Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 28, 2010 14:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

same smutne wieści...przykro mi [']

Może nie całkiem na pocieszenie, bo...to nie wasz kotek ale ta bida z chorymi oczami z AWFu, co była u mojej sasiadki, ma domek i to w rodzinie...

biamila dziękiz a propozycję zdjęć, dobrze, że Cię w piątek nie fatygowałam
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Sob sie 28, 2010 16:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Cieszę się, że mały ma domek. Dużo ciepłych myśli mu przesłałam :ok: niech mu się szczęści!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie sie 29, 2010 14:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Cześć!

Pilnie szukam domku dla trójki mniej więcej trzytygodniowych kotek!! Obecnie mieszkają pod samochodem (wcześniej pod wieżowcem). Dwie kotki są szylkretkowo - białe a jedna biało - szara. Szylkretki mają już kk i ich życie jest w niebezpieczeństwie !!!! Biało - szara jest największa i najsilniejsza z miotu, nie ma jeszcze kk. Dzisiaj szylkretkom rozkleiłam powieczki, takie miały zaropiałe oczka biedaczki ... :cry: Czy naprawdę u nikogo nie znalazłoby się miejsce dla chociaż jednej koteczki??
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Nie sie 29, 2010 14:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mamy zapchane domy, garaże i podwórka, nasze koty muszą mieszkać w różnych klatkach, nie możemy łączyć kotów np. z kk z kotami z grzybem. ja do końca września maxymalnie mogę trzymać koty w ogrodzie, a potem nie mam dla nich opcji :|
winera przywiozła mi w piatek pół rocznego, oswojonego kota, zgarnęła go ze środka ulicy.
duduś nie żyje- na jego miejsce przyjechał ten młodzieniec. kotów na nie ubywa, bo jak jedne odchodzą lub idą do adopcji w tym samym czasie przychodzą następne. winera też ma sobotni miot podrzucony do zoo kariny.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie sie 29, 2010 14:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

zapraszam na zebranie wszystkich zainteresowanych ideą PKDT w sobotę 11 wrzesnia BARBADOS GDYNIA GODZ 17.00

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie sie 29, 2010 15:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Spowiadam się z posiadania trójmiejskiego kota;)Co by nie było ,że wzięłam i nie wiadomo co z malutką:P Niusia ma się świetnie , z kotami i psami żyje w zgodzie ,ma wieeelki apetyt i jest przekochana.

Dla informacji : to ta koteczka z Wałowej:)
Pozdrawiamy:)
przepraszam za jakość ale zrobić fotki kotom z adhd to nie lada wyczyn:)
NIUSIA:)
Obrazek[/URL]

NIUSIA I TOSTER:)
Obrazek[/URL]

NIUSIA I MRU:)
Obrazek[/URL]

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Nie sie 29, 2010 16:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:mamy zapchane domy, garaże i podwórka, nasze koty muszą mieszkać w różnych klatkach, nie możemy łączyć kotów np. z kk z kotami z grzybem. ja do końca września maxymalnie mogę trzymać koty w ogrodzie, a potem nie mam dla nich opcji :|
winera przywiozła mi w piatek pół rocznego, oswojonego kota, zgarnęła go ze środka ulicy.
duduś nie żyje- na jego miejsce przyjechał ten młodzieniec. kotów na nie ubywa, bo jak jedne odchodzą lub idą do adopcji w tym samym czasie przychodzą następne. winera też ma sobotni miot podrzucony do zoo kariny.

Spoko, rozumiem! Nie oczekiwałam wcale że znajdzie się miejsce! Dzisiaj do adopcji poszła moja Majka. Adopcja spadła na nas niczym grom z jasnego nieba, zupełnie przypadkiem. Domek super, zakocony, blisko mnie i właścicielka również. Ba, na dodatek będę mogła odwiedzać Majkę! :)

A moje wysterylizowane kocice na skutek opieki nad Majką dostały laktacji ... :roll: Tylko że nie mają zielonego pojęcia o karmieniu kociąt ... :roll:
Obrazek

BinaDina85

Post » Nie sie 29, 2010 18:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

BinaDina85 pisze:Cześć!

Pilnie szukam domku dla trójki mniej więcej trzytygodniowych kotek!! Obecnie mieszkają pod samochodem (wcześniej pod wieżowcem). Dwie kotki są szylkretkowo - białe a jedna biało - szara. Szylkretki mają już kk i ich życie jest w niebezpieczeństwie !!!! Biało - szara jest największa i najsilniejsza z miotu, nie ma jeszcze kk. Dzisiaj szylkretkom rozkleiłam powieczki, takie miały zaropiałe oczka biedaczki ... :cry: Czy naprawdę u nikogo nie znalazłoby się miejsce dla chociaż jednej koteczki??

