Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 02, 2011 12:23 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

dziś wyadoptowuję 2 koty !!! :1luvu: :1luvu: :piwa: :ryk:
Leon i Bonanza (ten czarny diabełek od Marleny) idą RAZEM do domu na wsi!
Cieszę się bardzo bo są bardzo zgraną parą, od rana do nocy wszędzie są razem, przy miskach, w łóżku... tłuką się, ganiają... po prostu przyjaciele!

Przemiłe małżeństwo zdecydowało się dozwierzęcić! Wzięli szczeniaka ze schronu a dziś im dowożę kotki!
Jestem zachwycona!!

maryjane82

Od: Nie paź 03, 2010 16:09

Post » Pt wrz 02, 2011 12:39 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

maryjane82 pisze:dziś wyadoptowuję 2 koty !!! :1luvu: :1luvu: :piwa: :ryk:
Cieszę się bardzo bo są bardzo zgraną parą, od rana do nocy wszędzie są razem, przy miskach, w łóżku... tłuką się, ganiają... po prostu przyjaciele!

Przemiłe małżeństwo zdecydowało się dozwierzęcić! Wzięli szczeniaka ze schronu a dziś im dowożę kotki!
Jestem zachwycona!!

trzymam kciuki za udane adopcje ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt wrz 02, 2011 16:34 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

W kwestii Pani z Gowydlina i naszego ewentualnego wyjazdu w niedzielę.

Maile od Pani już wklejałam, ale dla przypomnienia:
========
Witam serdecznie i dziękuję za odzew.
Proponuję wizytę u mnie w najbliższą niedzielę tj. 4go września.
W międzyczasie muszę nadmienić że dla realizacji celu tj. utworzenia
kociej przystani potrzebny byłby ktoś kto mógłby tutaj zamieszkać albo
przynajmniej przebywać przez większość czasu; osoba na wczesnej
emeryturze lub samotna bez obowiązków i przywiązania do miejsca
zamieszkania i innych przeszkod.
Ja jestem sama i wiek oraz stan zdrowia nie pozwalają na rozszerzenie
działalności natomiast stan finansów nie pozwala na utrzymanie
większej ilości podopiecznych ani zatrudnianie pracowników którym i
tak nie można zaufać jeżeli nie są oddanymi sprawie. Wiem to z
doświadczenia.
Administracja (gmina, miasto) są prawnie zobowiązane - rzekomo - takie
działalności wspierać i pomagać im - także finansowo, jednak ja mam
alergię na urzędy i urzędników; działają na mnie paraliżująco i muszę się
trzymać od nich z daleka.
Leży mi ciężko na duszy i sumieniu fakt że istniejące u mnie
możliwości (obiekt i teren) nie są wykorzystane tak jak powinny
podczas gdy jest tyle kociego nieszczęścia dookoła.
Co Pani o tym myśli? Pozdrawiam Dorota

=====

Prosiłam Panią o podanie adresu/ miejsca spotkania oraz nr telefonu.
I dostałam taką odpowiedź:

=======
Miło mi będzie powitać Państwa u siebie jeżeli zdrowie pozwoli.
Nie wiem jednak jakiego typu współpraca z Waszego punktu widzenia
wchodziłaby w rachubę.
Prosiłabym o wypowiedź na ten temat gdyż być może taka możliwość wcale
nie istnieje (opisałam sytuację i uwarunkowania) i przyjazd Państwa
tutaj byłby niepotrzebną stratą Waszego cennego czasu.

Pozostaję w oczekiwaniu - Dorota

=====

Jeszcze raz wysłałam maila z prośbą o podanie adresu spotkania i ewentualnie nr telefonu.
I z sugestią, że kwestię ewentualnej współpracy warto omówić na spotkaniu.

Odpowiedzi nie dostałam żadnej.
nie wiem więc, czy warto sobie zawracać głowę.
Pani sama chyba nie wie, czego chce i czego od nas oczekuje.

Gdyby Pani jednak się odezwała, mogę pojechać w niedzielę.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt wrz 02, 2011 16:37 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Małgosiu, jak tam maluchy Twoje? ogłaszasz je już do adopcji? :kotek:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt wrz 02, 2011 17:53 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Przelałam kasę z dwóch bazarków !

