią ich i gonią... :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro paź 26, 2011 18:57 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

Szalony Kot pisze:Kinia, trzymaj się! Nam tu w Wawie jest trochę prościej, bo ludzie mają ludzkie podejście, a nie kot wyszedł - kota przejechało - dajcie nowego, ale i u Ciebie zdarzają się złote adopcje - a jak nie, to dowieziemy, nie? :mrgreen:

A ja wpadam z prośbą głosowania na PKDT (banerek w moim podpisie).
Nie jest dobrze, karma jest im BARDZO potrzebna, a niestety gonią ich i gonią... :(

kurcze bardzo mała ta przewaga...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro paź 26, 2011 22:40 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

Dziewczyny, dzięki za bazarki :1luvu: U mnie leży trochę ciuchów, książek ale nie ma się tym kto zająć, a nóż by się coś sprzedało :cry:

smarti, gratuluję- świetny wynik :1luvu: jak tak sobie ostatnio liczyłam, to wyszło mi około 70-80 wyadoptowanych zwierząt w czasie około 2-2,5 roku, do takich dobrych domów, bo zdarzyły mi się też sytuacje, że nie mam żadnych wieści o kocie, bo np. był u kogoś na DT i to nie ja pilnowałam adopcji :( Dlatego teraz stawiam warunki, że ja muszę wiedzieć, do kogo kot idzie i umowa jest na mnie, bo potem tylko niepotrzebnie się martwię :roll: Ale też nie mam nadal wieści np. od Puszka, czarnej Zuzi.. moje adopcje :(

Dzięki wielkie dziewczyny za podnoszenie na duchu, takie coś jest bardzo potrzebne i korzystne ;) :1luvu: :1luvu:

Coby nie było chaosu :lol:
-100zł ?? poczekam na decyzje właścicieli...- bilety za transport Pigi do DS do Szczecina,
-5zł- odrobaczenie Dyzia,
-150zł- zabieg oczyszczania jelit u Mychy,
-20zł- podbierak,
-15zł- zastrzyki i puszka Hillsa (6zł) + 20zł- 2 puszki Hillsa (10zł/szt) + 24zł- zastrzyki i tabletki na 2 dni ( to jeszcze zalegam, mam jutro donieść :( )
-8,80zł- dojazdy,

Na koncie mam 362,83zł. Z czego 100zł muszę oddać jeszcze mamie i 100zł zabrać sobie :| Dlaczego ? Bo pożyczyłam od mamy na bilety dla Pigi 100zł i potem jeszcze na operację kici 150zł- to już oddałam. Ja założyłam za pierwszą wizytę. Niestety mam limit 100zł.dziennie.......
A więc zostaje 162,83 z czego jutro muszę oddać wetce 24zł, bilety około 8zł, jutro sterylka kotki-120zł. Zostaje praktycznie z 10zł.......... :( ( jak się gdzieś walnęłam, to piszcie :lol: )
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw paź 27, 2011 21:05 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

Dyzio i Mamba. Dyzio miał jechać do domku. Domek nie chciał dłużej czekać i zrezygnował.
Obrazek

Zozol
Obrazek

Plamor :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Czw paź 27, 2011 21:10 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

jakie ślicznoty masz :1luvu:
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Pt paź 28, 2011 20:12 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

Jestem w kropce. Okazało się, że Dyzio i Mamba, to koty... sąsiadów 8O ...... No rewelacja ! Chcą koty z powrotem.. szybko się obudzili. Małe są u mnie już chyba ze 2/3 tygodnie, wyleczone, odrobaczone, odpchlone i mam je teraz od tak po prostu oddać ?! Mogli wcześniej przyjść, przecież wiedzą, że mamy nie jednego kota i może matka przeniosła maluchy, czy same zawędrowały za daleko i my je przygarnęliśmy. Nie wiem naprawę, co robić :( W dodatku tata jak tylko się o tym dowiedział, to kazał mi nawet dzisiaj iść i je zanieść. Obawiam się, że jeśli tego nie zrobię, to on same je zaniesie :( A ja nie chcę potem widzieć znowu maluchów w takim stanie, bo czarna to przecież kotka, a w dodatku mają jeszcze jej matkę.... :(

Któraś z tych kotów właśnie jest po sterylce :mrgreen:
Obrazek

Została jeszcze jedna kotka i 2 kocury. W tym ten, który jako jedyny ocalał z 6 rodzeństwa...
Obrazek

Wklejam też fotkę tricolorki, która była sterylizowana jakiś czas temu, razem z pingwineczką Inez.
Obrazek

Tutaj jej 2 z 3 dzieciaków. Widać, że kobieta o nie dba 8O :lol:
Obrazek

Inez, szukamy jej domku. Bardzo spokojna, miła koteczka.
Obrazek

Kociczka z działek, którą mi wcięło razem z matką: już wyciętą. Ma już chyba z 4/5 miesięcy... Trzeba łapać, póki jest czas :roll: Mała jest przepiękna, ale nie wiem, czy da się ją oswoić :(
Obrazek

Obrazek

I tutaj pozostała ekipa z działek. Trcolorka bije samą siebie :ryk:
Obrazek

Obrazek

Maluchy do zabrania. Są piękne, zdrowe, zadbane, ale dzikie :( Kocurek dał się pogłaskać, kotka nie podeszła w ogóle :( Buraski nie było.
Obrazek

Obrazek

I ich przepiękna mamusia :1luvu:
Obrazek

O rany.. właśnie doznałam olśnienia 8O 8O 8O 8O widzicie tutaj podobieństwo ? :o
Obrazek

A na koniec miła fotka z życia porannego :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 28, 2011 20:15 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

Kurcze, co to za właściciele, którzy nie interesują się losem własnych kotów??? Sama nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu...

