OTW10.PILNIE DT/DS dla Grzesia s.99.Czas ma do poniedziałku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 16, 2013 17:05 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

Jedna z moich pierwszych dziczek złapanych na kastrację była na przetrzymaniu u nas. Pominę wyczyny doktorka co stwierdził, że po kastracji dziewczynę mogę od razu wypuścić. Potem zaś muszę złapać za 2 dni i przytargać na zastrzyk. A potem wypuścić znów mogę. Potem muszę ją złapać za 10 dni i przynieść na zdjęcie nitek. To byłą kastracja na talony TOZ.
Pożyczyłam więc klatkę wielkości boksu dla ponny i (no kto to mógł robić?!) wczołgiwałam się tam na czworakach by kota pakować w wyznaczonych terminach do weta. Pomijam to,że czyszczenie kuwet i inne badziewia musiałam im robić. Im bo siostry były dwie. Oczywiście musiały sobie brzuchy popaprać i wizyty były częściej wskazane. Siostry demolowały systematycznie nas,weta i gabinet. Kolor buraka towarzyszył mi nieustannie podczas wizyt jak i nieodłączny cap nerwów jakim woniałam. Któregoś dnia wet palił papieroska przed gabinetem i zobaczywszy PONOWNIE nas zbladł lekko. Pytam go co mu tak ręka się trzęsie i kolor ma na licu biały. On nic, dymka tylko sączy powolutku i w niebo patrzy. Kocice już demolkę w kontenerkach robią i zaczęły wędrówkę w pudłach po lecznicy. Drą mordy do siebie bo bardzo przywiązane były. A ten pali sącząc dymek i gapiąc się w niebo. Poganiam go delikatnie. A on ze stoickim spokojem i refleksem w głosie wyseplenił ...nie ma pośpiechu...może to mój ostatni papieros...

Dalsza część losu dziewczyn jest banalnie banalna. Nie potrafiłam ich wypuścić. Końska klatka stała nadal. Dziewczyny o niebanalnych imionach Bura i Czarna dulczyły tam tuląc się do siebie, plotkując i sycząc na cały świat obżerały nas. A ja łykając łzy napisałam ogłoszenia puszczając je w net bez większej nadziei. O dziwo dom znalazł się już na już dla tych dwóch pół dzikusek. Wychodzący ale one i tak żyły bardzo niebezpiecznej okolicy. To był cud! Dziewczyny pojechały w Wielki Czwartek. Ostatni raz właziłam do klatki z wielka ulgą. Czy to był koniec wyczynów Dziewczyn Dzikusek? Żyły długo i szczęśliwie? O nie! To było potem :mrgreen: bo najpierw dostałam wieści w Wielką Sobotę ,że Bura zaginęła...

Ale to już inna historia i to jak spędziłam święta Wielkiejnocy można się domyślić.

Zmierzam tym przy długim wywodem to tego, że mając koty na tymczasie niektóre rzeczy robią się rutyną. Mało fajną ale rutyną .A ja potrafię sobie jeszcze życie uatrakcyjnić bom gapa straszna.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 16, 2013 17:53 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

Mnie zaczęło boleć gardło a Suri weszła do pokoju pociągając nónią. Cały dzionek prawie nas nie było a tutaj takie przywitanie. Gorączki brak. Spała na najwyższym hamaczku drapaka więc może to jego wina :wink: .Idę szykować zastrzyki Pikusiowi
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 16, 2013 18:18 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

Jestem pełna podziwu jak Ty to wszystko Asiu ogarniasz ?
Ja mam zaledwie 4 plus 4 i ledwo wyrabiam :oops: że nie wspomnę o finansach
Zdrowia życzę :1luvu: a na gardziółko to może jakaś naleweczka :wink:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob lis 16, 2013 18:49 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

No to ja za naocznego świadka mogę robić. Jak ASK@ łapie dziki w rękawice i jak mąż Aleby łowi wszystko w każdych warunkach. 8) Mistrzowie to są i już. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lis 16, 2013 20:30 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

Elisabeta pisze:Gdy złapał się do klatki ostatni dzieciak Maszki, Arcana jak każdego malucha zaniosła go do odrobaczenia. Chłopak został na koniec, bo był pewnie najbardziej dziki i twardy.
Był groźny i walczył jak lew.
Pan doktor przyniósł wielkie, strasznie grube rękawice i ... podał je Arcanie. :mrgreen:
Kociak został odrobaczony już w drodze do DT. Przez męża Aleby.
Z psami to jednak jest łatwiej u weta...
Asiu, powinnaś pisac skecze... :1luvu:

