OTW4-Żuczku,Żuczku ...:( Nowe foty od 96

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 26, 2011 21:48 Re: OTW4- Rafik i budowlańce chorują:( Lala [*]

Asieńko, dziękuję Ci bardzo za dzisiaj. :1luvu:
Jestem 1500 km od domu, praktycznie bez kontaktu z normalnym światem, miałam 5 minut przerwy w czasie kiedy akurat zadzwoniła wetka (to jakiś cud, że odnalazła mój numer telefonu i że akurat mogłam go odebrać).
I gdyby nie Wy, to nie mogłabym nic poradzić, kociątko w najlepszym razie pojechałoby do schroniska.

Dziękuję, że jesteście i że z daleka mogę być spokojna o moje koty. Bo wiem, że Ty, Janusz i Danusia zajmujecie się nimi wszystkimi. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon wrz 26, 2011 22:01 Re: OTW4- Rafik i budowlańce chorują:( Lala [*]

Kciuki za maluszka!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Wto wrz 27, 2011 6:47 Re: OTW4- Rafik i budowlańce chorują:( Lala [*]

Małe żuczydło śpi.Nakryłam kontener polarkiem by móc coś zrobić. Sama nie wiem czy ono takie głodne czy stęsknione.Pół nocy pełzało na mnie i szukało cyca.Jak pędrak ,płasko przy brzuchu,szyi, rękach...Ciumciając ciągle.i Ciągle popiskiwało.Dawałam jeść bo widać było ,ze tego potrzebuje.Tak jak tulenia. A teraz sie martwię czy nie za dużo dostało.Mruczy już troszkę,wywala brzunio i macha łapinkami jak przewrócony żuczek.Śmiesznie ziewa.

Sorek siedzi mi na kolanach i czyta co piszę.To mądry chłopczyk.Popiołek wybrał harce ze skórką z po duszki.Dawno powinna być wywalona,jednak posiada w Środku wiele bezcennych okrawków zabawek.

Powyższe przekopiowane z wątku budowlańców. Wiadomo,czyste lenistwo :oops: .

Lila coś dziś nijaka.Bardzo spokojne jak na nią.Kichała troszkę ostatnio więc wczoraj powędrowała do weta profilaktycznie. Zbiorczy wypad był. Bo ja w panikę wpadłam,że chore wszystkie .No, prawie wszystkie.
Nic nie było u niej stwierdzone. Ale dziś zmierzyłam jej temp i dała sobie to zrobić. A sama byłam. :? 39,3 niby nic ale...

TZ pojedzie z nią i żuczydłem do wetka rano. "Nasz" jest. Po nocce TZ więc będzie miał pracowity dzionek.Jako TZ-karmiący. :wink:
A ja padam na nos :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 27, 2011 6:57 Re: OTW4- Rafik i budowlańce chorują:( Lala [*]

dostałam maila z prośbą o wstawienie tutaj dwóch zdjęć kotki Muszki zabranej do DT z Koterii)
8) no to wstawiam (zrozumiałam z maila, że Ask@ się na to zgadza :wink: )
Obrazek

Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto wrz 27, 2011 7:08 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

:ok: :ok:
:ok: :ok: za Żuczka!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto wrz 27, 2011 7:11 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

alix76 pisze::ok: :ok:
:ok: :ok: za Żuczka!

Przydadzą się.
Własnie dostałam telefon od TZ. Nic z uprzejmości, dobrego słowa,pochwały wyglądu (ech, marzenie :? ) .Padło suche: kiedy dostał jeść bo drze ryja ,że słuchać nie można...
A jak jechaliśmy do pracy to sie nie słuchało uwag,rad i poleceń.W tym było zdanie,że nalezy gnoja nakarmić.
Małe w nocy kichało .Wiec mam duszę na ramieniu.

