Darłowo ok.40 kotów-dobiliśmy 100 :) Zapraszam na nowy wątek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 09, 2010 19:23 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Cholera jasna :evil: U mnie 2 biało-rude, śliczna trićka, piękne buraski z białymi dodatkami :evil: :evil: Nie damy rady. Nawet gdyby, to liczmy że do Gdańska jakieś 5 godzin jechać trzeba, z Darłowa. A złapać maluchy ? Ja do 13-14 jestem w szkole, a transport jest wieczorem. No chyba, że gdzieś około 20, to wtedy może dałoby radę coś wykombinować. No ale znowu nie ma transportu na Gdańsk :|

I wrzucę jeszcze fotki Zgredzika i Prady, bo Lotos w tym momencie zaginął gdzieś w akcji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw wrz 09, 2010 19:35 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Cudne te kociaki :1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Czw wrz 09, 2010 19:36 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

2 małe Szylki, jak pisała Marta, były martwe :cry: Został jeden, cały czarny. Zostawiłam...

Obrazek

Maluszek Siwej ma coś z oczkiem :( Przymrużał je. Mam nadzieję, że tylko coś mu wpadło, gdzieś leciutko się uderzył.

Obrazek

Maluchy Tęczy, to straszne biedy :cry: Cholera, gdyby ten transport się znalazł, gdyby się udało, to je pierwsze bym wysyłała :cry:

Obrazek

Obrazek

A tu Bulwa. O co jej chodzi? 8O :ryk:

Obrazek

Dziczeje ta piękność, dziczeje...

Obrazek

Kotka trićka- matka spod torów. Wydaje mi się, że zaokrągla się jej brzuch.

Obrazek

Jej maleństwo :( Ślicznot u nas pod dostatkiem, tylko DT brak. Taka kruszynka, strasznie głodna. Nie wiedziała co robić, czy jeść czy uciekać :(

Obrazek

Jesteśmy głodne, bardzo..
Obrazek

Złapałam też to szaro-białe coś spod torów. A właściwie, to siostra złapała :P Kinga gadała przez tel. a ona działała :P
Okazało się być kotką z ropomoaciczem............................. 150zł plus 4 puszki z Biedronki za 8zł.
Obrazek

kinia098

Post » Czw wrz 09, 2010 19:45 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Dobrze, że akurat kotka z ropomaciczem się złapała :ok:
Mały czarnulek prześliczny. Kinga może zapytaj tę dziewczynę z ogłoszenia, czy nadal szuka czarnuszka.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Czw wrz 09, 2010 19:50 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Karena pisze:Dobrze, że akurat kotka z ropomaciczem się złapała :ok:
Mały czarnulek prześliczny. Kinga może zapytaj tę dziewczynę z ogłoszenia, czy nadal szuka czarnuszka.

I roboczo została nazwana Śnieżka :) Jest młoda. Około 1.5 roku.
Dąbrowa Górnicza- ta odległość mnie przeraża :| Wydaje mi się, że maluch będzie miał dłuższy włos.
Obrazek

kinia098

Post » Czw wrz 09, 2010 21:43 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Bulwa jest cudna a małym rzeczywiście przydałby się DT.Jakby miały ciepło i jedzenia pod dostatkiem to zrobiłyby się śliczne-to już widać!Czemu ,kurde, nie wychodzi nam z tym transportem od ciebie Kinga???Jak to zrobić?zaczarujcie jakoś!Takie piękne kotki!

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw wrz 09, 2010 22:09 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

trzymam kciuki, żeby udało się w miarę szybko ciachnąć tri spod torów i Szylkę- szkoda, żeby się męczyły kolejnymi porodami...

ten jasny maluch Tęczy ma śmieszny wąsik ;) albo się czymś ubrudził...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt wrz 10, 2010 15:50 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Kotka nie chce mi jeść :cry: Dziś wieczorem albo jutro wrzucę jakąś fotkę.