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pt wrz 02, 2011 18:18 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

sabina skaza pisze:niech sami się oddają do getta ci co oddają swoje zwierzęta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie zrozumcie źle tego, co napiszę, ale .... Sabina te zwierzaki i tak mają w tym całym nieszczęściu szczęście, że trafiły do Ciebie, a nie na bruk !!!!!!!!!!!! U mnie na targowisko w Gdyni na ul. Benisławskiego w czercwcu jakiś palant wyrzucił z domu kocurka seniora :cry: Kot siedzi pod budą sklepową, jest wykastrowany i miziasty jak cholera. Byłam z nim u weta stąd znam wiek (wet określił mniej więcej 7 - 10 lat), za free odrobaczyłam i odpchliłam, kot zachowywał się w lecznicy wzorowo, w poczekalni mruczał i nie złaził mi z kolan, bajka ............. Ostatnio okazało się że kocur jest pół głuchy :cry:
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Pt wrz 02, 2011 20:18 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

To może ja tak z innej beczki, dla równowagi. Do kolegi pod firmę przypałętała się kota... z mlodymi. Chyba z czwórką. I cóz zrobili pracownicy? Otóz.. przywrócili troszkę wiary w ludzi. Pomogli kotce odchować maluchy... a dziś kazde, lącznie z mamą - jest w nowym domku, które im znaleźli sami. Można? Można! Wieść niesłychana..są jeszcze dobrzy ludzie!

A teraz idę spać, bo od daaaawna nie śpię :roll:
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt wrz 02, 2011 20:21 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Mrata pisze:Przelałam kasę z dwóch bazarków !

ok
dziękuje
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt wrz 02, 2011 20:48 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Magradz, gdyby pani podała jednak swój adres, to ja prawdopodobnie w niedzielę będę i tak jechała w tamtym kierunki, koło Sierakowic do koleżanki, więc gdyby w niedzielę był namiar to dzwoń do mnie na tel.
Gdyby był kontakt wcześniej to się w kilka razem umówimy, ale też słabo to widzę, pani w każdym liście pisze trochę co innego, najpierw oferowała dom stały 20 kotom, potem chce prowadzić agroturystykę i schroniako, potem się okazuje, ze ktoś musałby tam zamieszkać ...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt wrz 02, 2011 21:59 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Agor-ia pisze:Sabino, moge sie spytac, skad dokladniej z Oksywia te kociaki ?
Ja jestem z Oksywia i chodzac tu i tam zawsze sie rozgladam na wszelki wielki wypadek, ale do tej pory nie natrafilam na zadne kociatko. Jest kilka kotow w okolicy mojego bloku , ale jest ich niewiele, sa dokarmiane i maja budke a karmicielka kotki sterylizuje, widzialam kotki biegajace z okienkiem na boczku :) ale Oksywie jest dosc spore (jesli brac pod uwage Oksywie Gorne, Srodkowe oraz Dolne), dlatego pytam...

EDIT: Przepraszam za post pod postem :)

przepraszam- to do mnie? bo nie wiem o co chodzi....
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt wrz 02, 2011 22:19 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

magradz pisze:W kwestii Pani z Gowydlina i naszego ewentualnego wyjazdu w niedzielę.

Maile od Pani już wklejałam, ale dla przypomnienia:
========
Witam serdecznie i dziękuję za odzew.
Proponuję wizytę u mnie w najbliższą niedzielę tj. 4go września.
W międzyczasie muszę nadmienić że dla realizacji celu tj. utworzenia
kociej przystani potrzebny byłby ktoś kto mógłby tutaj zamieszkać albo
przynajmniej przebywać przez większość czasu; osoba na wczesnej
emeryturze lub samotna bez obowiązków i przywiązania do miejsca
zamieszkania i innych przeszkod.
Ja jestem sama i wiek oraz stan zdrowia nie pozwalają na rozszerzenie
działalności natomiast stan finansów nie pozwala na utrzymanie
większej ilości podopiecznych ani zatrudnianie pracowników którym i
tak nie można zaufać jeżeli nie są oddanymi sprawie. Wiem to z
doświadczenia.
Administracja (gmina, miasto) są prawnie zobowiązane - rzekomo - takie
działalności wspierać i pomagać im - także finansowo, jednak ja mam
alergię na urzędy i urzędników; działają na mnie paraliżująco i muszę się
trzymać od nich z daleka.
Leży mi ciężko na duszy i sumieniu fakt że istniejące u mnie
możliwości (obiekt i teren) nie są wykorzystane tak jak powinny
podczas gdy jest tyle kociego nieszczęścia dookoła.
Co Pani o tym myśli? Pozdrawiam Dorota

=====

Prosiłam Panią o podanie adresu/ miejsca spotkania oraz nr telefonu.
I dostałam taką odpowiedź:

=======
Miło mi będzie powitać Państwa u siebie jeżeli zdrowie pozwoli.
Nie wiem jednak jakiego typu współpraca z Waszego punktu widzenia
wchodziłaby w rachubę.
Prosiłabym o wypowiedź na ten temat gdyż być może taka możliwość wcale
nie istnieje (opisałam sytuację i uwarunkowania) i przyjazd Państwa
tutaj byłby niepotrzebną stratą Waszego cennego czasu.

