Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 21:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mario witaj wśród żywych :) :ok:
kaleido star zaraz wysyłam moje grube szczeście :)

dziewczyny i co z banerami? na czym stanęło? drukujmy , bo festyn za pasem.
pomyslcie o taniej firmie gdzie można zamówic znaczki- przypinki, można by było porobic rózne z naszymi kotami i logo. zainwestujemy kilka złotych,zarobimy mam nadzieję więcej.
jestem za zakupieniem na fakturkę kotków w hurtowni takich np. za 2 zł żeby sprzedawać za 4 zł. no bo bez fantów nie ma po co pchac się na festyn.
ja mam w domu ładna biżuterię od basi- ona się na bank sprzeda.

wczoraj miałam z menial znów przyjęcie 3 kociąt, dziś przyszedł kolejny.............izba chorych w łazience i na korytarzu ma się coraz lepiej. ja się wyprowadzam na madagaskar :? tam mnie może nikt nie znajdzie jak będzie kolejny zrzut bezdomnego kota. postanowiłam sobie kilka dni temu ze biorę tylko koty domowe :x yhyyyyyyy
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto maja 24, 2011 21:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ech widzę ze wszędzie pełno maluchów, moje osiedle tez zakocone;-(
Dziękuję bardzo Marlena za dostarczenie żwirku, ucieszyłyśmy się z siostra i dokonałyśmy podziału, nasze tymczaski z rozwolnieniem tez sie ucieszyły;-)

Szkoda ze Wasz czas był stracony (Marlena i Agnieszka M) i nic sie nie złapało. 4 kotki w ciąży na lisiarni robią nas w trąbę a dziś udało mi sie dogadać ze w amicis nawet by były przetrzymane po sterylkach aborcyjnych;-((((
Ech chyba je trzeba na lasso złapać!
Trzymam kciuki za festyn, zawsze to możliwość prezentacji Waszej ciężkiej pracy;-)
Pozdrawiam wszystkie zakocone;-)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Wto maja 24, 2011 22:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Chciałbym prosić o jakąś pomoc dla kotów w dwóch miejscach w Gdańsku.

Jedne mieszkają w budkach za Alfa Centrum (niewielki zielony teren przy
parkingu idąc ulicą Krynicką w stronę Sopotu- kiedyś budki te były na
ogrodzonym terenie, teraz widzę, że chyba ktoś je stamtąd wyrzucił i już nie
są zabezpieczone płotem). Ktoś te koty dokarmia, jednak chyba nie są
sterylizowane. Jakaś Pani twierdzi tylko, że dostają tabletki, bo nie ma
młodych. Byłem tam, kilka kotów - chyba niezbyt ich dużo - jest słoma,
butelki z wodą, karma. Przydałoby się wysterylizować te koty, pomóc im
jakoś, niektóre bardzo miziaste, przyszły się łasić, chude przeraźliwie

Drugie miejsce to teren AWFiS w Gdańsku Żabiance. Idąc od strony kolejki
przy ścieżce prowadzącej na uczelnię z prawej strony za płotem jest sporo
postawionych budek, niektóre już bardzo wysłużone, folia porozrywana. Jest
też dużo pustych misek. W niektórych była woda. Miałem ze sobą jakieś
puszki - koty rzuciły się na jedzenie. Koci katar u jednego prawie
uniemożliwiał mu jedzenie Koty trochę dzikawe, niektóre bardziej śmiałe,
większość wychudzona.

W obu miejscach zostawiłem ulotki i nr telefonów, żeby jakoś nawiązać kontakt z osobami dokarmiającymi. Nie jestem w stanie dokarmiać tych kotów, nie mogę ich tez złapać. Mogę zaproponować sfinansowanie np. 1-2 sterylizacji w ciągu miesiąca.

Może ktoś by się zainteresował? A może są tu osoby, które się zajmują kotkami z tych terenów? Wiem, że PKDT ma teraz mnóstwo kłopotów i czas jest taki, że kociąt wszędzie pełno, ale może udało by się coś zrobić w tej sprawie ... :(

Negro

Od: Sob wrz 13, 2008 15:55

Post » Wto maja 24, 2011 22:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina, może Ty sobie postanowisz że nie wygrasz w totka i pójdziesz kupić los? Podzielisz się z nami wtedy wygraną :)

Aya13, zamierzam wpaść do Was w piątek na łapankę, proszę przekaż Panu Piotrowi aby nie karmił kotów rano w piątek ani popołudniu w czwartek, niech dostaną tylko w czwartek rano. Ja postaram się być wcześniej, koło 12 w poludnie więc z głodu nie umrą.

Negro, wydaje mi się, że ktoś zajmował się sterylkami na AWFie, jest tu na forum ta osoba??
Ja nie dam rady już jeździć w tyle miejsc...

