OTW13- maluszki...Jokot prosi o głosy w Krakvecie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 30, 2015 18:35 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Za to przed Tobą majowy weekend :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw kwi 30, 2015 18:48 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Ale pierwszy po długiej przerwie, najtrudniejszy - teraz dłuższy weekend i następny będzie lżejszy :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt maja 01, 2015 9:36 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Siedzim sobie z kotami. TZ podsypia. Koty kręcą się. Część drzemie. Czasem któryś rusza do mich.Typowy 1 maja .Bez pochodu i zamieszek. Nawet Mila toczy kulkę.A Tomisiek wygląda przez okno.
Oboje powoli zapominają, że kuku im zrobiłam. O tym, że to był mój pomysł nie da zapomnieć im Janusz. On tylko za transport służył.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 01, 2015 10:03 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Asiu - no bo on musi być ten dobry :wink: .
Za zdrowie i domy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 02, 2015 5:22 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Fakt, Janusz jest ten dobry. Zawsze i wszędzie nie on jest winny. Koty to wiedzą.
Wstałam do naszych rano by gary podać. Micha musi być o przyzwoitej godzinie podana czyli w okolicach boskiej piątej. Za oknem mleko. W mojej głowie huśtawka. Ciśnienie czy brak piwa ;)?
Kręgosłup też piszczy. Teraz ciągle będę wpadała pewnie w panikę przy byle pstryknieciu.
Cieplusie dni i otwarte okna chyba odbiły się na Pinesce i Leonku. Nie podobają mi się. Niby nic, jak zwykle , ale coś nie tak. Oby to panika była.
Dziś dzień DD i Mila nie przyłożyła się do śniadania. Ona już wie, że nery kroić będę. Księgowa od ner kociamac.
Nie rozgryzłam jeszcze jak wstawiać różne "miękkie" literki w telefonie. Niby są ale nie mogę je na wierz wywlec. A niektóre pchają się same. Wiem,wiem to nie jest trudne... Dla kogoś... Nie dla ciapy. Znaczy się mnie:(
Dlatego czasem ich brak. Upraszam o wybaczenie.
Obrazek

ASK@

Post » Sob maja 02, 2015 6:14 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

ale ś, ó, ż, ę, ą udało się
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob maja 02, 2015 8:44 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

MalgWroclaw pisze:ale ś, ó, ż, ę, ą udało się

Bo to cud był. Raz się ojawia a raz nie.
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 03, 2015 5:41 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Przy poranku świątecznym napiszę dobre wieści. I niech takie tylko będą.
Nasz Kefirek pojechał pierwszego maja do swego Domku. Najlepszego jaki mogłam sobie wymarzyć. Domek nie przestraszył :wink: się jego wcześniejszej operacji stabilizacji rzepek. Popatrzył na Kefisia sercem i dał Domek. Kefirek pojechał do Płocka. Ma Tosię, Rodeńkę i Edzia za kocich towarzyszy, trójkę Dużych.Oraz wieeelki balkon, który od razu został zaakceptowany przez Kefisia.
Mogę tylko sobie życzyć by każdy kot wszedł do domu tak jak Kefirek. Jakby zawsze tam był. Duzi i koty szybko dogadują się. Wieści są bardzo fajne dlatego odważyłam się napisać już o Domku.
Bądź szczęśliwy dzieciaku :1luvu:

Kefirek na swoim
Obrazek
Kefirkowa młodsza "siostra" Tosia
Obrazek
Oraz kiedyś nasza Rodi (pingwinia) i czarny Edzio- kot goszczącego się syna. :wink:
Obrazek