Patmol dzięki za fotki. Muszka to ta co pod naszymi drzwiami wylądowała.
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 27, 2011 7:28 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

wygląda, że teraz dobrze jej się wiedzie

Patmol

Post » Wto wrz 27, 2011 10:22 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

Asiu za Lalkę[*] za Żuczka :ok: :ok: :ok:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Wto wrz 27, 2011 11:44 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

Asieńko
TRWAM z daleka, choć serce mi się kraje jak czytam smutne wieści...
Jestem, martwię się i trzymam kciuki :ok:

Koteńka prześliczna, kocham takie tygryski :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto wrz 27, 2011 12:10 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

TZ był u weta.Zdał sprawozdanie.
Lila ma zastrzyki. Tak zdecydowali weci.Gorączka 39,3 .Nos czerwony, dziwnie piła smietankę.A to jej ulubiony trunek. Niby nic jej takiego strasznego nie dolega na razie ale to dziecko specjalnej troski jest.
Brak mamuni, brak ciepełka kociego towarzystwa.
Może ona tęskni za Danką? Bardzo ją kocha.

Małe żukowate ma jednak 3-4 tygodnie 8O Aż mnie zatkało.Bo wg mnie jest młodsze niż Lila była. Ale jest czarne a czarne wyszczupla. Ma także mniejsze uszy i oczydła niż Lilunia.Lila to ogólnie ksmita była a to przypomina małego kota. Głos zaś ma mocniejszy. Mamy zacząć przyuczać małe do samodzielnego karmienia. Już to widzę. :mrgreen:

Rafinek ostatni dzień antybiotyku. Wpuszczamy nadal kropelki do oczek. Fuka mu w nosku i dalej gilgocze w gardziołku. mamy obserwować. Ma apetyt, ma humor. Śpi do góry brzuszydłem.Wypatrzył poduszkę na szfce od butów. Jednak nie do końca jest sobą. Jeszcze brak mu takiej jego zywiołowości. Pokazał mu się grzybek po antybiotyku i chorobie.Osłabiony dzieciak mocno jest.

Sorek ok. Będzie szczepiony .
Popiołek ostatni dzien linco. U obu temp w porzadku. Zaszczepimy w późniejszym terminie, stosownym po antybiotykowym.
Bracia są pogodni i weseli.Mają apetyt. Nadal muszą być odseparowani od reszty by czegoś nie załapać.A oni sie pchają.

felek, kawał słodkiego drania także szykuje się na szczepienie. Oprawca okrutny wszelkiego zwierza chodzącego. Wyje/wyżre wszystko z misek, każdego kota dopadnie i wyściska. A płacze jak mała dzidzia. Pierwszy raz jak usłyszałam zawodzenia to ominęłam go i za drzwi wejściowe zaglądałam mając wstrętne podejrzenia o podrzuceniu kociaka. A to ten koci bandyta tak płacze.

W domu jakieś cholerstwo znów leje. Wojtek to wiem.Ale ma strażaka w drużynie. Zatrudnił pomocnika.Nie wytropiłam tylko który to .
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 27, 2011 18:37 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

Asieńko czytam i trzymam kciuki za maleństwo.Będzie dobrze musi być. :ok: Jesteś Aniołem którego podziwiam. :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro wrz 28, 2011 6:42 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

Żuczek nie robi ani kupala ani siusiu.Choć to drugie trudno stwierdzić.
Martwię się. Czuli się do nas,nawołuje,rozdaje buziaczki, mruczy... Danka jak go zobaczyła to oniemiała. Według niej wygląda jak mały wilczek.Te usinki, ten pysio, oczki jak koraliczki i sierść krótka ,gesta. I ma rację.Kocia wersja wilczkowego szczeniaczka.

TZ dziś z nim do weta idzie.
Jemu mocne kciuki i dobre myśli potrzebne. On taki maleńki.Bo to chyba chłopczyk.

Rano zaszczepiłam Sorka i Felka. Kciuki poproszę by nie było komplikacji. Wczoraj zanim ogarnęłam, cos zrobiłam w domu, utuliłam zwierza to padłam jak betka.
Obrazek

ASK@

Post » Śro wrz 28, 2011 7:04 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

kciuki są :mrgreen:

Patmol

Post » Śro wrz 28, 2011 9:55 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((

Kciuki :ok: :ok: :ok:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro wrz 28, 2011 10:37 Re: OTW4- Lala [*] Czarny żuczek maleńki :-((