O matko :( szylki to by pewnie szybko domy znalazły po wyleczeniu, serce mi się kraje, ale nie mogę, mam 3 małe "przedszkolaki" w tym tyg. dojedzie jeszcze 1 lub 2 przedszkolaki bo łapiemy ich matkę do sterylki, na podwórku we wrzeszczu 4 kociaki, które musze zgarnąć najpóźniej za 2 tyg. i jeszcze ta dwójka "biedronków" spod politechniki .... możliwe ze będę miała 10 lub 11 kociąt, nie mogę przywlec sobie jeszcze kk :(

kotki o których piszesz mają chyba więcej niz trzy tygodnie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie sie 29, 2010 18:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Może zrób tym kociakom zdjęcia i załóż wątek na kociarni-czasem cud się zdarza i znajdują małe dt.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie sie 29, 2010 18:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Tak, zdjęcia biednych malutkich szylkretek muszą kogoś wzruszyć, zrób jak biamila mówi, zdjęcia załóż im wątek, musi się udać...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie sie 29, 2010 18:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Boję się, że by mi się Dzida pochorowała...ale zapytam takiego kogoś kto ma miejsce awaryjne na leczenie kotów... Może chociaż do wyleczenia moglaby je przetrzymać... a ja mam baaardzo blisko i mogłabym sprawować pieczę:/
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pon sie 30, 2010 7:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dziękuję dziewczyny! Być może jedno maleństwo będzie mogła wziąć Agoria - musi wynegocjowac z mamą. Ale na razie piszę BYĆ MOŻE żeby nie zapeszyć! Rano kociaki były z kotka pod samochodem, boję się co się stanie gdy samochód odjedzie ... :roll: jesli pójdą pod inny albo pod wieżowiec to będzie można miec na nie oko, a jesli gdzie indziej kotka je wyniesie to kiepsko ...

A wątek kociaki już mają!!

Na przeciwko tych kociaków, w śmietniku udomowiła się druga kotka z miotem czterech kociaków ośmiotygodniowych. Już zdążyły trochę zdziczeć, matka ich bardzo pilnuje z odległości no i już dotarł tam kk. Co najmniej jedno kocię jest chore :cry: A wszystkie to pingwinki, jakby kto pytal.

3ci miot spod innego bloku mieszka w piwnicy (tak to jedyny blok który urządził kotom stały ciepły kąt w piwnicy i w którym kotki były sterylizowane, poza jedną której płci nie określiłyśmy) i jak na razie chyba ma się całkiem nieźle.
Obrazek

BinaDina85

Post » Pon sie 30, 2010 7:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze: kotki o których piszesz mają chyba więcej niz trzy tygodnie.

Kociaczki są malutkie, z ząbków wyrosły im jak na razie tylko kły. Uczą się chodzić tzn ta największa, zdrowa już jakby zaczyna baraszkować ale szylkretki pełzają ... tak więc wydaje mi się że mają nie więcej niż 3 tygodnie!!
Obrazek

BinaDina85

Post » Pon sie 30, 2010 9:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

jestem w trakcie rozmów za stryjską- namawiam ich gorąco żeby kotom po sterylkach nacinać uszy. od wrzesnia ruszają 3 lecznice w ramach darmowych sterylek:
stryjska- osobny projekt, dr kasprzyk i dr łukuć- PKDT. ZAPRASZAMY DO ZWOZU KOTÓW :D

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon sie 30, 2010 9:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:jestem w trakcie rozmów za stryjską- namawiam ich gorąco żeby kotom po sterylkach nacinać uszy. od wrzesnia ruszają 3 lecznice w ramach darmowych sterylek:
stryjska- osobny projekt, dr kasprzyk i dr łukuć- PKDT. ZAPRASZAMY DO ZWOZU KOTÓW :D

Ja już zwarta i gotowa :ok:
Zapraszam też na wątek koordynacyjny akcji gdyńskich sterylek:
viewtopic.php?f=1&t=116255
Można zgłaszać koty do planowanej sterylki.
Na wątku będę pilnować na bieżąco ilości wykonanych zabiegów w poszczególnych lecznicach, tak abyśmy ie przekroczyli przyznanego budżetu.

Zapraszam też na bazarek na moje tymczasy:
viewtopic.php?f=20&t=116499
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]