A może ktoś pojedzie pociągiem z maluchami? :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Pt wrz 10, 2010 17:47 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

kurcze,że nic nam nie wychodzi :( Te małe są śliczne i takie biedne a coraz zimniej.Słowo daję,że gdyby był samolot z Białegostoku do Darłowa poleciałabym po nie.Mam nawet transporter,który akceptują wszystkie linie lotnicze-Cabrio.Samochodem czy pociągiem nie mogę bo to za długo trwa a ja nie mam komu zostawić zwierzyńca.Zresztą samochód,który mam pali 12l/100km to sobie policzcie ile to by wyszło.Córka ma bardziej ekonomiczny,mniejszy ale nie można ryzykować nim jechać w taką daleką trasę.nie mogę-normalnie te małe spędzają mi sen z powiek :?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob wrz 11, 2010 12:03 Re: Darłowo-szukamy domów dla 3 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Kupiłam wczoraj 3 puszki z Netto za 3.90.
Obrazek

kinia098

Post » Pon wrz 13, 2010 16:24 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

To tak: Zgredzioch pojechał do DS u Sevi :1luvu:
W ogóle pięknie się zaprezentowała :roll: Dziwne, że jeszcze z niej nie zrezygnowali 8O :oops:
Zamiast mruczeć, wywalać brzusio, to ona cała się trzęsła, chowała się pod firankę, a w dodatku narobiła mi na fotel...

Matko jedyna, co za kociska :roll: :lol:

Dziękuję nowemu domkowi Zgredzi ( i smroda :p ) za karmę dla kocurrrów :1luvu: :1luvu: Dostały dużą porcję jedzonka na jakiś czas :1luvu: :1luvu:

Poszły kolejne 2 dychy. 10 musiałam zapłacić kuzynowi za paliwo... kotkę trzeba było zawieźć na zastrzyk. A za drugie 10 ( tą końcówkę już ja dołożyłam ) kupiłam jeszcze suchego Whiskasa 1,3kg dla tych moich tymczasików, bo ten, który dostałam za pierwszym razem od Sevi już poszedł 8O A pozostałe opakowania innej karmy trzymam dla dzikunów.

Śnieżka, to taka kochana koteczka :( Nie drapie, nie gryzie. Można jej robić wszystko :( Bez problemu dała podać sobie zastrzyk ! Normalnie ją dziś pogłaskałam. Szkoda będzie ją wypuszczać :cry:
Obrazek

kinia098

Post » Pon wrz 13, 2010 16:47 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

O matko kochana, już wszystko wydałaś? :D Odkurzacze małe masz a nie koty ^^

Zgred po prostu się bał. Jakieś okropne, obce ludziska przyjechały, piszczały jej nad głową. Mało tego, jeszcze ją zabrali do obcego, dziwnego miejsca! Jeszcze troszkę się boi, ale coraz odważniej zaczyna zwiedzać cały domek :) Ofukała mi dziś psa ;D Sterroryzowała go, boi się wejść do pomieszczenia, gdzie Zgredzioch, a właściwie Zuzka, sobie siedzi :) Boże, taki wielki pies boi się takiego małego myszaka... ;)

Kilka zdjątek z nowego domu!

Prawie cała gromada kocisk ;) (Najstarszy śmiertelnie obrażony, że nie na nim skupiona jest cała uwaga)

Zgredzik - słabe zdjęcie - aparat nie chce ze ną współpracować:<

Zgredzik raz jeszcze :)

I znowu niemal cała kocia ekipa ;)

Jeszcze się poznają, więc panuje tu dość napięta atmosfera ^^
(po kliknięciu widać te zdjęcia?)
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Sevi

Od: Wto wrz 07, 2010 18:12

Post » Wto wrz 14, 2010 15:03 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Sevi pisze:O matko kochana, już wszystko wydałaś? :D Odkurzacze małe masz a nie koty ^^

Zgred po prostu się bał. Jakieś okropne, obce ludziska przyjechały, piszczały jej nad głową. Mało tego, jeszcze ją zabrali do obcego, dziwnego miejsca! Jeszcze troszkę się boi, ale coraz odważniej zaczyna zwiedzać cały domek :) Ofukała mi dziś psa ;D Sterroryzowała go, boi się wejść do pomieszczenia, gdzie Zgredzioch, a właściwie Zuzka, sobie siedzi :) Boże, taki wielki pies boi się takiego małego myszaka... ;)

Kilka zdjątek z nowego domu!

