Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 18:45 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

lalka kup od kasprzyka na koszt fundacji (na zeszyt faliway) ja mam sznurka wielki kawał wrednej cholery. a jaki ma być? gnoje zabrali go ze schroniska- a po 2 latach znów go tam wieźli. koleżanka menial go przechwyciła, jest u mnie. 3 osoby sobie z nim pierwszego dnia nie radziły, była masakra. teraz kiziu miziu i daje byczy łeb do głaskania. lord alf- to samo, po 2 latach oddany z domu do hotelu w celu wyadoptowania. już w pełni na utrzymaniu pkdt od wrzesnia. pierwszy tydzień depresja, smutek, żal, głodówka, brak zainteresowania czymkolwiek, brak pragnienia. walczyłam o niego: convalescence, dopajanie styrzykawą, PWE.
niech sami się oddają do getta ci co oddają swoje zwierzęta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak k.....można oddać po latach pupila. co z tego że bachor bierze łapy do buzi? moje jedzą ciastka z ziemi na którą szczają koty i żyją. ragul bzyka misie piratek- ja piorę i po krzyku. ile razy był oszczany wózek. boże szuru buru ajax, domestos i problem znika. żebym k......nie miała dzieci, ale mam i wiem że nawet 30 kotów nie przeszkadza w domu gdzie są dzieci gdy się ma empatię, miłość w sobie i chęć niesienia pomocy. nie wiem czy ja jestem świrem, czy świat oszalał..............oszczane buty też tolerujemy. i ślepego psa heheh.
wczoraj krop tak mi gryzł mychę- teksańska masakra piłą mechaniczną..... krzyczłam że go uśpie jak nie znajdę dla niego domu w ciagu 2 tyg- dziś go miziam i całuje niemalże pod ogon kurka flak.
trzeba być człowiekiem.

no i wiadomości kiepskie.
lord alf wczoraj poszedł do nowego domu, pracowałam nad ludźmi miesiąc, przychodzili do mnie do domu, czesali go, odwiedzali, wzruszali się i w ogóle naj naj naj....
dziś wymyślają grzybicę 8O ja im na to że mają isc do weta a nie stawiac diagnzę. dr kasprzyk mówi- że sters, linienie, i jakiś nerwowy łojotok skórny z łupiezem- że da jakis preparat ale to może kiedyś nawrotowe być. bo tak się zdarza. kot faktycznie od wczoraj dostał łupiezu, bardzo przezył zmianę środowiska. sadziłam że oddadzą mi go tylko w przypadku grzybicy. a oni po wizycie na jaskółczej staneli pod moim domem i mówią:" no sama pani rozumie bo ma pani dzieci, on linieje a jutro przyjedzie nasza 3 letnia wnuczka i może się zarazić" ja na to że "wnuczka nie zarazi się łupieżem od kota i że jest to śmieszny, ba nawet tragiczny powód oddania kota". mówię- "nie szukajcie we mnie empatii, zrozumienia, współczucia- zabijacie tego kota, zraniliście go, jak możecie po dobie stwierdzić że ten kot to problem, jestem w szoku". a oni na to:"my też jesteśmy w szoku że tak linieje", a ja na to:" nie- ja jestem w szoku na was i waszą postawę". chcieli mi wcisnąć transporter jako zadośćuczynienie- powiedziałam, że nie chcę od nich nic i żeby sobie zabrali transporter i kupili rasowego kotka z hodowli lub nakręcanego na baterie. mówię im"wy wcale nie chceie kota, wy chcecie tylko jakieś wirtualne wyobrazenie o zwierzaku, bo jakby problemem była tylko sierść, zapytalibyście się o adopcję kota nie linejącego" (wiadomo że bym nie dała) a oni że pomyślą i że najwyżej przyjdą po nowego
........kur......dobre nie?
nie dawać kota, bo będą szukać:

889-589-...
664-987-...

znamienne imię kobiety- Balbina.

wczoraj zwrot małego gładka- juz 2 raz miał dom i drugi raz stracił....siedzi smutny, wycofany, wyć mi się chce. powód- wymyslona alergia, nawet nie poparta testami. mrowienie wokół ust....

jezu trace wiarę w ludzi!!!!!!!!!!!!!

dziś znalazł dom mały bambo- wydaje się że dom idealny, ale widzą c dzisiejszy zwrot...kto wie?

jutro przyjmuje kolejne 2 murzyny od bożeny i 2 małe które znalazła na oksywiu.
czyli znów pus 4.

