OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2016 7:06 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Gretta pisze:Dziewczyny, przepraszam, zajrzyjcie proszę do wątku:
viewtopic.php?f=13&t=175953&start=15
Bo ja napisałam, co wiem, ale nie wiem wszystkiego... :( nigdy nie miałam kotki karmiącej, co napisałam wiem z forum.

Nie ciekawa sytuacja. Dla kotki szczególnie. Ona musi szybko mieć zatrzymana laktacje bo cierpi. Może dojść do zatrzymania pokarmu ( nie jest ściągany) i ciężkiego zapalenia.To straszny ból. Dlaczego ma cierpieć dodatkowo? Już cierpi bo wie, że dzieci miała. Zastrzyk i szybka kastracja.
Nie potępiam usypiania ślepych miotów choć sama tego nie zrobiłam. Nasze się odchowały . Ale to była nasza decyzja. Jednak są różne sytuacje i ja je rozumiem. Tylko nie zgodzę się na sprawianie cierpienia dodatkowego matce. Uśpiono jej dzieci a teraz chce się ją trzymać jako dojna kotkę by obce karmiła. Gdzie tu sens?
Mnie jej żal bardzo bo cierpi fizycznie i psychicznie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 12, 2016 12:18 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Mnie też jej bardzo żal. :( Dziękuję że się tam odezwałaś.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt sie 12, 2016 12:47 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Gretta pisze:Mnie też jej bardzo żal. :( Dziękuję że się tam odezwałaś.

Nie ma za co. To moje zdanie.

Agnieszko, Kebuś tak sobie.Często popłakuje. Od tak z siebie. Smęty go dopadają. Jak wchodzę do domu to dobija się i krzyczy by przyjść do niego i przywitać. Więc idę i miziamy się. Martwi mnie bo prawie nie je. Medicare, Conva różne zdrowe są nie jadalne. Jeśli coś skubnie to żarcie przedziwne.Szynki, musy, parówki, mielone surowe i w kotlecie, rybki ... Wczoraj byłam na rybobraniu i ... kilka puszek kupiłam. Promocja była. Może coś zaskoczy. To co ulubione było wczoraj dziś jest przyjmowane z wymiotami. Ze strzykawek nie chce jeść. Stałym elementem ulubionego napoju była śmietanka. Jednak i ona poszła w odstawkę. Wczoraj zaskoczył przy kiełbasie w kawałku większym. Mężowskiej, wiejskiej, z przyprawami. Ja tu dłubię na okruszki a on tak po męsku pętko kocie sobie zażyczył i go zjadł. Patrzę na niego i zastanawiam się, ile jeszcze. Nie może nie jeść.

Gawroszek był u weta. Ostatni kuj był i od jutra spokój. Uff, bo już miałam dość. Mordka w środku ok. Osłuchowo także. Wyczyszciła mu wetak gruczołki pod ogonkiem bo coś mi się nie podobało.Okazały się zapchane. Płakał okrutnie. Zmolestowany został i nie podobało mu się zdecydowanie. Tak myślałam sobie ,że nie jest źle skoro sam się odstawił od strzykawek. To jest nie jadek. Trudno mu dogodzić. Trzeba też pilnować by coś zjadł. Reszta towarzystwa mu wyżre zanim on połknie drugi kęs. Teraz śpi.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 12, 2016 13:33 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Za Iwanka (może Felix sensations?) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i za Gawroszka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i za resztę ferajny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 12, 2016 13:47 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

A może Iwanek zjadłby Gourmeta w sosie pomidorowym takiego : http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... sse/282463 (wiem,że to słaba karma, ale mój niejadek Maksiu je z mokrego tylko to i rybkę z Almo nature)
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt sie 12, 2016 14:53 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Mamy wszystkie próby za sobą. Felixa, KiteKata, WH, Gourmeta w każdej opcji dostępnej w sklepie ... I jeszcze jakieś inne wynalazki co wpadną mi w oko. O ilości wędlin nie wspomnę.Miesa pomonę. Podroby zmilczę. Jak zaskoczy to je ze smakiem. Apotem jest błe.
Tylko naszych żal ja widzą ile dobra nie dla nich jest.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 12, 2016 17:14 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Wiem jak to jest, namówić na coś jest strasznie trudno, współczuję :(
Za Twoje siły :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt sie 12, 2016 19:03 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