Wczoraj łapanka na Energomontażu, interwencja w Redzie, dziś spotkanie w Stoczni z Pomorską Specjalną Strefą Ekonomiczną, bo musimy opuścić pomieszczenie, w zamian dostałyśmy blaszak bez wody... Potem karmienie kotów i łapanka w stoczni z powodzeniem, złapałam jedną kotkę z Eurogazu. Jutro łapanka w Stoczni Nauta, pojutrze spotkanie w Zarządzie Dróg i Zieleni w Gdańsku w sprawie kotów z cmentarza na łostowicach, popołudniu spotkanie w spółdzielni w Redzie w sprawie sterylizacji przyblokowych kotów a w piątek lisiarnia, w sobote jade do Sławutówka ocenić ilość kotów do sterylek. Na nude nie narzekam :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto maja 24, 2011 22:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

a teraz jeszcze jade z kotem do weterynarza bo ma gorączkę...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro maja 25, 2011 7:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:Aya13, zamierzam wpaść do Was w piątek na łapankę, proszę przekaż Panu Piotrowi aby nie karmił kotów rano w piątek ani popołudniu w czwartek, niech dostaną tylko w czwartek rano. Ja postaram się być wcześniej, koło 12 w poludnie więc z głodu nie umrą.
Piotr wyjeżdża w czwartek rano na dwa dni.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Śro maja 25, 2011 9:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:
Wczoraj łapanka na Energomontażu, interwencja w Redzie, dziś spotkanie w Stoczni z Pomorską Specjalną Strefą Ekonomiczną, bo musimy opuścić pomieszczenie, w zamian dostałyśmy blaszak bez wody... Potem karmienie kotów i łapanka w stoczni z powodzeniem, złapałam jedną kotkę z Eurogazu. Jutro łapanka w Stoczni Nauta, pojutrze spotkanie w Zarządzie Dróg i Zieleni w Gdańsku w sprawie kotów z cmentarza na łostowicach, popołudniu spotkanie w spółdzielni w Redzie w sprawie sterylizacji przyblokowych kotów a w piątek lisiarnia, w sobote jade do Sławutówka ocenić ilość kotów do sterylek. Na nude nie narzekam :)

A kiedy odbieramy z Kosakowa od dr Dominiki dziką kotkę senioritkę bez ogonka? Jak całkowicie się zagoi? Ja jej busem nie przywiozę bo się przestraszy i mi z transportera zwieje.

Na Stryjską nie będę dzwonić i umawiać zabiegów bo nie mam czasu sama wozić tam kotów. Mam full roboty w domu, do ogarnięcia 600 m działkę, a gdy uda mi się znaleźć jakiś tymczas to łapię kocięta. Te po convenii są jak nowe (ani śladu ropki w oczkach) a na targowisku mamy półrasowe DŁUGOWŁOSE. Jest ktoś chętny??
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Śro maja 25, 2011 9:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

BinaDina85 pisze:a na targowisku mamy półrasowe DŁUGOWŁOSE. Jest ktoś chętny??

rób zdjęcia i ogłaszaj, długowłose pewnie i z dworu pójdą
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro maja 25, 2011 10:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:dziewczyny i co z banerami? na czym stanęło? drukujmy

Ja porzuciłam chwilowo działania w kierunku powieszenia banera na kamienicy bo niespodziewanie spadło w międzyczasie na zbyt wiele trudnych sytuacji: kotka Plamka z pękniętą szczęką, walka o Tess (która niestety odeszła dziś w nocy) + małe kociaki z przedszkola z Ogarnej, w sumie ostatnie dni byłam po 2 razy dziennie u weta plus w domu kroplówki, zastrzyki, nie miałam głowy do banera, ale niebawem wrócę do tego tematu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro maja 25, 2011 12:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Strasznie mi przykro z powodu Tess.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Czw maja 26, 2011 0:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

drogi pekadecie, szepnę tylko słówko, że dzisiaj poszło ode mnie do Was 35 zł za bazarek, który właśnie został zreaktywowany, więc może będzie jeszcze później grosik do wysłania :ok: viewtopic.php?f=20&t=127761

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw maja 26, 2011 7:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/oliwskie-kociczki-7-tyg-domowe-ogl3786484.html

Kociczki szaro-białe urodzone 8 kwietnia w domu przez domową kotkę.
Wychowane wśród dzieci, odważne przytulne, zsocjalizowane.
Wypieszczone, pielęgnowane okazy zdrowia, emanujące radością i pozytywną energią.
Czyste, karmione jeszcze przez matkę.
Poszukuję osób, które zdecydowane są na kotka bez tragicznej historii, nie na zasadzie adopcji lecz świadomego wyboru zwierzaka chcianego od pierwszych chwil.
Osoby o intencji bazującej na litości i współczuciu odsyłam do ogłoszeń adopcyjnych.
Kotki gotowe do przeprowadzki do nowego domu.