jutro wsyłam faktury- kto nie doniósł czekam do 13.00

betbet wyslij do moda poprawioną wersję ulotki pomocowej!!!!!!!!!!!!! niech zmieni na stronie.i do mnie na maila- to wyslę na fb do podmiany dla kasi okońskiej.
dzięki za foto koteczki rzekomo adoptowanej ode mnie, ale za chiny ludowe nie pamiętam co to za kicia. jak miała u mnie na imię? jest piekna bestia :)

no i szykujcie spisy tymczasów na 10 września :)
pozdrawiam bo nie wiem kiedy ud mi się tu wpaść.
ślepy pies zabiera mi też masę czasu- ucze go poznawać świat na nowo. nie zapeszam- może jutro go wyadoptuję :) :) :) istnieje ogromna szansa.

dzięki za łańcuszek szczęścia dla sziszy suczki- jutro bedzie już w nowym domku :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw wrz 01, 2011 19:25 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Sabina jak czytam o tych zwrotach kotow, sama lapie dola!!!! Krzyczec sie chce!
Moja stara kota jak zestresowana, to lupiez sie wlasnie z niej sypie! Dlatego jest u mojej mamy, bo z moimi "tymczasami" wypadlyby jej wszystkie wlosy.
Dla Lorda byla to nowa sytuacja, stresujaca bardzo, stad pewno te problemy z sierscia i lupiezem.
Jedyny kot, jakiego ci panstwo powinni posiadac, to pluszowy, taki nie choruje, nie ma zadnych doleglowosci, nie sprawia "problemow". W sumie to dobrze, ze u nich nie zostal! Niegodni takiego kota!
Znajda sie lepsi, co pokochaja naprawde, bez wzgledu na wszystko!

Ja dzis maila z Szisza tez rozeslalam wsrod moich znajomych. Sliczna psina!

Za pismo do UM wezme sie w weekend, na spokojnie! Pewno bede do Ciebie dzwonic. Dzieki!
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Czw wrz 01, 2011 19:37 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

sabina skaza pisze:ślepy pies zabiera mi też masę czasu- ucze go poznawać świat na nowo. nie zapeszam- może jutro go wyadoptuję :) :) :) istnieje ogromna szansa.

dzięki za łańcuszek szczęścia dla sziszy suczki- jutro bedzie już w nowym domku :)

Trzymam mocno kciuki za Pikusia :ok:

Strasznie mi przykro z powodu zwrotu Gładka (sorry, ja tych ludzi na Ciebie nasłałam :oops: ) a jeszcze bardziej z powodu zwrotu Alfa - łupież i linienie powodem zwrotu kota!?
Kurde oczywiście, że koty reagują zwiększonym linieniem na stres jakim niewątpliwie jest dla kota zmiana miejsca i warunków.
Kto z nas nie zna tego efektu, że kot u weterynarza na stole nagle gubi stosy sierści - stres.
A łupież bywa, u mnie Jasiu, Tygrys, i czasem Bleki (ale ostrzyżenie akurat mu super pomogło) mają okresowo łupież, byłam z tym już kilkakrotnie u wetów, Łukuć twierdzi, że to nie są stany wymagające leczenia, nie ma zmian typowo grzybiczych, można dawać do jedzenia ciut oliwy, lub takiego płynu z kwasami omega na poprawę stanu skóry i sierści, ale generalnie to nie jest jakiś problem wielki.

Ehhh, faktycznie można stracić wiarę w ludzi, a u mnie znów zastój jakiś, nikt nie dzwoni po koty, a kotów przybywa.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw wrz 01, 2011 19:40 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

sabina skaza pisze:lalka kup od kasprzyka na koszt fundacji (na zeszyt faliway)

Lalka jakbyś kupowała to kup tylko wkład - dyfuzor mam i Ci dam, taniej będzie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw wrz 01, 2011 21:03 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

sabina skaza pisze:dzięki za foto koteczki rzekomo adoptowanej ode mnie, ale za chiny ludowe nie pamiętam co to za kicia. jak miała u mnie na imię? jest piekna bestia :)

Czy tricolorka na zdjęciu nie jest przypadkiem córką Elizabetki z jej ostatniego miotu z kwietnia 2010? Jej bracia, Jacek i Placek, trafili potem do Agi Marczak.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Czw wrz 01, 2011 21:18 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Wiecie co: od prawie tygodnia poluję na jedną kotkę, całą czarną młodą z Witomina z Narcyzowej ('z zagródki' przy trafostacji ), dzień w dzień wystaję tam codziennie o 8.00 i o 21.00 (godziny karmienia przez karmicielkę), a ta maupa albo w ogóle nie przychodzi, albo do klatki nie wlezie :evil:
Niestety sprawa jest pilna, bo kotka zaciążyła pomimo podawania provery.
Wykończy mnie ta cholera. Trzymajcie kciuki na jutro.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt wrz 02, 2011 0:18 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Monika, tekst już wysłany, myślę że fajny nam wspólnymi siłami wyszedł :)