O naszej drodze i "przygodach" napiszę przy okazji. TZ ruszył z nawigacją w rejs . Oczywiście studiować mechanizm zaczął 10 min przed wyruszeniem. Oczywiście nie mogli się z Hołowczycem dogadać. Szczególnie w drodze powrotnej. Ileż się facetowi dostało jobków. My w swoją drogę a on cięgiem nas kierował w świat szeroki. W łapki swe wzięłam wreszcie. Już znieść nie mogłam za 100 m skręć w lewo ... potem w lewo... za 50 m skręć w lewo i w lewo... skręć w prawo... A my prosto musimy jechać. Pogrzebałam i ... jako adres domowy TZ wpisał adres mojego ojca. 8O Marzenie go uskrzydliło czy co. Więc my do Otwocka jechaliśmy a Hołowczyć ciagle nas na Milanówek kierował. Ręce opadają.
Kefirek zaś darł ryja całą drogę i zmilczę ile nerwów nam uszarpał. Próby wydostania się też były. Leżał sobie na plecykach i jojczył, zawodził, skrzeczał... Drzemał sobie i przy każdym szarpnięciu auta jojczył, skrzeczał, zawodził... Ale jak zamilkł to wpadłam w panikę czy żyje. Bo już oczami wyobraźni trupka widziałam w transporterku.
Domek wzruszył nas swoją gościnnością. Obiadek, ciasto i wiele, wiele życzliwości dostaliśmy. Beatka jest cudną osobą i bardzo Tobie dziękujemy za Kefisia i Rodeńkę.

Kilka wieści z naszego domu. I nie naszego ale naszych kotów.
Tami drobniusia
Obrazek

Mentos teraz Teo ze swym psem :wink:
Obrazek

Agatka teraz Mila także ze swym piesem
Obrazek

Życie nie lubiące pustki obdarowało nas roczną koteńką.Z miejsca bez przyszłości. Malunia jak na swój wiek, szczuplunia , do ludzi lgnąca . Straszna gaduła, mruczak, przytulak. Klon naszej Lunki z wyrazu pysia. Skradła serce Janusza natychmiast jak zaskrzeczała pijackim głosem z wysokości pralki jeeeestem...
Przedstawiam Hrywnę co nasze serca skradła od razu.
Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 03, 2015 6:04 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Hrywna z Ukrainy pochodzi? Super, że najlepszy dom dla Kefirka jest :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 03, 2015 6:20 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

MalgWroclaw pisze:Hrywna z Ukrainy pochodzi? Super, że najlepszy dom dla Kefirka jest :ok:

To "czysta" Polka. Nie ja nadałam imię. Z takim przybyła. Hrynia nie zdaje sobie sprawy ,że jako waluta może mieć wpływ. :wink:
Jest super kociczką.
Kefisiowi trzeba wiele kciuków. Martwię się by droga nie odcisnęła na nim piętna. Zmiana domu też. Niby wszedł bez stresowo ale wiadomo, że kot to kot. Martwię się , by rezydenci nic sobie nie "zrobili stresowo".
Zawsze się marwtię...
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 03, 2015 6:22 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Pewnie. Zawsze się człowiek martwi, po latach też.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 03, 2015 8:42 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Walczę z ogłoszeniami. Olx to twarda sztuka i cięgiem mi wyrzuca Semira. Mimo ,że nowy teks napisany. Nowy jak nowy :roll: trudno coś odkrywczego wypłodzić o kocie co ma same zalety.
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 03, 2015 8:56 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

:) :ok: :ok: za Kefirka!!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon maja 04, 2015 5:15 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Wpadliśmy prawie na koniec świata. Weekend czy co.
Od Kefirka same dobre wieści. Je,kuwetkuje, mizia się, kocha balkon i bawi się z rezydentami. Szybko aklimatyzacja przeszła. Czasem tylko jojczy w nocy.
Cieszę się ale tak cichutko by nie zapeszyć .
Kolejny dzionek i kolejny dylemat. W co się wystroić i jak czas rozłożyć by wyrobić się. Trzy dni poleciały migusiem.
Idę fiokować się.
Obrazek

ASK@

Post » Pon maja 04, 2015 6:58 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Za dobry dzień dla Ciebie :ok: :ok: :ok:
Za dobre Domy dla pozostałych tymczasów :ok: :ok: :ok: :ok:
I gratulacje dla tych, które już się byczą w fantastycznych domkach :piwa:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]