Przez przypadek udało mi się wysterylizować jedną z kotek tej kobitki. Mieszkam w tej samej okolicy. Kotkę zgarnęłam 8 marca z ulicy i tego samego dnia została wysterylizowana aborcyjnie. Do tej pory jest u mnie. Ogłoszeń żadnych o jej zaginięciu nie było. Szukam dla kotki domu, jakoś tak mało skutecznie.

Dzisiaj dostałam maila:

Witam!
Piszę do Pani w związku z kotką.
Po zdjęciach rozpoznaję Inkę, naszą kociczkę, która ok.9-10 marca zaginęła nam po głośnej wieczornej akcji na klatce schodowej, jaką usłyszałam, ale jak wyszłam nie było zwierząt.
Mieszkamy na Podhalańskiej, przechadzaliśmy się przez miesiąc po okolicy nawołując ją, ale mieliśmy obawę, że jakieś psy ją zagoniły gdzieś dalej.
Kotka przed zaginięciem była na ostatnich nogach tuż przed porodem.
Całą zimę spędziła w domu, w miesiącach letnich była typem łazika, pojawiała się na kilka dni i znikała na kilka.
Mój 10letni syn bardzo do niej tęskni.
Kotka 18 maja skończyła 2 lata. Przywiozłam ją wraz z jej siostrą bliźniaczką z gór, od moich przyjaciół, którzy cały czas mają jej mamę - kotkę przywiezioną z Węgier.
Zamieszczam w załączniku fotki obu kotek gdy były w wieku 2 mcy, przywiezione właśnie nad morze. Cappucinka i Inka.
Mam ogromną prośbę o przekazanie nam Inki.
Pozdrawiam gorąco!
Ola Smulska

Oczywiście mogę jej tę kotkę oddać. Ale może podpowiecie mi, co jej powiedzieć...
Mam na oku tę drugą kotkę. Sąsiadka ją czasami dokarmia. Już ją raz złapała, ale wypuściła, jak zorientowała się, że kotka karmi. Ale kociaki nie przychodzą do karmienia, a z tego co wiemy są już dość duże... Czyli muszą być w domu... Tak to przez przypadek zaplątałam się w tę aferę :twisted: Kotkę planowałyśmy z sąsiadką łapać w przyszłym tygodniu na sterylizację.
Jestem otwarta na wszelkie propozycje dotyczące dalszych działań w tej sprawie.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw maja 26, 2011 8:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

jeżeli mogę coś powiedzieć, to ja bym tak zrobiła:
Ja bym nic nie mówiła o wysterylizowaniu kotki i właściwie bym kotke oddała (chociaż pozwalanie kotu znikac na pare dni to szczyty nieodpowiedzialności) i zaczaiła się na tą drugą. Tak logicznie mysląc to kot chodzący po ulicy bez nadzoru właściciela to kot bezdomny. Jak jeszcze nie ma obróżki na szyi to nie widze problemu.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw maja 26, 2011 8:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mirmilka pisze:jeżeli mogę coś powiedzieć, to ja bym tak zrobiła:
Ja bym nic nie mówiła o wysterylizowaniu kotki i właściwie bym kotke oddała (chociaż pozwalanie kotu znikac na pare dni to szczyty nieodpowiedzialności) i zaczaiła się na tą drugą. Tak logicznie mysląc to kot chodzący po ulicy bez nadzoru właściciela to kot bezdomny. Jak jeszcze nie ma obróżki na szyi to nie widze problemu.

Ona znalazła ogłoszenie, a w ogłoszeniu jest info o sterylizacji. Jasne, że tą drugą też wysterylizujemy. Ale może jakieś działania uświadamiające by się przydały :?: :?: :?: Wiem, że już takie zostały podjęte, ale może jeszcze coś można by było zrobić? W końcu mam kotkę, na której jej zależy.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw maja 26, 2011 8:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mirmilka pisze:jeżeli mogę coś powiedzieć, to ja bym tak zrobiła:

zgadzam się z tą opinią :ok: Pani zostanie postawiona przed faktem dokonanym i nie będzie już bezmyślnie rozmnażać zwierząt domowych :? wydaje mi się że rozmowa nie zmieni nastawienia , skoro je rozmnaża od paru lat :( ale można spróbować, może jak Ty jej coś powiesz , XAgaX też jej pisała to może zrozumie, że skoro wszyscy ciągle jej piszą że to jest złe itd to może jednak zwątpi w swoje "dobre" intencje
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

[poprzednia][następna]