Prawie cała gromada kocisk ;) (Najstarszy śmiertelnie obrażony, że nie na nim skupiona jest cała uwaga)

Zgredzik - słabe zdjęcie - aparat nie chce ze ną współpracować:<

Zgredzik raz jeszcze :)

I znowu niemal cała kocia ekipa ;)

Jeszcze się poznają, więc panuje tu dość napięta atmosfera ^^
(po kliknięciu widać te zdjęcia?)

No ten suchy Whiskas poszedł mi cały :P Reszta jest :D
Oj ta Zgredzinka taka wystrachana jeszcze :( A ten grubas obok nich jest cudowny :P
Obrazek

kinia098

Post » Śro wrz 15, 2010 17:53 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Na początek- Śnieżka jest oswojona... Wywalała mi brzusio do miziania, mruczała, barankowała. Szkoda mi ją było dziś wypuszczać :( Ale tak wypruła, aż się przestraszyłam 8O Przecież to wszystko jeszcze świeże 8O

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mamy też na rynku koteczkę :) Chodzi sobie pod mięsny, pod salon fryzjerski :) Jest najprawdopodobniej ciachnięta, bo znajoma z salonu mówiła, że nie ma małych i nie miała. Zdjęcie zrobione przez Agnieszkę ( niutaki ).

Obrazek

Na działkach pod torami pokazała mi się druga mała tri. Takie dwa klony tam sobie chodzą :P Przeraźliwie głodne :( Biało-rudy kociak jest rewelacyjny :1luvu: A tri, to takie małe, biedne kruszynki :( Nie było ich matki, a miałam nadzieję, że ją dziś capnę :|

Ciężarówka spod kominów straaasznie utyła :P Będzie z niej grubasek na zimę :) Sierść zaczyna się jej poprawiać, błyszczeć :1luvu: Tam koty są naprawdę zadbane. Niekastrowany kocur wygląda rewelacyjnie. Żadnych zadrapań, zdrowy, piękna, gęsta, błyszcząca sierść. Pokazała się ta kotka, która się okociła. Nie wiemy ile ma małych, bo trzyma je w jakiejś szopce :/ Oto ona. Nie będzie problemu ze złapaniem. Czekam tylko, aż wyprowadzi małe.

Obrazek

Cdn nastąpi, jak założę następny fotosik :evil:
Obrazek

kinia098

Post » Śro wrz 15, 2010 18:05 Re: Darłowo-szukamy domów dla 2 kociaków. I DT dla chociaż 5..

Mam :twisted:

Zaraz przy kominach są kolejne koty... Na pewno 2 matki z małymi, a w tym jedna kotka znowu kotna... Te maluchy na zdjęciach są oswojone. Mamusia też. I to one jest kotna. Nie wiem jak druga, bo nie widziałam.
Biało-czarnego obstawiam na kocurka, ale nie jestem pewna. Białego w łatki na kotkę.
Maluchy są rewelacyjne ! A szczególnie koteczka :1luvu: Ma czarno-brązowe łatki :1luvu: Mają milusią sierść i wyglądają na zdrowe i zadbane :D Fajne szkraby świrowały przy nas :) Szukamy DT/DS... Matka do ciachnięcia. Może ktoś się dołoży :roll: :roll:

Mamusia z czarno-białym.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

widać rewelacyjne umaszczenie :1luvu:

Obrazek
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]