Pozostaję w oczekiwaniu - Dorota

=====

Jeszcze raz wysłałam maila z prośbą o podanie adresu spotkania i ewentualnie nr telefonu.
I z sugestią, że kwestię ewentualnej współpracy warto omówić na spotkaniu.

Odpowiedzi nie dostałam żadnej.
nie wiem więc, czy warto sobie zawracać głowę.
Pani sama chyba nie wie, czego chce i czego od nas oczekuje.

Gdyby Pani jednak się odezwała, mogę pojechać w niedzielę.

nie nie jedziemy tam, chyba że wy chcecie. przecież żadna z nas się tam nie wyprowadzi. żadna z nas nie bedzie dla pani prowadzić schroniska. moim zdaniem kedyny dobry pomysł- można sprzedać tamten dom, kupic pani mniejszy, wyremontować pól na pół mieszkanie i zrobić kociarnię ale w trójmieście. obok mnie jest posesja za 150 tys. ogromna działka. dom beznadziejny ale do ruszenia. ja w takim układzie zajmę się panią dożywotnie i jej kotami, i kotami z PKDT.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob wrz 03, 2011 8:47 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

maryjane82 pisze:dziś wyadoptowuję 2 koty !!! :1luvu: :1luvu: :piwa: :ryk:

Jestem zachwycona!!

Rewelacja!!!! :ryk: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob wrz 03, 2011 10:57 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

sabina skaza pisze:nie nie jedziemy tam, chyba że wy chcecie. przecież żadna z nas się tam nie wyprowadzi. żadna z nas nie bedzie dla pani prowadzić schroniska.

Dlaczego, ja tam rozważam wyprowadzenie się na wioskę :lol: , Wojtek i tak ma pracę wyjazdową to mu obojętnie gdzie mieszka, a ja myślę stopniowo o usamodzielnieniu się zawodowym, mogłabym mieszkać na wsi i zajmować się zwierzętami, poważnie.

Ja bym bardzo chętnie porozmawiała z tą panią, bo tutaj kluczowe znaczenie ma to kim jest ta pani, choć obawiam się po jej listach, że sama nie wie czego chce, zmienia zdanie i współpraca z nią mogłaby być niemożliwa. Jeżeli to wszystko miałoby być uzależnione od jej 'widzimisię' jako właścicielki obiektu to słabo to widzę, i nie byłoby sensu w nic tam inwestować.

W przypadku współpracy z tą panią to musiałoby zostać jakoś prawnie uegulowane, tak, żeby nagle np. po kilku mies. nie stało się tak, że albo z powodu jej zmiany zdania, albo z powodu znalezienia się jednak jakichś jej przyszłych spadkobierców, nie powiedziała: dobra, koniec współpracy - zabierać z tąd te kilkadziesiąt kotów i koniec.
Albo, żeby nie było tak, że ona będzie ściągać na posesję zwierzęta w ogromnych ilościach a wy martwcie się jak to obrobić i sfinansować...

Chyba jednak wolę działać tak, że to co robię zalezy ode mnie - więc na wyprowadzkę na wieś jeszcze mnie nie stać :lol: .

Magradz, ale jednak jesli pani by podała tel lub adres to dawaj - sprawdzic zawsze warto.
Ostatnio edytowano Sob wrz 03, 2011 11:21 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob wrz 03, 2011 11:16 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Na konto PKDT wpłynęło 50 zł od nieocenionej Ani U. za ten bazarek:
viewtopic.php?f=20&t=132241&start=15

Wielkie dzięki, Aniu :1luvu:
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Nie wrz 04, 2011 16:17 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Kurde, pani z Krzywoustego w Oliwie prosi o pomoc w ogłaszaniu kotów. Jest ich 16, w róznym wieku, pani jest zupełnie nieinternetowa, błaga o jakiekolwiek ogłoszenia. Ja sie postaram w tygodniu jakoś do niej podjechać, pocykać foty, ale tłuam czyłam jej ,że niestety jest totalne zakocenie...
a ona ma też półdzikusy dorosłe:(
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

[poprzednia][następna]