Bezdomne koty

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2018 21:30 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

Maluch ma się dobrze. Trochę sam popłakuje, więc dziś wypuściłam go na pokoje. Zdjęcia też zrobiłam. Wulkan energii z niego, niezmordowanie bawił się wędką, poduszeczkami z kocimiętką i tunelem z zooplusa. Dawał też buzi moim kocurom, omijał kocice (dostał profilaktycznie łapą w łebek ;) ) i doprowadzał mnie do zawału susami na schodach (miałam wizję jak skręca kark).

Z apetytem bardzo dobrze, z załatwianiem się także (wszystko pięknie w kuwecie ląduje). Niestety, odbycik wysunął się dziś kilka razy :( Pokażę to przy okazji poniedziałkowej wizyty na szczepienie i zobaczymy jaka będzie decyzja.

Zrobiłam tez kilka zdjęć (niestety telefonem i po ciemku) ale dla potencjalnych domów w mojej pracy wystarczą. Na razie mam ww. kolegę, z którym jutro będę dyskutować o kocie oraz koleżankę (to w ogóle niesamowite jest, bo Ewa ma już dwa młode koty z fundacji. Całe mieszkanie zrobiła pod koty, sa wszystkie zabezpieczenia. Oba jeżdżą z nią nad morze, gdzie wybudowała sobie domek i...kocią wolierę w ogrodzie!) która waha się nad 3 kotem.

Miałabym wieści z 1 reki.

Oczywiście po weekendzie zrobimy dobre zdjęcia jeśli Gucio będzie nadal szukał domu :)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon wrz 10, 2018 21:38 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

O kurczę, słabo z tym odbytem :( miałam nadzieję, że to jednorazowe, a jednak trzeba obserwować :(

On jest taki wulkan energii, ale wciąż nieporadny, u mnie nie umiał wskoczyć z kanapy/ łóżka na parapet i się zsuwał merdając łapami :mrgreen: więc wierzę, że jego widok na schodach doprowadza do zawału ;]
I do kotów go też ciągnie, super :ok:

W razie czego śmiało korzystaj z tych moich fotek "łazienkowych", też nie są jakieś super, ale kota widać :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon wrz 10, 2018 22:04 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

Zdjęcia wyszły jednak OK :) dla FB'kowiczów są widoczne tu:

https://www.facebook.com/kinga.kaczanow ... 77?__xts__
Proszę o udostępnianie.

Dla Was wszystkich wkleje jutro bo padam na twarzy ;)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Wto wrz 11, 2018 7:16 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

na zdjęciach z uszami do góry wygląda jak Batman :D normalnie jakby miał maskę na pysiu :1luvu: śliczny chłopczyk :1luvu:
dałyście mu szansę na normalne życie, bez Was znowu trafiłby na ulicę :strach:
jest tak cudny, że na pewno szybko domek znajdzie :1luvu:
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Wto wrz 11, 2018 16:28 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

Naprawdę Batman!
Miau :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Wto wrz 11, 2018 17:41 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

W pracy dziś miałam totalne zero czasu na zdjęcia. Wrzucę dziś.
Oprócz tego kolega wpłacił 100 zł na zbiórkę ;)

Madie

Post » Wto wrz 11, 2018 18:23 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

dziękujemy :1luvu:
wypłaciłam :) jutro dojdzie

tabo10 może zrobisz rozliczenie na 1 stronie?
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Wto wrz 11, 2018 19:00 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

Madie jak widzisz, że odbycik troszkę na wierzchu nie bój się go wepchnąć do środka, popychając lekko palce, tak na wyczucie.
Malutki Winner tak miał. Do tego gubił kupkę, ja myślałam, że ma biegunkę, a to właśnie ten wypadający odbycik był tego powodem. Może on robi dużą kupkę jak na swoje możliwości, a jak raz wypadł to może się powtarzać. Winnerkowi przeszło właśnie po takich "wpychaniu" do środka.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto wrz 11, 2018 21:54 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

jasdor pisze:Madie jak widzisz, że odbycik troszkę na wierzchu nie bój się go wepchnąć do środka, popychając lekko palce, tak na wyczucie.
Malutki Winner tak miał. Do tego gubił kupkę, ja myślałam, że ma biegunkę, a to właśnie ten wypadający odbycik był tego powodem. Może on robi dużą kupkę jak na swoje możliwości, a jak raz wypadł to może się powtarzać. Winnerkowi przeszło właśnie po takich "wpychaniu" do środka.

Już tak zrobiłam...Dwa razy nawet. I uważnie go obserwuję. Wydaje mi się, że dziś mniej mu wylatywał, ale często jest tak, że on jest płaski a kotek trochę poskacze i już gotowe "wyjście". Tak czy siak dam go wetowi do obejrzenia w poniedziałek.

Madie

Post » Wto wrz 11, 2018 22:01 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

A to zdjęcia słodziaka ze wczoraj i dziś rano.

Maska Batmana :)

Obrazek

Zabawa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Buzi z psem (potem sobie Gutek przypomniał, że jednak się troche boi i pogalopował w dal ;) )

Obrazek

I zapoznając się z moimi kotami (jest różnica wielkości. Na zdjęciu najblizej Batmanka - Młody/Mały czyli Rambo. Muszę zweryfikować tę ksywkę bo Rambuś jednak mały już nie jest ;) )

Obrazek

Madie

Post » Śro wrz 12, 2018 17:40 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

Szalony Kot pisze:Na zdjęciu z psem kita w górze, to jest kozak :mrgreen:

:mrgreen:

Tabo, za chwilę środek miesiąca; czy Pan Franciszek potrzebuje karmy dla kotów?

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Śro wrz 12, 2018 19:23 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

waanka pisze:
Szalony Kot pisze:Na zdjęciu z psem kita w górze, to jest kozak :mrgreen:

:mrgreen:

Tabo, za chwilę środek miesiąca; czy Pan Franciszek potrzebuje karmy dla kotów?

waanko,On nie powie...zawsze jak pytam,mówi,a gdzieżbym śmiał jeszcze o coś prosić,pani ma tam tyle problemów... bo tak się przejmuje ,że mi tyle kłopotów "narobił" chorym na pnn Rudym. A ja Rudego tak bardzo kocham jak swojego kota :1luvu: i leczę jak swojego i czasem opowiadam p. Franciszkowi jak kotu u mnie dobrze,jakie rozmaite dostaje leki,kroplówki,i że u nefrologa leczony- i Pan Franciszek się tak wzrusza,a ja chcę Mu tylko radość zrobić,że Jego ukochany kot zaopiekowany najlepiej pod słońcem. Że tulę,całuję,śpi obok w łóżku :)
I tak to jest.

Ale ja wiem,że zawsze wszystko się przyda,tylko Butchersa nie chcą i tam już tak chętnie :oops: I chyba suchą jeszcze powinni mieć,ale mokra schodzi na pniu.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro wrz 12, 2018 21:35 Re: Dramat Trzebiatów! - Maluch wyrusza po nowe życie:)

Rudy jest cudny :1luvu:
Ja i tak zawsze w Zooplusie kupuję :wink:
Czyli mieszankę mokrej, ok :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

[poprzednia][następna]