Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Jetrel pisze:Przeczytałam całość i zdębiałam.
Dziewczyny, wiem że kierują wami emocje, ale przemyślcie to na spokojnie.
Zrobiłyście tyle dobra, dla wszystkich kotów które mają dzięki WAM nie jakiejś sfrustrowanej kobiecie domki.
Grunt to dopracować umowę: Napisać jakie środki są właśnie tymi zapobiegającymi, wymienić konkrety, wtedy umowa była by nie do podważenia. Kobieta doskonale wiedziała że nie wolno jej kota wypuszczać, mówiła że kot nie będzie wychodził. Prawo stoi po waszej stronie.
Na prawdę warto żebyście odeszły od tego przez jedną wariatkę?
Rejestracja na forum o niczym nie przesądza, zarejestrować może się każdy, nie znaczy to że jest to dobry opiekun dla kotów. Każdy się myli, naprawdę. Zróbcie sobie bilans, który wg. mnie wychodzi na plus.
Jesteście wspaniałym temamem i wiele puchatków straci szansę na dobry dom, a nawet przeżycie bez takich osób jak wy.
Kobieta wie że zrobiła źle i piekli się w matni nie umiejąc się przyznać do błędu lub go naprawić. Olejcie to, odbierzcie kota i róbcie swoje dalej.
Przemyślcie swoją decyzję i przypomnijcie sobie, dla kogo to robicie i jak jesteście ważne.
Trzymam za was kciuki.
Jetrel pisze:Kobieta wie że zrobiła źle i piekli się w matni nie umiejąc się przyznać do błędu lub go naprawić.
morelowa pisze: I nie ważne czy wymagania osoby adoptującej były słuszne czy postawione na głowie [ moim zdaniem słuszne, żeby nie było...] jeśli się podpisuje, czy nawet ustnie deklaruje zgodę, to złamanie takiej umowy jest zawsze świństwem.
ewissko pisze:Czas skończyć z pseudo grzecznością.
Czas nazwać kłamcę - kłamcą
oszusta - oszustem i taką osobą jest Tusia , świadomie kłamała i oszukiwała.
Przyjmuję za te słowa odpowiedzialność i jeśli Tusia czuje się obrażona niech postawi mnie przed sądem.
Nie chcę być złym prorokiem ale wydaje mi się , że Tusia manipuluje nami opisując obecną sytuację Lusi - system kar wobec kotki . Obawiam się o los tego kota ( nagły wypadek, zagubienie na działkach ).
W opiekę Tusi oddałabym tylko niedźwiedzia grizzli bo ten umie sam zadbać o swoje prawa!
Dziewczyny ! cóż mogę napisać ,wiele razy oszukano mnie , zmanipulowano ,okłamano, same wiecie młódka nie jestem ale na tyle naiwna , że jeszcze wierzę czego Wam i sobie życzę
Ewa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 27 gości