Obiecany bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=134986
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt paź 28, 2011 21:17 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

Karena pisze:Kurcze, co to za właściciele, którzy nie interesują się losem własnych kotów??? Sama nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu...

Obiecany bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=134986

Dziękuję Ci bardzo za bazarek :1luvu:

No właśnie... :( powiedzieli tak: a bo to czasami samochód zabije, a kot w domu ( czytaj: zapewne na podwórku... ) musi być........................ i chcą małe z powrotem. Nie wiem kompletnie, co robić :( Gdyby Dyzio pojechał do tego Kołobrzegu, to już by nie było odwrotu, a tak to wiedzą, że koty są u mnie, cholera jasna..... :( Boję się, że jak mnie nie będzie w domu, to po prostu po nie przyjdą, a tata je wyda :cry: Nie wspomnę już o pieniądzach, czasie, dojazdach z kociakami do weta... nie po to je leczyłam, żeby teraz znowu chorowały i później się mnożyły.

Zapomniałam jeszcze dopisać, że sterylka kotki to 120zł i 4,20zł za bilet; w drugą stronę udało mi się za darmo :lol: Pani Maria- karmicielka, przekazała mi też 100zł na potrzeby koteczki z MPGK/rzeki i jej maluszka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 28, 2011 23:08 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

ja na Twoim miejscu powiedziałabym że kociaki juz mają domek-przecież masz jasność że sąsiedzi o nie nie dbają-nie ma się co oszukiwac.
Poniosłaś też koszty-ciekawe czy kociaki są dla nich tak ważne że jak zażądasz zwrotu kosztów to dalej będą tacy chętni je zabrać-to może być dla nich test!

a Tatę bym wzięła pod włos-że jak dbasz o zwierzaki tak będziesz dbała o niego na starość i takie tam..-że pewnie też nie chciałby abyś nie miała serca i była nieczuła,że nie tak cię wychowywał...-nie wiem-niepotrzebne skreślić..
każda metoda jest dobra aby ochronić kociaki i znależć im dobre domki.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 29, 2011 7:31 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

witam ja też na twoim miejscu powiedziała bym że koty mają zaklepane domki szkoda by je było oddawac nieodpowiedzialnym ludziom
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Sob paź 29, 2011 9:33 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

Ja bym oddała tylko pod pewnymi warunkami- że matka będzie wykastrowana, że dadzą Ci kotkę po dorośnięciu na kastrację (chyba, że już teraz uda się ją ciachnąć), że będą o koty dbać.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob paź 29, 2011 13:15 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

XAgaX pisze:Ja bym oddała tylko pod pewnymi warunkami- że matka będzie wykastrowana, że dadzą Ci kotkę po dorośnięciu na kastrację (chyba, że już teraz uda się ją ciachnąć), że będą o koty dbać.

wiesz-to są ludzie którzy już raz wykazali się,delikatnie mówiąc,niefrasobliwością wobec tych właśnie kociaków.
a więc to recydywa i wątpię czy można zaufać ich obietnicom,nawet gdyby je złożyli-bo już widać jaki mają stosunek do kociaków i do kastracji.

też sądzę że zdecydowane stwierdzenie że trzeba zwrócić koszty pokaże ich prawdziwe intencje.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 29, 2011 13:53 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

To jest ciężka sprawa, bo koszty to wydaje mi się, że mogą pokryć :( Coś niby nawet mówili, że im leczyli te oczy- ciekawe tylko czym. Postaram się z nimi zagadać, czy mogę je zostawić u siebie, bo już je polubiłam, wyleczyłam i są wstępni chętni.. Oby się udało ! Ale wtedy będę musiała je wydać w trybie błyskawicznym, bo tacie to się nie będzie uśmiechać :| :roll:
XAgaX- oni raczej nie dadzą wysterylizować, bo jak powiedzieli- kot musi być, a czasami samochód zabije....

Kocinka po sterylce wypuszczona. Wet nazwał ją Diablicą :ryk: A tak z racji tego, że mamy zaraz Hallowen, a niby kicia niegrzeczna była przed zabiegiem ! Mi jakoś normalnie dzisiaj dała się wyjąć do zastrzyku ;) :lol: 8,40 za dojazd :| Dla mnie to chore. Tutaj płace 4,20 za jakieś 5km, a do Koszalina mam około 40 i za ulgowy płacę bodajże 8zł w jedną stronę....

Kiedyś pisałam o kocurku ze zmiażdżoną łapką. Dzisiaj go widziałam. Łapka się zagoiła, ale jest strasznie zdeformowana :( A ten ze zwichniętą łapką już normalnie chodzi, chociaż czasami jakoś dziwnie siada. Ale jest ok.

Mamy coś nowego, czarnego najprawdopodobniej wywalonego :(
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 29, 2011 17:01 Re: 50kotów Darłowo- bardzo potrzebne wsparcie finansowe :(

Szczecin- potrzebna osoba do wizyty przed adopcyjnej na ul. Romera ! PILNE :kotek:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]