Ewa, córka Elizabetki też u Agi Marczak była i od niej została wyadoptowana. a Jacuś jest pięknym, miluśnińskim ogromnym kotem - rezydentem Agi :)

Sabina, po Twoich dzisiejszych wieściach o zwrotach bez powodu z głupimi wymówkami, po rozmowie z ciotką Łukasza, która topi ślepe mioty (wyobrażacie sobie moją pogawędkę z nią? ), i po gadce z dziewczyną, która chce psa, bo kot drapał jej tapete i oddała do teściowej, kot sie potem okocił, ale zaginął i małe poumierały bo trzeba było na specjalistyczne mleko czekać u weta a krowiego nie chciały pić, co prawda jeden przeżył ale potem któś zostawił okno otwarte i kotek utopił się w oczku wodnym mam k...a dość! Brak mi słów!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt wrz 02, 2011 0:29 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Ze tak sie wtrace - ostatnio przyjaciolki narzeczony jak opowiadal o traktowaniu zwierzat w pewnej wsi w gorach... :evil:
Najgorsze jest to, ze opowiadal o tym ot tak, niby z zastrzezeniem, ze "nie jest to zbyt mile...", ale ci ludzie w wiekszosci maja zerowa empatie w stosunku do zwierzat :evil:
To ja juz wole byc mieszczuchem z moimi odchowanymi od malego kotami, ktore dworu nie zaznaly odkad zostaly z niego zabrane, co wedlug niektorych jest "smutne, bo trzymam zwierzaki w zlotej klatce i robie sobie w domu ZOO".

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pt wrz 02, 2011 1:37 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Sabino, moge sie spytac, skad dokladniej z Oksywia te kociaki ?
Ja jestem z Oksywia i chodzac tu i tam zawsze sie rozgladam na wszelki wielki wypadek, ale do tej pory nie natrafilam na zadne kociatko. Jest kilka kotow w okolicy mojego bloku , ale jest ich niewiele, sa dokarmiane i maja budke a karmicielka kotki sterylizuje, widzialam kotki biegajace z okienkiem na boczku :) ale Oksywie jest dosc spore (jesli brac pod uwage Oksywie Gorne, Srodkowe oraz Dolne), dlatego pytam...

EDIT: Przepraszam za post pod postem :)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pt wrz 02, 2011 8:44 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Wlasnie kolezanka dostala maila od znajomej z poprzedniego zakladu pracy, ze chce sie pozbyc kota - 2-letniego "polpersa", bo w ciaze zaszla :evil: :twisted: :evil: :twisted: O maly wlos mnie szlag nie trafil!!!
Poprosilam o maila do baby, ale mi dac nie chce :evil:
Q...a!!! Co za ludzie, co za swiat!
Mam nadzieje, ze ktos tego babsztyla tez gdzies kiedys odda!
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Pt wrz 02, 2011 9:32 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Czarna znów się nie złapała :x Dziś wieczorem dalsze próby.

A tu mała sesja 3 kotków:
1. Czarno biały Narcyzek (bo z Narcyzowej z Witomina) - jest milutki, oswojony - gotowy do adopcji.
2. To bure to Nordzik z Legionów z Wrzeszcza - dzikusowaty - może trafi do stanleyk na oswajanie
3. Niebieski z Karwin - dzikusowaty też musi gdzieś trafić na oswajania, ja się staram ale czasu mi nie starcza, może pojedzie do maryjane.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 02, 2011 9:44 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt wrz 02, 2011 9:42 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Jezuuusie slodki! Ostatnia fota - oczy kota ze Shreka :D Cuuuudoooo!
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Pt wrz 02, 2011 10:09 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Cudne, absolutnie cudne :1luvu:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt wrz 02, 2011 10:43 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Tutaj jest lista ogłoszeń na Allegro moich kotków do adopcji:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=5012279

Jeśli ktoś miałby czas aby porobić im ogłoszenia na trójmiasto, na gumtree czy na czymkolwiek innym to byłabym ogromnie wdzięczna.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt wrz 02, 2011 11:15 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

echtom, tamta koteczka była adoptowana od Sabiny z półtora roku temu, jak nie dwa. No w każdym razie ma się dobrze:) rozpieszczona bardzo.

Kto mi tutaj, oprócz sabiny która się nie wyrabia, może podać maila do moda czy kogoś tam od stronki?
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

[poprzednia][następna]