OTW8-Żuk[*]...Dzień jak co dzień...f.92!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 06, 2013 21:40 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Szara Wiewiórka :) :ok:
Podwórkowa piłka... :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw mar 07, 2013 9:41 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

hanelka pisze:Szara Wiewiórka :) :ok:

Wiewióra będzie miała na imię Tosia. Już postanowiono.

A, co nam się zpsuło? A kibelek :mrgreen:

Dzień jak co dzień :roll:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 07, 2013 10:23 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

ASK@ pisze:
hanelka pisze:Szara Wiewiórka :) :ok:

Wiewióra będzie miała na imię Tosia. Już postanowiono.

Tosia - urocze :1luvu:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Czw mar 07, 2013 10:52 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Cześć bura Tosiu -to piszę ja, Tosia krówkowa, ale moja siostra Tysia też jest bura jak ty :lol:
A tak w ogóle, to wszystkie Tosie i Tysie fajne som :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw mar 07, 2013 10:56 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Tosiaczki są fajne i mundre :1luvu:
to piszę ja Tosiawsiowałazienkowa
:mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw mar 07, 2013 11:58 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

A znacie nie fajne Tosie, Lusie, Misie, Burcie, itp, itd.???
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw mar 07, 2013 15:00 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Obrazek
zdrówko wszystkich lachonów z okazji jutrzejszego swięta :wink:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw mar 07, 2013 19:05 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Wiem,że TOSIA to mało oryginalne. Ale do takiej kruszyny nie pasują jakoś imiona co nam do głowy przyszły.

Tosinka jest żywiołem.Tosinka jest maleńka. Jest wielka różnica wzrostowa np ze Żwirem. Są w podobnym wieku.
Tosia wymkła się z pokoju. Chwila i spierdzieliła. Nie chciała michy chciała wolności. Poszłam ją łapać i jak wróciłam z małą pod pachą to Angel już twardo spał na swoim pokoikowym posłanku a Bis tylko oko otworzył.Jak oni tak szybko w letarg zapadli :roll: Przyznam,że zasady złamałam i zostawiłam małą na pokojach :wink: Mam nadzieję,że nie popełniłam błędu. Ale koty są nie szczęśliwe mając kolejny pokój zablokowany. A Tosia spała z nosem przy szparze drzwi.
Teraz Tosia biega.Weszła w stado jakby zawsze była.Napyskowała wójkom i ciociom, zapolowała na ich ogony, wypacała stojąc za drzwiami kolejne pojawiające się mordki,napyszczyła i nam, odgoniła od michy ...Jest jeden kot najszczęśliwszy na świecie z towarzystwa...Żwirek!
Obrazek

ASK@

Post » Czw mar 07, 2013 19:12 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

A po co ma być oryginalnie, ma być pienknie :lol:
A do takiego żywiołu imię Tosia jak najbardziej pasuje :mrgreen:
Coś czuję, że Tosia Was rozweseli i w serducha szybko wejdzie :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Czw mar 07, 2013 21:03 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Tosia to klon Żwirka pod względem fizycznym. Trudno sobie wyobrazić jaka jest maleńka.Dopiero porównanie z innymi kotami daje ... porównanie. Wzbudza w nas wzruszenie.A mnie jest trudno nie myśleć patrząc na nią o...Maszy. Te iskierki w oczach, to jakby każdego kota znała i wiedziała na co może sobie pozwolić.Wiem,że pocieszam się ale muszę wiedzieć,widzieć jakiś sens w tym wszystkim.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 08, 2013 10:40 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Są dni,ze nie chce wchodzic na miau. Tyle teraz nieszczęścia w około, coraz więcej ... Tyle bezmyślności a czasem wręcz głupoty spotyka się. Nawet tutaj. Jakby ludzie nie czytali motto forum. Wiem, głupio piszę. Nie czytali. Nie wiem po co się w takim razie logują.

Mam za soba głupią i przykrą rozmowę z panią co to na koligacje z pewnym związkiem się powoływała podejmując krzyczące próby wepchnięcia mi 2 kotów. Dosłownie krzyczące. Zero prośby. Ilość jej zasług na niwie pomocy powaliła mnie. Moje to pikuś. Moje zasługi to tylko takie, że zbieram koty i dobrze sobie radzę. Laurkę mam wystawioną. Zaznaczę,że pani ma 4 koty i mieszka z mamą. Ma mieć jakąś operację ale bez konkretnego terminu.
Co komu do tego czy ja sobie radzę czy nie? Radzę sobie bez pomocy danej organizacji.

Tosia cudnie cudna. Drużyna sikawkowa zadziałała mocno bo mieli ku temu powody. Gabaryty Tosi nie miały wpływu na ilość wylanej goryczy niezadowolenia.

Nieszczęść ciąg dalszy.Jeśli można to nazwać nieszczęściem. Zapierdzielili buty TZ spod drzwi w nockę świętą i ciemną.Sprawiedliwie to zrobili bo i sąsiadom się ostała pustka. Domofon jest ,ale więcej jest ciągle wietrzących klatkę.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 08, 2013 11:14 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

O, rozmowa w stylu, "Pani ma koty to Pani musi " ? Mnie w gardle ogień wzbiera na samą sugestię :twisted: a jeżeli Pani ma takowe koligacje, to niech do nich zadzwoni w przedmiotowej sprawie :? . Ech ...
Butów szkoda :(

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt mar 08, 2013 11:21 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

alix76 pisze:O, rozmowa w stylu, "Pani ma koty to Pani musi " ? Mnie w gardle ogień wzbiera na samą sugestię :twisted: a jeżeli Pani ma takowe koligacje, to niech do nich zadzwoni w przedmiotowej sprawie :? . Ech ...
Butów szkoda :(

Magda, pani od nich została do mnie skierowana. Gdzieś ktoś powiedział, że mi prawie wszystkie koty "zeszły" więc nakazano do mne zadzwonić i mam obowiązek przyjąć .Też zapytałam dlaczego mając kilkudziesięciu członków dzownią do mnie ,poza organizacyjnej kociary. Bo mam miejsce i radzę sobie. Zero propozycji pomocy, szczepień i takich tam (wręcz oburzenie kapało na taką sugestię) A dlaczego ja? Bo mam czas, bo mam środki, bo daję ogłoszenia...Koronnym argumentem było to,że skoro wzięłam burasię Tosinkę to dlaczego nie jej?
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 08, 2013 11:25 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Aaaa, obowiązek masz 8O 8O 8O no to nie wiem, kto ma większy tupet, Pani czy organizacja?? No, jak se radzisz, to bierze, ile wlezie. Jak przestaniesz sobie radzić, to będzie kogo napiętnować, że wziął za dużo :?
Nossootyyy, jaka pomoc? Toć na kotach majątki się zbija :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt mar 08, 2013 11:36 Re: OTW8-Żuk[*]Pomalutku,powolutku czas nam płynie

Asiu, przykro mi :(

Niby nic mnie w ludziach nie dziwi, a jednak... :(
Mam tylko nadzieję, że tak jej odpowiedziałaś, żeby jej w pięty poszło, chociaż... pewnie i tak NIC nie zrozumiała :roll:
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

[poprzednia][następna]