Tak, akurat dojechałam do domu na końcówkę. Odrobaczał Aleb przy niewielkiej asyście mojego TŻ. Zakończyło się mniej więcej tak:
Aleb: a, przez rękawice to mu się nie udało użreć. [tu: cieknąca krew] A nie - jednak udało...
No i opatrywaliśmy Aleba.
To był Piątek, największy, ale i taki bardziej boidupka. A dzień wcześniej siłę swoich zębów na Alebie wypróbowała czwartkowa zołza. A mówią, że prawdziwych mężczyzn już nie ma :mrgreen:

PS. Dostałam wieści z domu dziewczyn - wszystko ok.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob lis 16, 2013 22:48 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

Asiu, cudnie piszesz i na pewno świetnie wyglądasz :1luvu: .\
I zdrowia dla wszystkich Twoich podopiecznych oraz domów sensownych, czytających ogłoszenia, dzwoniących o sensownej porze a przede wszystkim otwartych na kota i kochających go z całego serca :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lis 17, 2013 7:41 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

Alienor pisze:Asiu, cudnie piszesz i na pewno świetnie wyglądasz :1luvu: .\
I zdrowia dla wszystkich Twoich podopiecznych oraz domów sensownych, czytających ogłoszenia, dzwoniących o sensownej porze a przede wszystkim otwartych na kota i kochających go z całego serca :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Chyba mogę już napisać bo wieści są dobre i niech takie zostaną
Tosia z Sonią wczoraj pojechały razem do domku.
Domek piękny, duży, pozabezpieczany...
Jest dwoje Dużych Dużych i jeden Młody Duży.
Sonia już wariuje, Tosia troszkę się płoszy. Sonia śpi z panem w łóżku, Tosia pcha się na kolana. Jadły i kuwetkowały.
Wyszły już przy nas ciekawe i tylko deczko wystraszone. Nawołując siebie i Dużych. Pani doczekać się nie mogła kiedy wyjdziemy.
Już przy nas zwiedziły łóżko i insze dziury. Tosinka będzie wycofana deczko dłużej bo ona u nas jest od marca. Ale to cudna, przemiziata koteczka. Sonia to dzieciak wielki radosny bardzo i to ona sobie Dużego wybrała. Wlazła mu na kolana, potem w ramiona i mrucząc do ucha deptała po klacie. Tosinka też pokazała się z najlepszej strony jak Państwo byli u nas. Oj, mieli ciężki wybór.

Bardzo proszę o kciuki wielkie dla dziewczynek.
Niech będą szczęśliwe :1luvu:

Mnie rozebrało całkowicie. Gardło zawalone, leci z nosa, kręci mi się w głowie, słabo i wsio boli. Wracam do wyra. Jestem zła i zniechęcona.
Dobrze,że wczoraj michy suchym świeżym uzupełniłam. Dużo wody też nalałam.
Ostatnio edytowano Nie lis 17, 2013 7:46 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Nie lis 17, 2013 7:44 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

są ogromniaste :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Nie lis 17, 2013 8:07 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

dokładam i swoje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie lis 17, 2013 9:09 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

Asiu, życzę powrotu do zdrowia.
Kciuki za Tosię i Sonię. :ok:
I napisz kiedyś o dalszych losach Burej.
Na pewno ją odnalazłaś, ale fajnie będzie to przeczytac w poście napisanym przez Ciebie... :wink:

Elisabeta

Od: Pon lip 01, 2013 13:34

Post » Nie lis 17, 2013 12:47 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

Szalony Kot pisze:Mogę ponownie pokazać Tami u nas, z adnotacją, że szuka domu z innym kotem? :ok:

Mam jej nowe ogłoszenie. Będę wdzięczna bardzo.
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -542780071

Jeszcze pilny jest Chipa i Suri. Dzieci rosną niestety. Daj znać jakbym mogła i ich wciepać.
Wszystkie mają już dane nowe,aktualne ogłoszeniaUfff.... Fakt, nie hurtem na kilkudziesięciu stronach wklepane, ale kręcą się.
Obrazek

ASK@

Post » Nie lis 17, 2013 14:36 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie lis 17, 2013 16:01 Re: OTW10:)...foty-pięknoty s.45,50,51.Nowe 61

Cieszę się, że stado się rozgęszcza. I zazdraszczam jak zwykle.
U mnie w ubiegły weekend były ze 3 telefony o rudego, ale jakoś nic się dalej nie zadziało. Po prawdzie z jednego domu to sama zrezygnowalam, bo był w Krakowie, a nie ma sensu go tam targać, skoro Warszawa duża. Pana od interesującego maila nie liczę.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

[poprzednia][następna]