wiem jak to jest, gdy kot nie je
we mnie zawsze wtedy odżywają zmory i demony - pnn :cry:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt sie 12, 2016 19:57 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Już widać zmianę. Ciemno jest już jak wracam od dzikunków. Powietrze także zmieniło barwę i zapach. Ale jest pięknie zielono.
W tamtym roku były o tej porze straszne upały. Wszystko było suche i trzeszczące. A w domu sauna i równik. Maluszki , jakie mieliśmy, strasznie się męczyły. Wolę tak jak jest teraz.
Czas płynie. Jakoś dziś oklapłam i żołądek dał o sobie znać. Nerwy wychodzą.
Muszę wspomnieć o Domkach, które dostały maila z prośbą o wywieszenie ogłoszeń w swojej okolicy. Wiele z nich się odezwało. Ze słowami wsparcia przede wszystkim. Z zapewnieniami ,że wywieszają, rozglądają się, przesyłają znajomym. Do tego przefajne wieści o kotach także dostałam. Że kociska są kochane i kochające, że dziękują , że wielką radość wniosły w domek. Wzruszyłam się . Wzruszyła się szczególnie jak Pani Małgosia od Amelki i Andzi mówiła ,że nareszcie wszyscy są w domu po wojażach. Tatuś, mamusia, bracia i córeczki-koteczki. Adopcja akuratnie tych kotek była prze fajna. Każda jest wyjątkowa ale ta była wyjątkowo wyjątkowa. :lol: Ale już o niej kiedyś pisałam.

Ludzie gadają ,że grzybów nie ma. Mam sąsiada super zbieracza. Był w lesie ale prawie nic nie przyniósł. A ja... znalazłam grzyby na trawniku, podgrzybki, gdzie gołębiom wodę leję. Nie zrywałam. Po co mi kilka sztuk. Niech sobie rosną.
Jakś szuja wylewa mi wodę z wiadra naszykowaną do uzupełnienia misek ptasich. Przyniosłam sobie duże widro co w krzalunach ukryłam.Raz nalewam całe a potem dolewam do pustych pojemników ile razy jestem w pobliżu. Nie muszę z każdym plastikiem dyrdać do kranu. Jakiś chrzaniony wielbiciel kwiatuszków się schytrzył i sobie podlewa roślinki. A podlewaj sobie tylko przynieś z powrotem.
O tym co znalazłam na kotłowni w miskach kocich nie wspomnę. Koty wszak przepadają za zielonym chlebem razowym z ziarnami, spleśniałymi plackami ziemniaczanymi , waniejącymi kuprami kurzęcymi oraz szczęką świńską z pełnym garniturem zębów. To ostatnie pewno jako implanty mają futra potraktować :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 12, 2016 21:55 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Paprykarz się przyjmuje :wink: je :lol:
Janusz mnie pilnuje bym za dużo nie łykła tego dobra :strach:
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 13, 2016 8:33 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Siedzę i patrzę na porządki w szafie.Czynione nie przeze mnie. Koty mocno zajęte są i już prawie wszystko wypakowały. Jak skończą to ja tylko posegreguję i ... upcham gdzie się da.
Musiałam w nocy łyknąć tramalek bo mój kręgosłup się mocno zbuntował. Za dużo ostatnio działo się jak na jego możliwości. Jak sobie leżałam w dziecinnym pokoju czekając aż leki zaczną działać , przyuważyłam jak Wulkanek ...cyca daje Bemolkowi 8O Obaj szczęśliwi więc co mi tam. :wink: Usnęłam w asyście ciumkań.
Niczego tak się nie boję jak tego cholernego bólu i ponownego unieruchomienia

Sprzątanie trwa. Teraz są przymiarki :strach:
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 13, 2016 8:40 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Tylko nie mów, że koty mieszczą się w Twoje ubrania. ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob sie 13, 2016 9:21 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Agneska pisze:Tylko nie mów, że koty mieszczą się w Twoje ubrania. ;)

Po dwa - trzy?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sie 13, 2016 9:27 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Taaak. Moje też robią remanenty w szafkach :evil:
Jedną w ogóle muszę zmienić, bo nie dość, że się nauczyły wywalać wszystko z półek i szuflad, to w ogóle kompletnie ją przestawiają - odsuwają od ściany i wywalają wszystko na obie strony :evil: Wszystko - łącznie z półkami :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sie 13, 2016 9:29 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Agneska pisze:Tylko nie mów, że koty mieszczą się w Twoje ubrania. ;)

ładnemu we wszystkim ładnie
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]